Pásový herpes

Príspevok v téme: Pásový herpes
Juja_:)

Dobrý večer všetkým :) Chcem sa opýtať, priateľ má pásový herpes ... od pondelka má lieky do pondelka vlastne :) Bolesti už ustupujú, aj herpes sa začína sušiť .. chcem sa spýtať, je tu niekto kto to mal ? Chcela by som vedieť dokedy bude ešte pn a hlavne kedy s ním už budem môcť byť ... v pondelok už chceme byť spolu ,, to bude 7my deň čo to bude mať..bude to ešte moc nákazlivé? ten pondelok? aj behom budúceho týždňa ? ďakujem za odpovede :)

RNG

Co keby si sa krotila este aspon 2 tyzdne?
V dospelosti nakaza VZV je vazna choroba, nie len nejaka neprijemnost.
Moze napadnut nervy a nejedneho z mojich starsich priatelov tato choroba(shingles) doslova skriplovala.
Zialbohu, nemam krystalovu gulu a neviem ti teda predpovedat, ako rychlo tvoj priatel prestane byt prudko nakazlivy.
Ja osobne sa drzim prislovia: "Opatrnost je matka mudrosti"

Juja_:)

Kokosový olej užívam každý deň a aj B-komplex... ovčie kiahne som už tiež mala, ešte v detstve :) Takže keď s ním budem v ten pondelok, tak už je malá pravdepodobnosť, že to dostanem od neho aj ja ?

RNG

Virus VZV(varicela zostrix) mame skoro vsetci od mala v tele, ked prejdeme cez nakazu ovcich kiahni. Tak sa nam bez stepenia vytvori dostatok protilatok, proti tomuto virusu, a obvykle az do staroby ho telo vie potlacat. Ked sa ti ale znizi viralna imunita, kedykolvek sa moze znovu objavit a skodit. Skoda je nielen na kozi, ale aj na roznych vystelkoch, a co je najhorsie, aj na nervovych obaloch.
Ked si presla cez ovcie kiahne, mas pravdepodobne proti nim este dostatocny imunitu, hoci clovek nikdy nevie, ked dostane masovu nakazu zvonka, viac nez telo vie zvladnut, moze sa to vyvinut aj u teba.
Preto tu zdoraznujem zvysovanie viralnej imunity, rozne doplnky na to si mozete vygooglit pod mojim nickom a slovom herpes. Pridam k tomu este dalsie, ako monolaurin(z kokosoveho oleja)a glycerinu), citral(aromaticky olej z roznych zdrojov, najma lemon grass(70%), limetkovy olej ho tiez obsahuje az 8%)
a Sangre de Grado, stava zo stromu Croton lechleri, co vyteka, ked mu narezes koru.