Otravna kolegyna!

Príspevok v téme: Otravna kolegyna!
bionka3

Lezie mi na nervy kolegyna. Cestujeme s priatelom obaja dost km do prace a zial, mame kolegynu co byva v nasom meste. Ma svoje auto, ale obcas vola aby sme ju zviezli. Na benzin nam da, ale ja ju neznasam, lebo jednak je to podrazacka a stale sa sprava, akoby sme my ani neboli dvojica. Auto mame spolocne, ale vzdy sa pyta priatela kolko mu ma dat za cestu alebo rovno ponukne peniaze jemu. Tiez vzdy ked vola, vola jemu a az ked sa nedovola tak mne. Pritom sme mala firma s par ludmi, ale jej priamou kolegynou som ja. Nemam rada ked s nami ide, lebo som z nej nervozna a nedokazem byt vo vlastnom aute v pohode uvolnena a rozpravat sa s priatelom o com chcem. Paktuje sice s jednym starym zenacom, ale myslim, ze uz by si radsej nasla aj rovesnika, ale skoncit s nim asi nie je take lahke. A pochopitelne ze mi robi nervy, ked sa stale pcha k nam a vo svojich vyjadreniach ignoruje nas ako dvojicu. Ked som sa chvalila v praci zasnubami, kolegyne sa tesili, ona si len vypocula a odisla. Neprejavila ani zaujem o prsten ani nezablahozelala. Neviem ako sa jej zbavit a dat jej to najavo, aby som ja nevysla ako ziarliva histerka, ale aby okrem ineho pochopila, ze ked uz chce odvoz, moze sa dohodnut osobne so mnou, alebo logicky zavolat mne, ako zene!

soffa

podla mna si voci nej zaujata.tak to citit z prispevku.vies preco tebe nezavola,ale priatelovi.lebo podvedome vie ze ju nemas rada.to clovek vyciti.aj peniaze dava jemu lebo nevie ako sa ma k tebe spravat.podla mna si ku nej odmerana preto vsetko riesi s tvojim priatelom.ak ti to vyslovene vadi,povedz jej to na rovinu...my ak ideme s manzelom do prace,po ceste berieme same moje kolegyne ktore cestou stretneme,ved to je to najmenej pomoct.je nam jedno ci ideme 2 alebo piaty.zase ak mna niekto stretne co ide autom tiez ma nema problem zviest.ale zas mam taku kolegynu(ktora uteka z prace prva aby nemusela nikoho brat,pritom idu len s manzelom,podla mna to je trapne.tak aby si aj ty tak neskoncila...

Maoam

najviac ju serie jej vlastny snubenec, ktoremu situacia vyhovuje a nijako sa neplanuje kolegyne zbavit

v skutocnosti sa boji, ze jej ho kolegyna nahodou preberie kratko pred svadbou, alebo po nej a bude vsetko v keli

o nic ine tu nejde

Ja Ťa

zase úplne chápem. Ani všetky peniaze sveta by mi nestáli za tento typ ľudí, ktorí by mi vniesli do života takýto nepokoj a takéto vtieranie. Sú to ľudia bez chrbtovej kosti, ako sa hovorí, ľudia, ktorí alebo idú veľmi premyslene za svojím cieľom alebo ich IQ sa rovná IQ hojdacieho koníka.Bude naozaj veľmi ťažké sa jej zbaviť, zvlášť, ak je to Tvoja kolegyňa a Tvoj priateľ Ťa v tomto veľmi podporiť nechce. Sama som zvedavá, ako to vyriešiš. Napíš. Som na Tvojej strane a držím Ti všetky prsty.

anamarie

Osobne rozdelujem pracu a kamaratstvo. Nikdy som si ziadneho kolegu nepripustila pod kozu, neexistuje, aby mal niekto na mna telefonne cislo. Na co je to to dobre? Kamaratky sa nehladaju na pracovisku. A vyvazat niekoho v aute... Pocas studia na vysokej skole som sa zasnubila a vydala, nikomu som o tom nevykladala, niektori spoluziaci si sami vsimli prsten a pochvalili. Jednoducho-sama si si na vine, co k tomu viac dodat? Nie si nesvojpravna, nedvihaj telefon.

3nttt

priklanam sa k ajajja. tiez uplne nechapem co riesis. presne to site ma napadlo s tym soferom.okrem toho pises ze robite dost daleko tak nechapem v com je problem ze si to vsetci financne ulahcite.

a to ze ti neslintala na prsten?no a?
nie kazdy je na taketo situacie.ja osobne tiez nemam rada ked "musim" niekoho na povel "obdivovat".

ved ked ti tak strasne prekaza tak jej to povedz.zatrhni vozenie, nebav sa s nou, zakaz to aj drahemu a ... budes histerka...

cvik

Ved ked nemas ju rada.Jasne jej povec ze nebudete ju vozit a hotovo.Je to tvoje auto a ty rozkazujes a rozhodujes.
A to je 100x lepsie razne povedat jej.Ako sa trapit a riesit to s inymi lebo tym sa nic nevyriesi.Len musis pocitat s tym ze uz benzin bude drahsi ked budete cestovat dvaja.Ale asi by ti to stalo za to a mala by si konecne KLUD.

ajajja

Prepáč, ale nechápem, čo riešiš. Sama píšeš, že priateľ ju ako ženu ignoruje a berie to čisto prakticky - kvôli peniazom na benzín. Mám pocit, že zbytočne si robíš problémy tam kde nie sú.
A to, že dá peniaze priateľovi alebo sa jeho spýta čo je dlžná, tak tam by som tiež žiadny problém nevidela - jednoducho on predpokladám, že šoféruje, tak je logické, že sa pýta jeho ako šoféra ...
Ale keď ti to stojí za to, aby si sa s priateľom kvôli nej hádala tak si kľudne vymýšľaj problémy ďalej ...

-vt-

Človeku je niekedy ťažké hovoriť "nie", slušne a diplomaticky odmietnuť niekoho. Ale aj to sa dá naučiť presne tak, ako niekoho poprosiť. Keď sa na niekoho obrátime s prosbou, spočiatku to môže byť pre dotyčného nepríjemná záležitosť, ale ak je už v tom zbehlý, pri ďalších príležitostiach mu to už problém nerobí. To isté sa deje aj pri slušnom odmietaní, chce to len prvý krok a ďalšiu prax v takýchto prípadoch, v povedaní "nie". Ty pre tento krok máš svoje dôvody, či už je to osobná žiarlivosť, obava o partnera, alebo jednoducho je Ti Tvoja kolegyňa ako osoba otravná a nepríjemná. Chcelo by to len odvahu z Tvojej strany povedať jej "nie".

jankaaaaaaaaa

tak potom nechapem co riesis.
kasli na nu a ber to z tej lepsej stranky, ze vam preplati cestu. mozno preto sa tak milo sprava, lebo je jej sef a viac jej vyhovuje ked ju niekto vozi do prace ako ked sa ma odviest sama.