,,iba,, Bc.

Príspevok v téme: ,,iba,, Bc.
Gabriela101

ak ho vobec spravim...
ide o to, ze proste nevladzem. nemam na skolu hlavu a sily. a kazdy mi doma hovori, ci som si uz podala prihlasku na ing. netusia, ze nechcem pokracovat. stale dokola pocuvam ake je bc o nicom, ze to je nic. s tym by som si ani pracu nenasla. nepreziju ak sa dozvedia ze nejdem dalej. pre mna to boli ale 3 roky ktore trvali snad 20 rokov, som unavena, nebavi ma to, prisla som o vsetky zaluby, priatelov, nerozumiem tomu, mam strasne zlu pamat (ani teraz si neviem spomenut na presny nazov bak. prace). nehovoriac, ze som popri tom brigadovala, platilo sa skolne. neostalo mi nazvys ani euro na bagetu. su to ,,len,, dva roky ale aj keby to trva pol roka tak to nevydrzim. zvysi sa mi tep, boli brucho...tie neskutocne dlhe prednasky, sedenie nad ucivom, zdlhave vsetko. proste ja neviem. ja sa asi zblaznim za chvilu. ja mam uz taky pocit ze Bc. je horsie nez nic. co je bc. nic. poondeny bakalar. nikto. citim sa ako starena. nemam skolu, pracu, peniaze, dusu, nic. A neviem ani co tym chcem povedat ked to sem pisem.

winki

Typické slovensko, chceme všetko ako majú iný no nič tomu neprispôsobíme. V zahraničí je uplne bežné že človek s titulom bc. je niekto viac proste má oveľa lepšie vyhliadky n prácu a tak Ďalsie štúdium je už iba doplnkom na zvýšenie kvalifikácie a nieje podmienkou. U nás už aj obyčajná úradničká musí mať ing čo je podľa mna choré na hlavu kdeze tie tituli si robia ženy v 40tke na kadejakých súkromných školách.

Brodžoliugiň

Ja by som povedal ze bc. titul je v dnesnej dobe nieco ako kedysi maturita. Samozrejme zavisi to najma od konkretneho odburu ktory si vystudovala.

zuvinka

Nerozumiem, prečo na bc. titul mnohí ľudia na Slovensku pozerajú tak, že to je nič. Veď predsa len sú to tri roky úsilia (aj keď závisí od toho, o akú vysokú ide. Žiaľ, úroveň vysokých v SR naozaj klesá). Mňa moja výška tiež nebaví a premýšľala som nad tým, že si ani nepodám prihlášku na Mgr. stupeň. Dokonca som v 3. ročníku mala stavy, že sa úplne vykašľať na školu. Bola som na tom podobne, ako ty, plakala som, bola zúfalá z môjho života, že čo ďalej, že veď ma nič nebaví, robotu si určite tak ľahko nenájdem.. Ale premohla som sa a nakoniec som odhodlaná dokončiť aj Mgr. stupeň :) ja som taký človek, že keby som sa na to vykašľala, tak by ma to strašne zožieralo, že som zbytočne "stratila" čas. Neviem, aký máš vzťah s tvojimi rodičmi, ale si dospelá, bude to tvoje rozhodnutie a možno by bolo fajn im kľudným hlasom povedať, že sa chceš s nimi porozprávať a všetky tvoje pocity im opísať. Držím päste

olovko

moj nazor: ak uz urobis I. stupen, skoda by bola uz tie 2 roky nedotiahnut. ja radim hned po Bc., nevyckavat, neodkladat, lebo kym je clovek v sungu, lahsie ide to studium. zbytocne nemarni cas a dotiahni uspesne skolu cim skor do finalneho konca 5. rocnika.

system

A o tom ze Bc. nieje nic nesuhlasim. Mozno si to niekto mysli ale ja viem kolko usilia za tim bolo. Tiez si myslim ze nejde porovnavat Bc. nejakej socialnej prace a nejakej VS na trocha inej urovni aj tie Bakalarske temy o tom svedcia. A osobne kaslem na vsetkych Bc. som dokazal hlavne sebe ze nato mam, stuplo mi sebavedomie a pochopil som nejake veci, a tiez som zacal rozmyslat kladnejsie :)

system

presne to iste aj ja.. na Ing. som si sice podal prihlasku ale budem asi stastnejsi ked ma neprijmu :D nechce sa mi, a nebavi ma to, chcem zmenu, chcem spoznat novych ludi najst si robotu a nie vkuse presediet na intraku a mysliet na to co vsetko sa mi treba este naucit.

veronero

Ja som si pocas vysky (v 2. rocniku) nasla pracu a 3 roky som proste presla ani som nevedela ako. Boli peniaze, ale bolo aj ucenie. A posledne dva roky ma to naozaj vsetko tak bavilo a zapadalo do seba. No a zostatnicovala som a zivot ide tak isto dalej, iba bez stresov zo skoly, takze mi vlastne odpadli starosti.
Pri niektorych povolaniach si vyzaduju VS druheho stupna. Pri niektorych nie.
Ja osobne by som tie dva roky dotiahla. Prve dva roky na VS su najhorsie, potom uz to fakt ide a je to zvyk.
Ale je to na tebe. A ing si mozes dorobit aj neskor. Len tam uz su prijimacky.

alfa

presne takto som prezivala ja svoju vysku, po roku a pol som bola zrela na psychiatra, najhorsi bol ten tlak okolia, ze ked tam uz raz som, je uplne samozrejme, ze ju aj skoncim. nevedela som si predstavit, ze by som tu skolu neskoncila. az raz prisiel skrat, poslala som si prihlasku na skolu uplne ineho zameranie, co ma bavila, bola omnoho lahsia. a po dvoch rokoch na otrasnej vysokej som jednoducho odisla. rodina to predychavala asi sest rokov, okolie sa nenapadne vytesiavalo ze som to nezvladla, ja som zmenila prostredia, urobila si inu skolu, odisla do zahranicia, kde moje vzdelanie aj mozem vyuzit, atd atd, no proste, co sa mi pred patnastimi rokmi zdalo ako sialenost najvacieho zrna, pokladam za najlepsi krok v mojom zivote. lebo vies ako sa to horovi. dosahuj toho, co mas rad, lebo inac budes musiet mat rad toho co si dosiahla. ci tak nejak:))

jankaaaaaaaaa

kasli na to, ved su to len dva roky, ktore si mozes dokoncit kedykolvek, ked sa nato budes citit a bude sa ti chciet. a mozno zistis ze ti to vobec netreba.. rodicia ta snad pochopia

Gabriela101

dakujem. vlastne som to studovala externe. aj ked prvy rok som si vyskusala denne no to bolo take rozhodene cely ten rozvrh ze by som si nenasla ani brigadu poriadnu ani cas na jazykovku.