Filmy - anglictina

Príspevok v téme: Filmy - anglictina
slovakia

Chcela by som sa zdokonalit vo svojej biednej anglictine. Nieco porozumiem, ale je toho fakt malo, no nie zase ze nic. Hovorit by som mala uz asi aj vacsi problem, ako sa mi stalo aj nedavno, zastavil ma turista co sa ma nieco pytal po anglicky, pochopit som ho pochopila, ale odpovedat mu uz bolo horsie, zrazu som sa zasekla a zmohla sa na dvojslovne spojenia... Zaujima ma preto, kazdy vravi ze treba pozerat filmi po anglicky. Ale co mam z toho ze si zapnem film po anglicky, ked nemam taku bohatu slovnu zasobu a vela veciam by som aj tak neporozumela? Ze to sa nalepi na mna postupne, ale co sa nalepi ked neviem vyznam toho co vravia po anglicky? a zas ked to je s titulkami, potom sa viac sustredim na ne jak na to, co vravia...ci to je len moj pocit? pozerat po anglicky filmy s titulkami, alebo po slovensky s anglickymi titulkami, alebo bez tituliek? fakt sa to nejak na mna nalepi? strasne by som chcela aspon rozumiet nejake filmy po anglicky, dokumenty. Ďakujem za odpovede

Vedomie

Ahoj, rozumiem ti.... ja používam angličtinu bez biflovania a učím sa tam základné veci vo vetách, čo je super, celkovo je to podľa mňa na doma jeden z naj spôsobov www.anglictina-bez-biflovania.sk. A ináč ti odporúčam naučiť sa riadne naspamäť frázy, ktoré používaš už teraz často :) Prelož si ich a hovor si ich v angličtine + si nájdi nejaké najčastejšie frázy čo vôbec sú....to budeš mať ako odrazový mostík, proste niečo pevne, na čo môžeš nabaľovať. Potom zbadáš, že tie veci sa objavujú aj vo filmoch alebo videách a bude ti to dávať väčší zmysel :)

konvalinka17

Ahoj, ja som nedávno našla výbornú stránku kde sú filmy a seriály v angličtine s anglickými titulkami ororo.tv som s ňou spokojná, odporúčam.

erick

Pozeranie filmov a serialov po anglicky je skvelym prostriedkom na ucenie sa jazykov, ale pre tych, ktori uz maju vybudovanu dostatocnu slovnu zasobu, aby serialu alebo filmu pochopili a pochytili nove frazy a slovicka. Ak mas slovnu zasobu na urovni zaciatocnika, nebude ta to bavit a zbytocne budes frustrovana, ze tomu nerozumies. Mne osobne pomohla tato metoda ucenia sa anglictiny. Skus aj ty. Konecne sa nebudes musiet biflovat. www.anglictina-bez-biflovania.sk

Rasťo Rýchly

V učebnici Slovíčkareň bol veľmi dobrý tip - otvoriť si Youtube.com a vyhľadať "Full Movie" pre stovky hollywoodskych filmov v angličtine. Z mojich skúseností rozhodne doporučujem pozerať bez titulkov. Ide to asi takto - prvých 10 filmov nerozumieš nič, ďalších 5 filmov rozumieš kontext, a za ďalších 5 filmov rozumieš skoro presne, o čom hovoria. Keď si to vypočítaš, máš to približne 40 hodín investíciu, a to do zábavy. Ak to chceš ešte urýchliť, uč sa slovíčka, slovíčka, slovíčka. Buď v spomenutej učebnici Slovíčkareň, alebo online na internete, moji žiaci majú dobrú skúsenosť s www.speakingfriends.com

RicharDDD

Mám pre vás tip na jednu fakt dobrú stránku, ktorá vám pomôže zlepšiť sa v angličtine. Všetko je pekne vysvetlené, mne táto stránke veľmi pomohla - www.englishguide.sk

slovakia

som nasla teraz stranku, kde su titulky www.edna.cz
bud v tej polozke epizody, alebo normalne titulky, tak to si mozem stiahnut k hocijakej casti aj z inej stranky na nete?

slovakia

wreck jej diky.... a neviete mi este poradit s tym, ako film alebo tak si zohnat a stiahnut viem, ale ked chcem tomu aj titulky anglicke? napr. k tym dvom serialom? musim stiahnut tie seriali v nejakom formate a pren potom tie anglicke titulky odniekial, odkial to uz je jedno, a dat k suboru so serialom??

wreck

na bigbangtrans.wordpress.com je k dispozicii kompletny prepis vsetkych epizod tbbt. :)

mozes sa podla toho kontrolovat - v scenari vidis ako sa slovo pise a v seriali pocujes ako sa vyslovuje. navyse, pochytis aj co-to z indickej anglictiny, ale to samozrejme len vtedy, ked v rajeshovej pritomnosti nie je zena. ;)

inak suhlasim, vacsina sucasnych serialov je vyborna na precvicenie. ale vyhol by som sa specialitkam ako the office, little big britain, come fly with me a podobnym; najma tie dva posledne su postavene na karikature, vratane akcentov, takze sa tomu da rozumiet velmi tazko.

pokojne si daj jednu 20-minutovku denne. nebudes chapat aky pokrok urobis za pol roka.