zhorsenie sluchu po cisteni usi

Príspevok v téme: zhorsenie sluchu po cisteni usi
lukasko99

zadravim vsetkych

mam 25 rokov, momentalne som v zahranici, vcera vecer som si po sprche cistil usi vatovou tycinkou, po cisteni sa mi zdalo ze nieco nieje v poriadku, nic ma nebolelo ale spozoroval som zhorsenie sluchu, je to uz jeden den takto, uz som si skusal viackrat cistit ucho, ale nic nepomaha,

stalo sa to uz niekomu, dufam ze to nie je trvale, zo zaciatku som si z toho nic nerobil pretoze som myslel ze to prejde ale uz mam obavy.

neviete co by mi mohlo pomoct, skusal som si davat kvapky,

dakujem a prajem pekny den

RNG

Vatova tycinka je niekedy zly napad, lebo zatlaci tvrsy vost na bubienok a moze ho dokonca poskodit. Na zmakcenie vosku je dobry kokosovy alebo olivovy olej, nakvapkat vlaznu do ucha a nechat posobit nejaky cas

- mira

Nadmernej tvorbe ušného mazu by si mohol predísť. Tvorí sa z mlieka a mliečnych výrobkov a bielej múky, sladkostí. Pokiaľ to necháš tak, v budúcnosti ti nadmerný maz bude zalepovať orgány vo vnútornom uchu a spôsobovať nielen zápaly, ale i oslabenie sluchu.

odpovedam

usi cistit netreba. A uz vobec nie ist do vnutra ucha s vatovou tycinkou. Ucho ma samocistiacu schopnost. Ked cistit, tak len vonkajsiu usnicu.

Ak mas moznost, zajdi za lekarom. Pripadne zavolaj k nejakemu lekarovi na slovensko.