Betakarotén - skúsenosti

lolipopt

Betakarotén v tabletkách spôsobuje rakovinu hlavne u fajčiarov! Prijímať betakarotén je zdravé len v potravinách ako mrkva či rajčina. Robil sa na to aj výskum tu je o nom napísane: tech.sme.sk .....Ľudia, ktorí dostávali výživové doplnky s betakaroténom, na tom totiž boli horšie ako kontrolná skupina, ktorá brala iba neúčinné placebo.

Prečo stále do seba pchať umelé chemické tebletky ked to môžme prijímať zdravšie :)

dobrota

Mam to chápať tak, že ak užijem rano betakarotén, nemôžem ísť v ten deň na slnko, resp. ako ho užívaťv týchto slnečných dňoch, kedy už ide cca 20 minút na slnko.
Ďakujem.

sisa821

No ja užívam GS betkarotén s biotínom..jedna tobolka obsahuje vyssie mnozstvo tak sa ma uzivat obden ...ale co sa tyka uzivania tak betakaroten sa ma uzivat resp.moze v tabletkovej forme tak cca 2 mesiace v roku pred dvoolenkou,slnením atd...cez rok si nase telo vystaci aj s tym prirodnym v stvavach,ovocí :)

Mery NR

IVA
ja som si si bola dať minulý týždeň vyšetriť znamienka u dermatologičky a spomínala som jej tiež, že už dlhodobo užívam betakarotén a hovorila, že to sa nemôže. je to silný agresívny vitamín ževraj a dlhodobé užívanie je telu škodlivé. brala som ho aj aj kvôli častému solárkovaniu, ale už prestanem. betakarotén sa nachádza hlavne v mrkve, skús radšej v tejto forme ako zajko :-)

malaanka

ja užívam betakarotén z produktov fínskych výživových doplnkov a som veľmi spokojná.Sú na prírodnej báze a pomáhajú mi aj na alergiu na slnko.