Vlaknina v tabletách

Príspevok v téme: Vlaknina v tabletách
anajka

Začala som brať vlákninu v tabletách. Je z ovsených výťažkov a treba zjesť 2-4 ks tabliet a zapiť to 250 ml vody. Ale čítala som, že keď niekto užíva doplnok vlákninu vo forme tabletiek, môže si spôsobiť dehydratáciu a zápchu pri nesprávnom užívaní. Nemáte s tým niekto skúsenosti? nerada by som si namiesto zdravia spôsobila nejaké problémy.

evik1

Ditka,aj ja som užívala psylium niekoľko rokov,potom prišlo to nepríjemné nadúvanie,asi som sa málo napila,tak som ho vysadila,ale presne potom som bojovala s riedkou a to mi išlo na nervy,aj krče v bruchu.Znovu som sa po roku k nemu vrátia a super,stav sa mi zlepšil,nepichá ma tak,lebo ono naviaže všetko na seba a pokoj,idem ráno,možno ešte poobede,ale nie tak ako predtým,len treba naozaj na to piť.Jem to preto,lebo si uvedomujem ,že nemôžem jesť toľko zeleniny ako iní,robí mi to problémy.jem len zeler,mrkvu,petržlen ,paradajku.Strukoviny ani hlúboviny nemôžem,neskutočne mi to robí zle,hoci rodine to varím a oni sú v pohode,tak by som si dala kapustnicu,alebo kapustu na karamele,BOžE!no čo už...Asi nemám nejaké enzýmy na štiepenie toho.

nikki.7

Užívam vlákninu vo forme tabletiek a môžem povedať, že je nevyhnutné dodržiavať pitný režim, lebo v opačnom prípade sa naozaj dostaví zápcha, nepríjemná plynatosť a nafukovanie.

Ja jedávam maximálne dve tobolky za deň, väčšinou pred obedom, naraz a zapijem veľkým množstvom vody.

Ona niekoľko násobne zväčší obsah čriev a mala by mať predovšetkým priaznivý vplyv na vyprázdňovanie. Aj ja som si ju kupovala hlavne kvoli tomu.

Nejedávam ju však neskoro poobede,ani večer, pretože vtedy už určite nevypijem také množstvo vody,aké ona potrebuje na to,aby správne fungovala...

ditka000

dobry deň,užívam vlákninu psylium v prášku asi mesiac,predtým ma každe ráno prehaňalo zo všetkych potravin aj5x,teraz je to lepšie,ale stale ráno po zobudeni asi 2hod chodim na stolicu,dosť ma to obmedzuje,lebo mám pocit,že sa mi mimo domu stane nehoda,čo mám robiť? dakujem za radu

alti

Treba naozaj dbat na dobry pitny rezim. Moze sa prechodne pri detoxikacii zhorsit napr. kvalita pokozky, v zaciatkoch plynatost.

katarinna

Tak ju treba uživať podľa predpisu a piť veľa vody. Nemyslím si , že by to malo spôsobiť nejaký problém.