a zajtra je to tu !

paganstorm

daj si frťana, ja som bola tiež z angliny vystresovana, šupla som si rano a napisala som aj to čo som nevedela :-D

majka_21

Nemate sa coho bat, fakt. Mna o necele 2 mesiace cakaju statnice. Je to stres, nervy... ale o tom je studentsky zivot. Kebyze si mam vybrat, ci chcem maturovat alebo statnicovat, vybrala by som si maturitu. Na statniciach mam pocit, ze sa s vami nikto nebavi - vies zostavas, nevies, letis... Ale na maturite som mala pocit, ze ti ucitelia chcu dat urobit - len jednoducho nemozu dat urobit tomu, kto tam pride totalne vymlety. To, ze niekto moze dostat okno, je uplne normalne. Ved to sa stava aj na skuskach. Ja som bola tiez v strese na maturite a komisia bola totalne v pohode, skoncila som velmi dobre. Takze nic sa neobavajte. Vsetko dopadne dobre. Len si verte... nic ine vam nezostava. A okrem toho - nemozete byt predsa uplne vymleti, ked ste sa dostali az do 4. rocnika nie? Drzim palce :-)

Meretseger

wreck: :D To sa vždy hodí vedieť, kedy žena už nie je panna :D
ahoj 001: Aj na angličtine je rodený Angličan? To mi nejak ušlo, však to bolo triviálne :D
Ľudia, nestresujte - ou jé, mne sa to hovorí :D Písomná časť naozaj nie je problémová. Vraj napr. taká anglina, nižšia úroveň je veeľmi ľahká (ja neviem, bola som na B2). Z tém na sloh by mala byť aspoň jedna rozumná. Čo viac chcieť?
Zlomte väz ;)

wreck

lepok = zmes dvoch bielkovin nachadzajucich sa v semenach niektorych obilnin

pouzitie vo vyrazoch: bezlepkova strava, bezlepkova dieta, intolerancia lepku

ale tak aspon ze vas ucia kedy uz zena nie je panna, no. :))

natusa42

lepka ?lepok,?to čo je za slovo ? ..no a je to B čko podla mna ..a prosím ťa ani nespomínaj maturity ...lebo ja už tri dni ..mi je zle hrozne ..točí sa so mnou ceký svet a dnes som skoro odpadla :(:( ..takže ...ja som asi na tom veľmi zle ..a nič mi nepomáha ..

Jane318

Už sa teším na maturity. Konečne je to tu. A potom praktické a potom ústne.. a konečne to budem mať za sebou.
Nech je už zajtra! Huráááááááá!

ahoj 001

Ahojte, som ucitelka nemciny. Urcite Vám ucitelia cudzieho jazyka hovorili co asi bude v teste. Sloh - esej/?/ treba si pozriet na internet ako sa pise esej kto to este nevie. Su tam otazky gramatika na urovni stvrtackeho uciva doplnat koncovky ak mate nejaku knihu gramatiky pozriet este co neviete, slovna zasoba tu uz nedobehnete za jeden den.Ja ked som mala stres na VS pred skuskami pila som ukludnujuce caje viem je to tazke ale je to len prva vacsia skuska v zivote.Na maturitach hlavne klud poriadne si precitajte zadanie bude aj hovorene slovo z kazetaku je to nemecky hovoriaci clovek takze to bude trosku ine ako slovenska nemcina ci anglictina.
Este vam povedia ako vyplnat krizikovat v urcitej casti. Temy na esej boli zatial dost lahke napr. napisat list priatelovi bola nasa skola, raz bolo zivotne prostredie. Mate na to dost casu
dnes sa treba vyspat ak sa da.