laparoskopia(zlcove kamene)

muc

missssska12, klidek.
kupelna liecba nie je vobec povinnost. ak ju nechce podstupit, jednoducho si nepoda ziadost a tot vsjo.

RNG

Zlcopcym kamenom sa da aj predist aj sa casto ich podari rozpustit alebo vypudit roznymi potravinovymi doplnkami na riedenie zlci.Zialbohu l;ekari uprednostnuju "vybratie" = amputaciu zlcnika....

renata152

A k tomu vybratiu hadičky. Lekár mi kázal nadýchnuť sa a do sekundy bola von a cítila som len tan ťah a malé zaštípanie v tej zašitej rane.

renata152

Postup pri vybratí žlčníka je u nás takýto.
Deň pred operáciou je pacient prijatý, od polnoci nejesť, nepiť. Ráno dostane tabletku na ukľudnenie /kedysi tomu hovorili náladovka/, dajú mu na nohy bandáže /prevencia embólie pri operácii/.
Ide na operáciu. Po operácii pacienta dajú na JIS, kde dostane nejaké infúzie a lieky od bolesti. Na druhý deň ak je pacient v pohode, bez nejakých komplikácii je preložený na normálnu izbu. Lekár si skontroluje redón /koľko doňho natieklo/ a podľa toho zváži vybratie - mne ho na druhý deň vybral. Mňa redón nebolel, len keď som sedela, tak ma tlačil, skrátka som ho cítila.Na obed som dostala bujón, na večeru omáčky. Na Ďaľší deň na raňajky nejaký rožok s maslom a na obed som bola doma. A bolesti po operácii - chodila som pomalšie ako zvyčajne a trochu ohnutá, lebo ma ťahali stehy, ale keď je to bez komplikácii je to úplne v pohode. Na porovnanie: rodila som koncom panvovým 12 hodín s dosť veľkou stratou krvi a pôrod bol horší. Po žlčníku som o nejakých 9 hodín bola sama na WC.
Takže ak je človek inak zdravý, že je rizikový k narkóze, tak je to výkon, ktorý sa dá vydržať.

missssska12

muc

a co som napisala? ze som v strese pretoze este nikto v rodine operaciu nepodstupil nerata sa porod a taketo veci....naschval som napisala ze pre lekara to je nic,len ja som vystresovana preto pisem aj do toho fora.

3dni mi nie je vobec vela,al to liecenie 3tyzdnove po operacii,tak citaj co pisem !toto milujem,clovek nieco pise,a sam nevie co,sice ty vies,ale necitas poriadne zrejme.Viac sa nevyjadrujem,nemam na to chut a naladu.

muc

3 dni v nemocnicnom zariadeni ti je vela???
a ze lekar bol vystraseny...hm...nezda sa mi. on stav tvojej dcery hodnoti objektivne nie dla svojich subjektivnych pocitov. ide o rutinny operacny vykon a v podstate nema byt lekar vystraseny. to skor ty si vystrasena a to iste ocakavas od inych.

missssska12

dakujem pekne mojky :-)

Takze tie pobyty su dost dlhe ja ze par dni...nevadi,gro je,ze to nie je nic strasne,lebo doktor to hovoril tak dosst vystrasene,sice on si to neuvedomuje pre neho to nie je nic,ale predsa prva operacia v rodine ,preto mam take stresy.

Este raz dakujem vsetkym :-)