Veľa pohybu - môže to byť problém?

Príspevok v téme: Veľa pohybu - môže to byť problém?
DodheS

Čaute, mám aktívny pohyb už niekoľko rokov, no teraz sa mi toho nakopilo viac, tak sa chcem spýtať, či mi toľko pohybu nemôže uškodiť.
Napíšem sem svoj týždenný rozvrh a posúďte sami.

Pondelok - posilovňa
Utorok - hokejový zápas
Streda - posilka, beh
Štvrtok - oddych
Piatok - posilka
Sobota - nič, flámujem:)
Nedeľa - hokejový zápas, beh.

Pre upresnenie mám 25r. 170cm a 68kg. Behávam už niekoľko rokov(momentálne 5-10km, pred tým, ako som začal z hokejom 15-20km), do toho som túto zimu začal hrávať aktívne hokej a z posilovňou som začal tento Pondelok(posiloval som pred tým, čiže nejdem od nuly).
V lete ešte chodievam každý deň na bajku do práce, mám to iba 9km, tak to nie je problém a po sobotách na cyklotúry cca50-80km.(nie každú sobotu a iba v lete). V zamestnaní sedím, čiže 8hodín denne sa váľam na stoličke.

Nechcem sa vzdať ani jedného, no nerád by som si niečo privodil v dôsledku nedostatočnej regenerácie.
Rád by som si vypočul vaše názory, necítim sa byť unavený a vážne ma to baví. Dá sa povedať, že śportom oddychujem.

Ďakujem za rady

doubledog

priznaky pretrenovania su:
nechut k pohybu, ziadny pokrok v trenovanosti ci vykonnosti (stagnacia), zly spanok, zhorsenie nalady a chuti do jedla... je toho viac.
plus su mozne svalove alebo klbove problemy

lost

"poťešilo ma, že nemáte námietky"

ale ja osobne nie som doktor, cize to ber len ako radu nejakeho nahodneho okoloiduceho :P

DodheS

Za prach bolesti nikdy nejdem, pretože si nemôžem dovoliť byť na druhý deň odstavený už len kvôli hokejovým zápasom. Ďakujem vám za povzbudenie,) poťešilo ma, že nemáte námietky

lulu22

Ak sa cítiš fajn a šport je pre teba relax a niečo, čo ťa nabíja, tak sa toho nevzdávaj. Lepšie ako válať sa pred tv :)
môj ex bol tiež veľmi športovo aktívny, to sa mi na ňom páčilo. každé ráno beháva,večer plaváreň, v pondelok-florbal, sobota-hokejbal, nedela-hokejbal, ostatné dni bicykel. on je hasič, čiže aj pre jeho kondičku do práce to bolo plus :)
Zakým sa cítiš dobre a nepociťuješ nejaké preťaženie svalov, tak v tom pokračuj!

mliečko

Podla mňa ak ta to bavi a nemaš žiadne problemi tak by sa ti nemalo nič stat.No ked nepočitam nejaky uraz/ale tak uraz sa može stat aj pri prechadzani cez cestu a inde nie len pri športe.Je zname že športovci,tanečnici maju neskoršie problemi z klbami.Ale ak budeš mat spravnu stravu na klby možno tebe sa to nemusi stat.A ak ta to bavi tak to je pre teba len plus.
Nech ti to vydrži velmi dlho.

lost

sice som to necital, ale z principu si nemyslim, ze by nejaky clovek vydrzal sa pohybovat az za prah sebaposkodenia..
tj, udajne sa neda zadusit zadrzanim dychu, neda sa zabit jedenim cokolady/cukru (lebo to clovek vyvracia skor, nez schyta hyperglykemicku komu)
taktiez nemyslim ze by sa dalo zabit/roztrhat svalstvo a šlachstvo behanim az do bezvedomia..
samozrejme ak je vôla silnejsia, tak je to mozno mozne :)

ber to z lepsej stranky - ak ti niekto vytrne z ruky mobil, garantovane ho dobnehnes a ... proste nezdrhne ti, ako 95% ludom co cely den placu ze nemoze makat lebo budu mat svalovicu..

ale tak, byt tebou, netlacil by som to casto za prah bolesti, bolest je tu na nieco, ci uz ta prijemna alebo ta nechcena - je to taky "wake up call" ..