Rakovina alebo pankreatida

Príspevok v téme: Rakovina alebo pankreatida
lew1s

Dobry den,

Mame diagnistikovali pred dvomi tyzdnami vraj rakovinu pankreasu a mozno uz aj metastazi na plucach.

Asi 3 posledne dni sa jej uz tazko dycha. Je unavena ked prejde zo spalne do obyvacky. Dnes ju premiestnili do Bratislavy. Zajtra ma operaciu. Idu je zobrat vzorku a zistit co jej vlastne je.

Ako tak citam tak mozno nema rakovinu ale pankreatidu. Lebo vsetky naznaky vyzeraju na pankreatidu. Ale ze by sa tak doktory pomylili? Slovenske zdravotnictvo... takze neni sa comu divit.

pred dvomi tyzdnami sme jej nasadili alkalicku stravu, sodu bikrabonu a tak dalej. Len teraz ako tak citam na pankreatidu musi sa drzat hladovka na detoxikaciu tela. Alebo strava vnutrozilne.

Dakujem za nazory
Michal

katkager

Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.

V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.

Aprílka

Ahoj, mám v rodine uja čo bol liečený na rakovinu pankreasu, je to jedna z najhorších a najrýchlejšír rakovín, aké vôbec existujú..Uja to chytilo, keď bol na návšteve u známych v Juhoslávii, tam len odpadol, lebo mu prišlo zle hneď ho previezli do nemocnice a tam to zistili, čo mu vlastne je...predtým sa na nič nesťažoval, nič ho nebolelo...prišlo to tak náhle...odborníci v Juhoslávii povedali jeho žene nech sa pripraví nato najhoršie...podstúpil operáciu pankreasu, ktorá trvala 12 hodín, ujo sa z toho dostal a už je tomu 20rokov!!!! U nás na Slovensku predtým neoperovali pankreas, lebo sme tu nato nemali odborníkov a v Juhoslávii ho z toho dostali teraz má 70rokov a je fit..od vtedy nemal žiadne zdravotné problémy......pripravte sa na to najhoršie, lepšie bude, keď to budete čakať, lebo čo viem na Slovensku sú neni dobrí odborníci na pankreas....A ešte k tomu keď už tvoja mamina dostala zápal pľúc...nechcem ťa strašiť, ale nedávam, jej veľkú šancu...ale nádej zomiera posledná....držím palce mamine aj celej rodine.... potom daj vedieť ako mamina dopadla....

nefinka

nejdem ti tu opisovať aký priebeh má rakovina pankreasu, v každom prípade prajem veľa veľa síl a šťastia, držte sa

lew1s

takze. v utorok maminke diagnostikovali zapal pluc a dali ju do umeleho spanku. hovorili ze telo je cele napadnute rakovinou. vcera sondou pozerali dychacie cesty a boli negativne. zaludok - negativny. spravili jej maly operacny rez a zobrali vzorku. vraj to je zhubne . cakame na histologiu.
zaujimave ze tyzden asi nevedeli zisiti ze ma zapal pluc. sa stale zameriavali len na ten pankreas. takze teraz musi zdolat zapal pluc aby sa dalo liecit. moja maminka je silna ja to viem. teraz oddychuje a kyslik jej prospieva. dakujem za pozitivne nazory.

sasanka111

to sa cudujem ze ti prave ona odpisala. raz som pocuvala nejaku relaciu kde bola ako host a hovorila, a ze jej chodi denne vyse 300 alebo 400 mailov a ze vobec nestiha odpisovat. aj moja kolegyna co sa u nej liecila mi hovorila, ze albertova maka od rana do noci ze je velmi zaneprazdnena. tak mozes byt spokojny. a pises ze este aj dlhy mail, no teda!

sasanka111

hlavne by som ti neodporucala kombinovat vsetko mozne naraz. ked je teraz v nemocnici, tak daj sancu lekarom aby urobili co je v ich silach. mozno to s nou nie je vobec take vazne. lekari niekedy dokazu cloveka vystrasit.