akym inym sposobom ako ist za lekarom sa da prerusit tehotenstvo

bella12

vyjadrila som sa nepresne - správne by malo byť: ak následkom pohlavného styku došlo k spojeniu vajíčka a spermie.

tabletka escapelle môže zabrániť ovulácii, ak sa podá v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka v maternici - čo je vlastne raný potrat. Tabletku po možno užiť do 72 dva hodín po pohlavnom styku, ak však k počatiu dôjde napr. 6 hodín po pohlavnom styku a žena vezme escapelle po 24 hodinách po styku, spôsobí tým vypudenie oplodneného vajíčka zo svojho tela.

Z vedeckého hľadiska sa tehotenstvo začína oplodnením, počatím - čiže spojením vajíčka a spermie. Momentom oplodnenia vzniká nová ľudská bytosť, aj keď má len 1 bunku, ale tá 1 bunka má už v sebe všetky genetické informácie o novom človeku - o jeho pohlaví, jeho črtách tváre, farbe vlasov, očí, tvare nosa, povahových črtách, o zvuku hlasu atď... Nie je dôležité, že zatiaľ toto všetko v tejto bunke nie sme schopní vidieť. V čase, keď ešte neexistovalo vyšetrenie matky ultrazvukom, sa tiež mohli ľudia domnievať, že dieťa sa stáva človekom až momentom narodenia a predtým je len zhlukom buniek - a nebola to pravda. Oplodnené vajíčko je človekom v najrannejšom štádiu života - len my sme sa rozhodli odľudštiť ho, aby bolo morálne prijateľnejšie sa ho zbaviť.

Zvláštne je, že pre ženu, ktorá túži po dieťati, je ono jej dieťaťom od momentu počatia - sama hovorí, že čaká dieťa a nie pár buniek. Pre inú ženu, ktorá otehotnela nečakane, je dieťa v tom istom štádiu vývinu len nejakým zhlukom buniek. Dôstojnosť a status človeka nemôže závisieť od vôle či rozhodnutia jeho rodičov, ľudské práva získava každý človek v rovnakom momente. Ktorý moment to asi bude?

Z vedeckého hľadiska nemožno určiť žiadny iný moment, okrem počatia, ako moment počiatku nového človeka. Veď v každej serióznej učebnici medicíny nájdeme, že vývoj človeka trvá 280 dní, čo je 40 týždňov či 9 kalendárnych mesiacov, pričom táto doba sa začína počítať od momentu počatia. Z náboženského hľadiska je tiež človek človekom od počatia, čiže užitie tabletky po z dôvodu možného raného potratu je neprijateľné.

Radinho

Presne tak ked das tabletku cim skor tak mas najvecsiu istotu ze nic nebude ale musis si ju dat do 72 hodin ale uz ked si das po 2 dnoch tak tam su uz mensie percenta na zachranenie :)

Kvety zla

bella, pri pohlavnom styku nedochadza k spojeniu vajicka a spermie. spermii trva isty cas kym sa dostane k vajicku a je schopne ho oplodnit, preto je tabletka ucinna iba do 72 hodin od pohlavneho styku (95 percent ucinna ked je to do 24 hodin, menej potom), vacsinou je to teda este pred samotnym oplodnenim.
tabletka po moze zabranit ovulacii, vytvara nehostinne prostredie na prezitie spermii a niekedy, ak uz teda k ovulacii a splynutiu vajicka a spermie dojde, zabrani uhniezdeniu tychto par buniek. a ano, su to bunky, nie dieta, nie embryo - neuhniezdene bunky rozhodne nie su pocate dieta, nech sa na to pozeras z akehokolvek hladiska - ci uz vedeckeho alebo nabozenskeho.

bella12

...tehotenstvo sa nedá prerušiť a neskôr v ňom pokračovať, umelé prerušenie tehotenstva je v skutočnosti jeho násilné ukončenie

hejdy, ak pri tom pohlavnom styku došlo k spojeniu vajíčka a spermie, tabletka escapelle Tvoje počaté dieťa usmrtí, a Ty sa o tom ani nedozvieš

Kvety zla

Ak ubehlo menej ako 72 hodin od pohlavneho styku chod si do lekarne kupit "tabletku po" Escapelle.
Tehotensky test moze byt pozitivny az take 2-3 tyzdne od pohlavneho styku pri ktorom doslo k oplodneniu.