návšteva lekára po pracovnej dobe

Príspevok v téme: návšteva lekára po pracovnej dobe
biela mačka

Pracujem vo firme, kde treba plniť určité normy. Mám určitú pracovnú dobu, ale keď nie je hotový plán, treba ostať dlhšie . Sme tam viacerí s rovnakou pracovnou náplňou. A tak keď potrebujem ísť k lekárke, tak až po pracovnej dobe (ak má ordinačné hodiny) a asi dva či tri razy som odchádzala tak, že o hodinu som bola dlhšie, ale aj tak nebola dokončená robota a kolega frflal. Tak potom ako to mám riešiť? Keď idem napríklad na preventívnu prehliadku schválne sa objednám tak, aby som mohla ostať dlhšie v práci a aj tak počúvam frflajúceho kolegu. Chápem, že musia to za mňa dokončiť. Ale to si mám po každýkrát vziať deň dovolenky? To potom ten deň vôbec nič neurobím!

P:S: Túto tému som už zakladala, zabudla som však jej názov.

biela mačka

Ja viem, že mám nárok, ale nabaví ma počúvať frflanie kolegu a ani to, že potom musím na neho navrieskať...

biela mačka

ja kolegovi vždy v takom prípade poviem, nech si zavrie papuľu, že on nie je šéf a aj tak to nepomáha

samorast

biela macka, tieto hodiny u lekara ti samozrejme zamestnavatel zaplati, ako keby si bola v praci. Na vyplatnej paske budes mat uvedenu kolonku, kde je uvedene nieco ako "nahrada za navstevu lekara" a uvedeny pocet hodin, ktore si u lekara stravila. Pokojne mozes minut vsetky hodiny v jednom mesiaci, ale ked prekrocis limit, musis si zobrat dovolenku, ci nahradne volno a nadpracovat.

majkyyy111

narok mas ale ak je to praca kde ma zamestnavatel za dverami dalsich 300 uchadzacov namiesto teba, tak si treba aj tak davat pozor lebo ak toho bude vela a v nevhodnu dobu tak sa uz nejak postara aby ta vyhodil

samorast

Samozrejme aj po jednotlivych hodinach. Na navstevu jedneho lekara mas narok 4 hodiny maximalne, ak je to lekar v inom meste, pripadne aj v tvojom meste a napise ti tam "celodenne osetrenie", tak samozrejme cely den. Do tychto 7 dni sa zapocitavaju aj navstevy lekara napriklad s clenom rodiny, ak ides ako sprievod (s dietatom, s matkou, ak potrebuje tvoju pomoc a pod.)

veronero

mas narok na 7 dni = 56 hodin pocas pracovnej doby na navstevu lekara.
Rata sa aj na hodiny. Napriklad odides o 1 hodinu skor, alebo prides o 2 hodiny neskor, pripadne cely den nie si v praci kvoli lekarovi.
Ak si tehotna, mas neobmedzeny narok na lekara.
Normy-nenormy. Narok mas.

biela mačka

Moment...ale mám si pýtať priepustku aj keď idem hodinu po pracovnej dobe? A 7 dní - to sa myslí v celku? Alebo tak, že som u lekára napríklad hodinu a potom alebo predtým pracujem? Moment ... ráta sa to aj po hodinách - prosím o vysvetlenie. Vďaka

zips

biela macka, kolegu neries, zo zakonnika prace ti plynie pravo cerpat 7 pracovnych dni na navstevu lekara. Staci si nechat potvrdit u lekara priepustku. Ze sa to tvojmu kolegovi nepaci, je cisto jeho problem a na tuto temu s nim nediskutuj.