Otec a syn

muchacc

Ten byt asi nie je pisany na tvojho brata - nie je spoluvlastnik ani vlastnik.
Teda - vyzvat ho pisomne, aby sa podielal na financnom zabezpeceni (najom + ine vydavky), vsetko rozpocitat. List normalne postou poslat, kopiu si nechat.
Mikrofon, skryta kamera - nahrat jeho hrube spravanie.
Ak su rodicia svojpravni, ten list pis v ich mene a nech sa podpisu (trebars za ucasti notara). Ak brat nebude reagovat, oznamit mu ze sa ma vystahovat - opat pisomne.
Treba si uvedomit, ze nema ziadne vlastnicke pravo na byt, kym rodicia ziju. Ak by zomrel co i len 1 rodic, dedicstvom by dostal 1/4 bytu na seba a uz by to bolo komplikovane. Teraz ho mozte z bytu vysackovat.
A tiez si treba dat pozor, lebo az po tomto sa zacne peklo, teda si treba pripravit tu kameru a mikrofon, aby policia mala dokaz jeho agresivity.

xyz3110

Napísala som to ja za mojích rodičov.A je to tak že mama je tiež po moz.poražke- plégia pravej strany,nerozprava.Staram sa o oboch rodičov sama a ten syn je môj starši brat.Byvame obaja u rodičov.Mama opatrovala otca,ale už rok je v posteli.Nechala som teda zamestnanie a staram sa o nich 24hodín denne.Brat nepomahal ani mame ja som robila na tri smeny aj 12-ky ale snažila som sa čo najviac šetriť mamu a teraz si musim všetko sama.A s bratom sa iba hadam.Mam priateľa s ktorým sme plánovali buducnosť.Po uraze chrbtice ostal na inv.vozíku ale ostali sme spolu.Potom otcova choroba,teraz mamina, ale ja už svoju nevidím....

dana660xz

magy viem, ze nie je vsetko take jednoduche ako sa radi... ono to moze byt aj synov byt vsetko je mozne, aj nam xyz3110 objasni blizsie pomery, pozno budeeme vediet poradit.

Magy

dana660xz - nezvazila si moznost, ze ten otec po mozg. obrne a amputacii nohy je na syna odkazany, matka mozno nezvlada starostlivost o takmer nepohybliveho cloveka. rozhodne pochybujem, ze ho dokaze prenasat, alebo mu pomahat do vane, z vane a pod. tam musi byt poruke silna muzska ruka. syn si pravdepodobne kompenzuje agresivitou to, ze sa musi o otca strat a ze teda nema svoj vlastny zivot alebo sa kvoli starostlivost o otca nemoze slobodne rozhodovat kam pojde, co spravi. xyz3110 toho vela nenapisala, mozme sa len dohadovat.

winki

presne ako píše Dana, ak neni jeho byt tak ked nebude doma vymeniť zámky a hotovo. Potom by už aj polícia mala zasiahnúť. Dieťa nedieťa, potrebuje padnúť na úplné dno.

dana660xz

viem, že je to veľmi ťažké a asi to aj tak neurobíš, lebo je to tvoj syn, ale vyhoď ho z domu, pokiaľ nie je jeho. keď si neváži otca, o chvíľku si nebude ani mamu. nezaslúži si, aby ste sa o neho starali. maj úctu k sebe a svojmu manželovi...

Magy

problemom v takychto pripadoch je dokazovanie. preto ani policia vela nespravi. doporucujem skrytu kameru alebo aspon mikrofon a nahravat. potom sa snad nieco da robit. dovtedy to bude len slovo proti slovu.