Western Union

Monika_Monika

Je to uplne chránené! Treba len vediet meno a krajinu kam sa to podieľa. Ziadne konkrétne adresy. A ten co ti peniaze posiela tiez napíše odosielateľa seba a krajinu odkiaľ. Plus dostane taky kód a ty ked prides na postu napíšeš do formulára kód aj sumu meno a krajinu.

Gabbs

Sestra mi poslala peniaze z anglicka...a ked som si ich bola vybrať povedali ze mi ich nemožu poslat pretože nemám 18 rokov.. nieje to hlúposť?

lost

A treba myslim ze vediet meno + adresu prijimatela.. teda neviem ci je ta adresa povinna, ale sa mi zda ze to treba vyplnit (na 99%)..

lost

Myslim ze ano, to cislo na potvrdenke by mohlo stacit prijemcovi (spolu s dokladom totoznosti, mozno pas/op ci co maju v tej krajine) aby to vyplatili..

A neda sa to poslat napr cez ucet, paypal ? ten by zobral menej % .. western je okolo 6-7% v poplatkoch :)

olive

nie, nie je to pre cudzieho človeka, len vraciam požičané :) no ja som pozerala na stránke pošty, do krajiny kam posielam je za danú sumu 30 eur, tak to je ok..len by som chcela vedieť ako to funguje..vraj nejak tak, že mi dajú kód a ja ho pošlem tomu človeku a on si peniaze s tým kódom a občianskym vyberie..tak je?

lost

Davno sa dalo aj u Tatra Banky aj u Posty, lenze dnes uz len na Poste (pokial viem, mozno aj inde, to mi povedali v TB)

Su tam ale EXTREMNE poplatky, ak posles napr 300eur, tak 30 eur das na poplatok..

ale mas peniaze dorucene kdekolvek na svete do 10 minut prakticky..

A komu chces posielat WU ? urcite to nie je nejaky podvod? napr ze posli mi 280USD ako poplatok za to aby sa ti uvolnilo x eur na ucet, alebo nejaky poplatok alebo cokolvek?

Ak si si isty/ista ze to nie je podvod, tak OK.. Ale tie poplatky to cele zajiju.. :D