už mám krčové žily, čo s tým

Modrááá

áno, dedičnosť určite hrá nejakú rolu, ale to, ako žijeme a čo konzumujeme má podľa mňa väčší vplyv. netreba sa vyhovárať na dedičnosť, ale začať makať na sebe.

alenka_maxova

ja mam tiez krcove, pomaly od 13 rokov. Mam to dedicne. Bola som uz v nemocnici kvoli tomu, prezrel ma odbornik a povedal, ze "to take zilky", ze tym sa nemam ani zaoberat... :) hmm, takze mne genialne pomoholi. Vraj pomaha cvicenie, dobra strava, vsetko na posilnenie ciev, zil, striedat studenu vodu, otuzovat sa...Ak to mas dedicne ako ja, tak ti asi nepomoze nic

krado

NO na pružnost žil je tiez doplnat vitamin c a odporučal by som ja Grepostar a Aloe star.A tu stravu ako sa píše dolu.

- mira

Žily máte zanesené nánosmi, ktoré vznikajú hlavne z tučnej stravy, kalcifikáciami z nevhodnej formy vápnika z mlieka, soľou a prekyselením.
Takéto žily strácajú pružnosť a pri nápore z väčšieho množstva krvi po vypití sladených alebo chemických nápojov ĺahko praskajú.
Obmedzte maximálne tuky, hlavne vylúčte nevhodnú formu tuku - nasýtený a saturovaný tuk. Nejedzte sladkosti a jedávajte stravu s dostatkom minerálov. Minerály získate hlavne zo zeleniny /dobre sa uvoľňujú z varenej zeleniny/ a z neobrusovaných obilnín. Po čase sa cievy začnú čistiť. Pružnosť cievy získajú zo zelených zelenín.

simka111

Ja mam 18 a tiež sa mu už robia malé žilky aj veľké žily, ja to mám po mame, je to dedičné na 90 % sa vraj krčové žily dedia.
Treba jesť pohánku, pohánkovú kašu, piť pohánkový čaj, proste všetko v čom je pohánka. Taktiež je dobré granatové jablko.

A tiež som čítala na nete že si treba každý deň aspoň 10 min sprchovať nohy od prstov na nohách postupne až ku pásu najprv vlažnou vodou a potom studenou, za tým si treba nohy jemne utrieť a vyložiť na vyvýšené miesto, napr. stenu a nechať voľne vyschnúť. Potom nakremovať nejakým krémom na krčové žily.

Ono dobre je radiť ale horšie je sa tým aj riadiť, ja sama to nedodržujem :) ale už musím začať :)