Správny jedálniček..

Príspevok v téme: Správny jedálniček..
SissiSalient

ahoj ..
vedeli by ste mi poradiť nejaký overenú diétu alebo skôr "jedálny lístok" ktorý by som mala dodržiavať počas celého týždňa .. chcela by som začať cvičiť a pravidelne a správne sa stravovať pretože by som bola nerada keby sa mi zhodené alebo vyšportované kilá vrátia späť kvôli nesprávnemu stravovaniu ..
ďakujem :)

Voso

Nikdy by som si nepomyslel, že to raz napíšem - súhlasím z Jefittom. Teda iba v tom, že pohyb má prednosť pred jedlom. Veľa sa hýbem a jem čo chcem a nič sa nedeje. Samozrejme mám určite pravidlá, no v podstate som bez obmedzení. 69kg, 170cm..

Len diéty a správna strava vás nezachránia. Fakt sa treba hýbať a hotovo!!

bingham

Jeffito

No to je teda "velmi pekne" ze vazis 63kg na 180cm...nemas nejaku chorobu ??? daj sa radsej vysetrit...tolko kg co ty som mal ako ziak osmej triedy na ZS :)

Ve

ja som skusala 90 dnovu, no prestala som po pár dnoch, lebo som zistila, že je uplna blbost, aby mi kniha diktovala čo v ktorý den jest...
tak sama hladam, ako schudnut par kil...

je to tazke, lebo clovek je cely den v praci, nemam kedy ani nakupy robit...
a myslim, ze to je aj o tom planovani, nakupovani...

Jefitto

JAsne, že to je pravda. Kedysi ľudia ťažko pracovali, celé dni na vzduchu, rúbanie dreva, obrábanie polí a žiadna obezita ani nič podobné neexistovalo. Keď trebalo dakde ísť, tak buď na koňovi, ale pešo sa chodili kilometre. A myslíte si, že žrali všakovaké biohovadiny za milion eur z obchodu? No určite. Slaninka bola denne v jedálnom lístku, vypražane brokolice, karfioly, patizony, proste veľa, oveľa viacej tukov. Žiadne neskutočnú biele vody z obchodu, ale plnotučné mlieko nadojené z kravy. Sliepky znášali vajcia, ktoré sa denne konzumovali. Žiadne probiotika v hnusných gumených kapsulách, ale kvalitne probiotika v domácich syroch, tvarohu a masle.

Ale dnešný človek sa do roboty odvezie autom, prejde štyri kroky ku výťahu, vyvezie sa na prvé poschodie (lebo schody by mu nedajbože ubližili), sedí tam celý deň, príde domov a sadne si pred telku. A potom zúfalo zháňa všeliaké diéty a naivne si myslí, že schudne. TAKTO TO JE V SKUTOČNOSTI

sdsdsdsd

jest vela cerstvej zeleniny je naozaj asi najlepsie.. ja sama to mam tiez overene, nie kvoli vahe ale kvoli pleti som zmenila jedalnicek a robi to divy, tie vsetky cukry, nezdrave tuky a ine veci je len humus, sem tam si to doprajem, to by som klamala, ale naozaj len zriedka :) a tiez vela vela cistej vody ako tu uz bolo spomenute

0vecka

2 Jefitto nieje to pravda ked zle zeries mozes sa hybat kolko chces a budes tltsty.... ale ked dobre zeres tak sa ani nemusis az tak hybat a budes stihly... samozrejme ze pohyb tomu pomoze ale prvorada je strava

Jefitto

Diety su kravina... treba žrať všetko a treba sa hýbať. Ľudia si myslia, že keď budu dodržiavať všakovake diety, tak sa nemusia hýbať, ale to je OMYL, pretože pohyb má prednosť pred jedlom.

Osobne žerem furt vypražane veci, same tuky a podobne ale keĎže sa hýbem, vážim pekných 63 kg... výška 180 cm

studentka9

MOji rodicia zacali s takou ocistovacou kurou :) Pravidelne ocino mixuje vsetku zeleninu, ktoru mame v chladnicke... ako napr. paprika, paradajka, uhorka, salat, zihlava, plus nejake ovocie grepfruit, jablko aby bola chut lepsia. Zelenina je zasada a my pocas dna primame mnozstvo kyselin, takze jednak je to velmi zdrave. Ocino schudol za dva tyzdne 7 kg pitim tohto kokteilu tri krat denne a mamina 5 kg za tri tyzdne + maju po patdesiatke ale citia sa ako 20 rocny :) Je to o obetovani sa, ale pomaha. Ja mam problem s pletou a pitim tohto kokteilu zeleninoveho mam krasnu plet :) mozno vyksusat na tie tri tyzdne a vysledky sa dostavia :)