ako po operácii šedého zákalu ?

Príspevok v téme: ako po operácii šedého zákalu ?
dcera,

moju 64 ročnu maminku idú operovať na šedý zákal. jej sa začína tvoriť aj zelený zákal, ale aj ten by sa mal upraviť po operácii šedého. najprv jej urobia jedno oko a o týžden druhé. hrozne sa bojí, hlavne aké to bude po operácii, ako bude vidieť a podobne ale nejako to spolu prekonáme.

chcem sa ale opýtať, ona stráži bratovu dceru 2 ročnú má 12 kg a nosí ju po schodoch na rukách a to dosť často. môže vlastne po operácii dvíhať ťažké veci?
a či môže byť ohnutá, napr. ak sa s nou hrá, alebo oblieka, alebo čo práca v záhradke v ohnutom stave? čo spánok na bruchu...prosím poradte, lebo je riadne vyplašená.

Diana545

Všetko jej vysvetli jej chirurg len nech sa ho všetko pýta načo chce. Aj ja sa chystam na operáciu šedeho zakalu a to mam iba 29 rokov. Dosť sa mi to začalo zhoršovať.

dcéra.

ďakujem moc, ona sa na operáciu odhodlala, aj ked horko ťažko, lebo má aj zelený zákal a musí si 2x denne kvapkať do očí, no aj tak má vysoký očný tlak...okolo 26..

ide jej len o to, či po tom bude nejako obmedzovaná, nie len tesne po operácii ale aj potom... napr. aj teraz sa pýta, či bude musieť nosiť stále slnečné okuliare...

ešte raz dakujeme

RNG

Aspon 2 tyzdne nesmie nic zdvihat!!!.Inac si moze poskodit. Aj tak par dni po operacii malokto vidi dobre, moze sa lahko potknut a v 64 rokoch u zien to moze skoncit zlomeninou. Nedajboze by pri tom este niesla dieta!!!!

Nuz moj brat riesi zakal(catharact) kvapkami obsahujucimi N Acetyl Carnosine a zatial to zastavil, hoci sa mu to nepodarilo obratit ako asi 1/3 tych stastnejsich.Ale zastavil to vcas, takze sa uz roky vyhol operacii. Ja beriem L-carnosine aj ustne v ovela vacsich davkach, tj cast sa dostane aj do oka a velka vacsina je pouzivanna u mna hlavne ako nastroj proti skodlivel glycosylacii, co maju cuktrovkari v ovela vyssej miere, ako ostatni ludia.
Na tie kvapky NAC/acetyl carnosine pozri na lekara, co to prvy priniesol
wisechoicemedicine.net