Ako sa zbaviť závislosti na zolpideme

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť závislosti na zolpideme
mato2222111

Ahojte. Mám 20 rokov, a vždy som mal problém so spanim. Raz sa ku mne dostal Stilnox potom gerodorm. Z gerodormu som bol ráno ako po opici. Vrátil som sa spat k Stilnoxu. Samozrejme, ze tieto lieky uzivam bez lekarskeho predpisu Užívam ho uz asi pol roka. Nedokážem zaspat bez stilonoxu,. Postupne si musím zvyšovať dávku aby mal rovnaký účinok 2, 2,5 tablety. Veľmi rad by som sa tohto všetkého zbavil, nemáte niekto podobnú skusenost? Pripadne mi poradili. Budem Vám veľmi povdacny. Ďakujem
Som uz zufaly.

KarolR

Stilnox je liek určený na krátkodobé používanie, ja by som ti z vlastnej skúsenosti mohol odporučiť liek TRITTICO (účinná látka tranzodón). Pravdepodobne ho môžu predpisovať aj obvodní lekári, netreba vyhľadať psychiatra. Je to síce antidepresívum, no je určený na dlhodobé užívanie a nie je dokázané, že by pri dlhšom užívaní bola vyvinutá závislosť alebo nutné zvyšovanie dávok. A je určený hlavne na spanie, podáva sa večer asi hodinu pred spaním a vylepšuje celkovú štruktúru spánku až po prebudenie. Začína sa s 50 mg dávkou a je to inidviduálne- ja mám 150 mg, ale užívam aj iné antidepresíva, preto mám nižšiu dávku. No za seba môžem len odporučiť. Lekár ti poradí, pravdepodobne ti bude postupne znižovať dávky Stilnoxu a nasadzovať Trittico. Držím palce :-)

exwhyz

Ja beriem Sa.val a nemyslím si, že som na ňom závislý. Kým nemusíš stále zvyšovať dávku, tak je to v pohode.
Tiež na zlepšenie pamäti užívam Gin.o Belobu (nejak tak sa to aditívum volá), veľmi mi pomáha, hoci ho často zabudnem zobrať.

atra

Ahojte všetci tu, dosť ma táto téma zaujala, lebo patrím aj ja do skupiny ľudí, ktorí sú závislí na užívaní liekov na spanie a tiež som postrehla, že celá tabletka už nezaberá, len som sa neodvážila si zvýšiť dávky, ale čo robím horšie, kombinujem to s Neurolom, takže keď si dám Neurol + Stilnox, ako tak spím, hoci ja zas viem, prečo nespím, psychicky som veľmi unavená zo vzťahu, ktorý mám a preto aj neviem spať, manžel je večerný alkoholik, ruší ma svojím nočným príchodom takmer každú noc.Takže moje problémy so spaním ústia odtiaľto a už roky som na liekoch na spanie a čím ďalej mi menej zaberajú. Ráno vstávam veľmi unavená, spím 4-5 hodín, viac neviem. Bola som už aj u psychiatra, ten mi nasadil Prothazin + Helex SR na večer, ale ani to mi nezaberá, keď ja som vlastne pod psychickým stresom. Takže sama neviem, čo by som poradila, ale asi najdôležitejšie je odstrániť príčinu tých nespavostí, u mňa by asi pomohlo odísť od manžela.

thegreenest

Ja som mal podobný problém, pol roka som bol na stillnoxe (musel som nahradiť údajne nenávykové trittico, ktoré mi tá krava psychiatricka predpísala po úraze ktorý som mal). Začínal som jednou tabletkou, skončil som u dvoch ktoré som užíval niekoľko mesiacov. Naozaj odporúčam stránku benzo.org.uk. Vďaka nej som sa sám zbavil stillnoxu. V stručnosti popíšem ako. Samozrejme bez stillnoxu som nemohol zaspať uplne vôbec. Preto som vždy v noci z piatka na sobotu (prvé dni sú najhoršie, tak nech to pripadne na víkend) ubal 1/4 tabletky. Keďže stillnox je delený na polky, treba to nožíkom, alebo doslova kúsok z tabletky odhryznúť. A teda celý týždeň som spával s 1,75 tabletky. Áno, budú noci, keď budete spať iba 3-4 hodiny, ale teraz sa cítim neporovnateľne nepšie a spávam cca 7 hodín bez tabletiek!!! Každý týždeň znižujte tabletku o spomínanú štvrtinu. Keď budete na úrovni jednej tabletky, predĺžte interval znižovania na 1,5 týždňa tzn. nie po 7 dňoch, ale po 10tich.
Týmto štýlom to nebolo síce príjemné, ale očakával som, že to bude horšie. Čo vám k tomu ešte odporúčam...: melatonín, prírodné veci na spanie mi nijako nepomohli!!! ALE počas dňa, rovnako aj večer, keď sa trasiete z únavy atď. odporúčam produkt Magnolia forte, je to prírodné a cítil som sa po tom lepšie, mne sa to veľmi osvedčilo. Kupujem to ale v ČR, lebo tu študujem, neviem či sa to dá kúpiť aj na SK. Inakšie som 23 ročný študent. Keby ste mali nejaké otázky, tak napíšte thegrino@gmail.com. Spánok bez stillnoxu je fakt niečo ďaleko lepšie ako s tou chémiou. :)

Martinka Bia

Ahoj, isto choď ku psychiatrovi, prešla som si niečím podobným, už mi lieky na spanie vôbec nezaberali (tiež som mala stilnox) a s desom som si večer líhala do postele. Bolo to niečo strašné, čo neprajem nikomu zažiť. Potom som šla psychiatričke a tá mi pomohla. Dala mi oxazepam + antidepresíva, oxazepamu (tiež BZD) som sa postupne zbavila, teraz mám len tie antidepresíva, ale spávam ako mimino. Samovoľným užívaním liekov si strašne ubližuješ...

karolinakk

Ahoj ja lieky na spanie napr. stilnox užívam každý den 3tabl. asi 10 rokov a je to strašné, ale neviem si predstavit ist spat bez nich. U mna je to totálna závislost, ktorú neodporúčam nikomu.