Zvýšený kortizol a prolaktín

Príspevok v téme: Zvýšený kortizol a prolaktín
Vystrasena3

ahojte. pri endokrinologickom vyšetrení mi prišli na zvýšený kortizol (okolo 1550). Nasledovalo pár vyšetrení (24. hodinový moč, sono nadobličiek), všetko v poriadku. Dokonca aj v moči bol kortizol v norme. - len v krvi zostáva stále príliš zvýšený. Nakoniec mi spravili celkový hormonálny rozbor - z krvi. znova kortizol zvýšený a aj prolaktín.. Čo s tým robiť? čo mi vlastne je? Výsledky mi dávala len sestrička, na konzultáciu s doktorom idem až budúci týždeň - mám strach, rada by som sa poradila vopred aj takto... Plus užívam hormonálnu antikoncepciu. Je to prekážka? treba ju vysadiť? alebo nebodaj to aj spôsobuje? nemáte nejaké skúsenosti? Vopred vám ďakujem

RNG

Ako som povedal, adresuj stres a spanok. Dlhotrvajuco zvyseny cortisopl vesie k obezite a nakoniec aj unavovemu syndromu, kde pretazene adrenalne zlazy prestanu dostatocne pracovat.
Prilisna aktivita vycerpa v mozgu zasoby neurotransmiterov a za tym nastane utlm=depresia.
Lekari to nazyvaju casto aj bipolarna porucha

Rado262

Ahojte, mám od malička problémi z nadmerným stresom, časom sociálna fóbia a depresie, môže to súvisieť s nadmerným vylučovaním kortizolu do krvi a ako by sa to dalo riešiť?....ďakujem za odpoveď

RNG

Znizenie prolaktinu sa da urobit bratim yamu(obsahuje diosgenin, polotovar na rozne horemony, ktory telo pouzije na hormonalne vybalancovanie.
Kortizol je jeden zo stresovych hormonov.
Stress je velmi skodlivy a je korenom postupne pre stovky roznych zdravotnych problemov, a preto je dolezite sa ho zbavit co najskor.
Viac cez google.sk uvedenim mojho nicku a slova stress. Tam udavam mechanicke metody, rezim a doplnky, ktorymi sa da stresu zbavit, alebo ho aspon dostatocne zmiernit.