Neustaly strach

Príspevok v téme: Neustaly strach
Ivcaaa

Dobry den. vzdy som bola tak trochu hypochochonder. vzdy ked prisla nejaka epidemia, zarucene som na sebe objavila vsetky symptomy. ale posledneho pol roka je to somnou na nevydrzanie. pred rokom mi ocko ochorel na rakovinu, a ja sa odvtedy stale bojim. kazdu chvilku som u nejakych lekarov, tri mesiace som chodila ku gynekologovi, lebo som si myslela ze mam rakovinu maternice. potom ma to preslo, ale od kedy mi asi pred dvoma mesiacmi otec umrel na rakovinu pluc, som u doktorky kazdy tyzden. stale ma nieco boli, neda sa mi dychat, a tak dalej. stale sa strasne bojim. uz stvrtu noc som sa nevyspala lebo sa bojim ze mam rakovinu pluc. tazko sa mi dycha a strasne ma boli rameno a niekde som sa docitala ze to moze byt z toho. ale ked mi doktorka asi pred mesiacom brala krv tak vravela ze je vsetko ok. ale ja sa aj tak neviem ukludnit. nemozem stale chodit ku doktorke pretoze mam pracu koli ktorej cestujem po celom slovensku a potom sa neustale stresujem. ja uz neviem co mam robit. som z toho uz na nervy. asi by som mala ist ku psychologovi, ale ja na to vobec nemam cas :(

nikoletaaa

Tie zvýšené teploty som mala kedysi aj ja,po dlhom case som to teda brala,ze je to normalne,kedze lekar to nevysvetlil,tiez som sa citila unavena stale a tiez mi neskor vypukla uzkost. To co opisujes myslim,ze by psychiater oznacil ako panicka porucha,je to vseobecny nazov,u kazdeho sa prejavuje inak.Jedným priznakom je aj strach zo smrti,ktory pride stratou blizkeho.Ja trpim panickou poruchou,i ked mi nik blizky nezomrel,u mna to vzniklo z inych veci. Bolo by dobre to riesit,lebo ta to zacne strasne obmedzovat..

roza

Ak je pravda čo píšeš tak sa mi zdá že robíš všetko pre to aby si tú chorobu dostala, utkvelou myšlienkou na ňu si ju privoláš, ako inak. Ale skôr sa mi zdá že preháňaš. Si dospelá a vieš že ju vôbec nemusíš dostať i keď už v rodine bola. Možno je to u teba len nejaká forma smútku a chce to svoj čas, len čas. Ozvi sa za pol roka, možno sa na to už budeš pozerať inak.

- mira

Ivca, tvoj strach má viac príčin. Vieš, že rakovina je choroba, s ktorou si súčasne praktikovaná medicína nevie poradiť. A hrozia následky.
Druhá vec je tvoj strach. Akýkoľvek strach má pôvod v problémoch s obličkami. Obličky samotné nebolia, tak si problém nemusíš uvedomovať.
Neurózy majú pôvod v extrémnom uvoľnení nervového systému. Na príčine sú sladkosti, aj tie, ktoré sú v ovocí v kombinácii s ovocnými kyselinami. Zapríčiňujú ich aj povzbudzujúce látky, vône, aromatické potraviny, tropické a subtropické látky a hlavne chemické aditíva v potravinách a chémia v liekoch /samozrejme že i alkohol a drogy/.
Nervový systém ukľudníš len ak zameníš jednoduché cukry za celozrnné obilniny. Obsahujú B vitamíny a stabilizujúce polysacharidy a vlákninu, potrebné na vyrovanú prácu mozgu.
No a obličkám prospeje vylúčenie mlieka a mliečnych výrobkov.

pinga3

no..este som chcela dodat, ze ak by to teda bola ta uzkost, skus si pohladat knihu, ako proti tomu aj sama bojovat, niekto je silnejsi a zvladne to aj bez toho psychiatra alebo psychologa

natusa42

hm ..inak ...ja mám niečo podobné,ale ja zase si nahováram iné choroby,ktoré majú ľudia okolo mnna,že ich mám tiež ..som hypochonder jak neviem čo uzž od odetstva ...

pinga3

Ahoj Ivcaaa,
podla mna trpis uzkostou, ktora velmi casto vypukne vtedy, ked nam umrie niekto blizky. Hypochondria byva sprievodnym javom. Uz len to, ze si stale namyslas, ze mas rakovinu, ako tvoj ocko a stale na inom mieste..Vies, ked sa ti uzkost prejavi naplno, uz ani do tej roboty nebudes vediet ist, tak ti bude zle. Ja by som si na tvojom mieste zobrala dovolenku a isla za nejakym dobrym psychiatrom. Asi aj so psychologom sa to da, a vraj je ta liecba trvalejsia, ako liecba liekmi, ale vyzaduje si viac casu.

levandulka33

ja som trpela od setnastich rokov velmi casto zvysenymi teplotami, boli obdobia, ked som bola v pohode, ale vacsinou neustale zvysene teploty, ktore ma vycerpavali, nevladala som, snazila som sa prekonavat, vybrali mi aj mandle, nepomohlo, liecili asi pol roka silnymi antibiotikami, preventivne, aj ked mi nic nensali, nepomohlo akurat ma este viac dokaslali, po nespocenych vysetreniach povedali, ze su ludia, ktori mavaju zvysene teploty a je to normalne..U mna nebolo , lebo ja som nevladala a nik to nechapal, ledva som fucala aj ked som sla krokom, pot zalieval, no nakoniec uz mi lekarka po tych rokoch otravovania naznacila tiez , ze som hypochonder, dnes sa k tomu pridali este aj depresie a uzkosti, takze uz mam aspon diagnozu :(((

Magy

mila ivcaaa, budes skor potrebovat pomoc dobreho psychologa, s ktorym spolocne na zapracujete na tvojom probleme a eliminujete ho.
hypochondria v stave, ako ju sama popisujes, je vazny problem.
u nej totiz plati, ze ty si fakticky nejaku chorobu sama privolas tym, ze sa jej neprimerane "obavas" - je to zacarovany kruh, z ktoreho sama mas nepatrnu sancu vyklznut.

okrem toho, ze sama zacnes slobodne dychat, zit, radovat sa a nebudes zatazovat svoju mysel zbytocnymi trapeniami, nebudes ani zbytocne zatazovat zdravotny system.

Ivcaaa

ved prave na to nemam vobec cas. preto som dufala ze mi tu niekto poradi. ja by som si napriklad kupila aj nejaku knihu, rada citam a aspon by som sa rozptylila.