výber exekútora

Príspevok v téme: výber exekútora
ami007

Zdravím všetkých, mám otázku, potrebujem vymôcť síce nie veľkú sumu, ale ide o princíp, že istá osoba si myslí, že nie je nad ňu a nechce plniť rozhodnutie súdu. Viete niekto poradiť, podľa čoho mám vybrať exekútora, podľa miesta bydliska, či je to úplne jedno? Alebo sa spätne obrátiť na súd, že rozsudok bol odignorovaný?

Mrška S

---vyber exekutora vobec nemusi byt podla bydliska povinneho/opravneneho, pokial vies o nejakom z ineho kraja, nie je problem. problem skor nastane vtedy, ked exekutor osobne dorucuje zasielky, resp. vykonava PHV-v pripade, ze je mimo miesta bydliska povinneho, vznikaju neumerne naklady v exekucii...ktore, ak nebude exekucia uspesna, znasas ty ako opravneny...v pripade, ze by exekutor poziadal sud o zastavenie exekucie z dovodu nevymozitelnosti....

ami007

:) ďakujem, takže ľudskou rečou povedané, keďže rozsudok vydal OS Nitra, tak mám hľadať na SKE exekútora so sídlom okres NR?

-vt-

výber exekútora sa realizuje v rámci množiny exekútorov, ktorých sídlo sa nachádza v jurisdikcii všeobecného súdu povinného.