Posilnovanie s cinkami na rukach zastavuje rast?

7cb

Asi u niektorých zastaví lebo sa esťe rastiedo 25 niekedy aj do 30, zaťažovacie cviky nie su dobré,podľa dr.
poznám chlapcov ktorých upozornili na to.Asi kuluristika a náročné nie

Dpd jany

Mám 15 rokov kladol som si take otazky že či mi cvičenie nezastavi rast a zistil som že určite nie . Ale vetko primerane. Ja vazim 50 kg a mnohy pisu ze pri zdvihani sa moze zvihat cca 40% vlastnej vahy co je totalna blbost lebo ja som dokazal zdvihnot 60 kg. A mozem povedat ze aspon raz do mesiaca treba taky zaber spravit a uvidite. Nemozete cakat ze za tyzden vyrastiete pol metra . Ale pomaha ja som za rok podrastol vyše 20 cm. Dajte si rady nehrnte sa do všetkeho hned.

Sam

Mam 12 rokov a 150cm. Chcel by som sa opýtať či mi môže zastaviť rast cvičenie kde asi 5krat dam 35klikov, 35drepov a 35brušakov???

unknown4815

Posilovanie môže zastaviť rast v extrémnych prípadoch. Ak cvičíš pre získanie sily, stále s tými istými váhami, nič také nehrozí. Ak priložíš váhu vždy keď budeš mať pocit že zvládneš o čosi viac ako minule, je to extrémne posúvanie hraníc - najlepšie na naberanie objemu, no nedoporučuje sa v nízkom veku. Tiež treba dbať na výživu, telu nesmie nič chýbať. Pri cvičení s vlastnou váhou nehrozí porucha rastu, ak si ešte nedorástol, odporúčam iba cvičenie s vlastnou váhou.

ricik

Ahoj,mam 13 rokov vysku 168cm a posilojem s vlastnou vahou a raz do tyzdna s cinkami moze mi to zastavit rast ak to robim spravne ??
Moj oco ma 173cm kolko mozem mat ja ??

RNG

Na posilnovanie treba pouzivat vahy tak max do 40% maximalnej vahy a samozrejme s mierou. Inac si zmenis hormonalne rovnovahy v tele a zarazis rast.
Najviac ovplyvnuje rast tela nedostatok spanku. V patnasticj treba spat aspon 9 hodin, v uplnej tme a tichu.

Magy

lejla - polozila si otazku asi typu "sposobuje prsanie zaplavy?" asi tak. ano sposobuje, ak je ho privela na jednom mieste, inak je prospesne a zavlazuje prirodu. a to je aj pripad posilnovania svalov cinkami. ak to robis neuvazene, bez systemu a bez dalsich sprievodnych cinnosti, ktore su nutne, aby to posilnovanie s cinkami malo zmysel, tak nedosiahnes nic. ci to zastavuje rast - ak mas 15 a posilnujes uplne nespravne s cinkami, tak svoj telesny vyvoj poskodis.

FireCold

tiez som o tom pocul, ani neviem na zaklade akych faktov je zalozena tato ludova "mudrost". No kedze si zena tak sa nemas coho obavat, ty aj tak nebudes cvicit s cinkami ktore by ti mohli akokolvek uskodit, kazdopadne neboli by lepsie komplexne cviky? ako kliky, ci cviky na chrbat ako pritahy a pod? ale ak velmi chces len ruky tak kludne do toho