Odber krvi

smelý

Ja keď som bol dieťa, tak mi ani nemohli poriadne zobrať krv, bolo to utrpenie pre doktorov, teraz keď som dospelý, už s tým ako si nemám problém, mohli by mi brať koľko chceli, neni mi zle a môžem sa aj pozerať, ako mi ju berú, nič to so mnou nespraví. Ktovie, čím to bolo.

Splašena

Cukor!! Mne klesne hladina cukru, teda aj tlak. Musim hned po odbere doplnit cukor. Dnes som odpadla na ulici. Myslela som si, ze si stihnem v lekarni kupit hroznovy cukor. Nestihla som. prislo mi zle v lekarni, vypotacala som sa od tial, oskrela si ruku a skoncila pri stene...

jozefffko1

Vsetko v klidku :) Zistil som, ze mi byva zle iba po odbere u mojej obvodnej. Tuto bola mila sestricka, nemusel som ani lezat. Otvorila mi okno, vzala krv a vsetko bolo v poriadku :)

xdanielax

urcite sa napi! Ono sa to dokonca odporuca, krv potom lepsie tecie - mas to skor za sebou, a zabrani to aj pocitu na odpandunie. Flasku si zober aj so sebou.
Mozes pit nesladene caje, alebo vodu. Vypi aspon pol litra.
A kedze si nalacno, predpokladam, zober si tam okrem tej vody aj nieco na jedenie, napr. banan, alebo ja neviem.. rozok, hrozienka, jablko. Cokolvek, nejake sacharidy. To si daj potom. A tekutiny. A urcite si posed v cakarni chvilku, kym to zjes, alebo polez tam v ordinacii.

Leila

Tiez by som mohla rozpravat, odpadavacich zazitkov mam az az :-/ Ako uz pisali, idealne je pri tom lezat, chvilu zostat lezat a pomaly, postupne si sadnut, vstat... Ja vzdy pred odberom vypijem vela vody, ale to skor preto, aby lepsie isla krv. Tiez zalezi od toho, aky je to odber, napriklad pri stitnej zlaze je uplne jedno, ci sa clovek predtym naje alebo nie, tak u vacsiny ludi asi taky odber prebieha lepsie, ked uz clovek nieco zjedol.

petul

jednoznacne si daj zobrat krv v lahu, nech ti sestricka otvori okno, az je sviezi vzduch a po odbere si polez a pomaly si postupne sadaj a napi sa vody..Mne to pomaha velmi. Ja sa nikdy nebojim brania krvi ako samotneho ukonu,ale mam strasny strach z toho pocitu na odpadnutie...a uz ked cakam v cakarni tak ma pot oblieva, lebo si to uz vsugerujem, ze aj tak odpadnem...treba sa co najviac ukludnit,ale to sa tazko hovori..kto nepozna ten neprijemny pocit tak nevie o com to je

jozefffko

to lahnutie musim aplikovat asi aj ja. strach z toho nemam, pozeranie mi tiez problem nerobi, len..je tam to..ze hned po tom sa citim na odpadnutie. skusim si vziat aj nieco na pitie, to mozno tiez trosku pomoze.