HIV test

Príspevok v téme: HIV test
Anna Rozina

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či môžem brať výsledky testu na HIV za spoľahlivé ak som bola na teste 77 dní po rizikovom styku? Medzitým som však brala antibiotiká, pretože ma štípalo pri močení, následne z nich som dostala zapáchajúci výtok, kultiváciu som však mala OK. Na ďalší mesiac mi to prešlo do mykózy, ktorú som preliečila. Mohli mi tieto faktory ovplyvniť výsledky testu?

Nick44

Chcel som to len aktualizovať, inak by si to už asi nikto nevšimol. Keď myslíš, to len tak typuješ? Lebo ak to nie je v kompetenciách obvodných lekárov, je zbytočné za nimi chodiť.

Rojko

dnesne HIV testy v rámci eúropskej unie musia splnať štandardy najmodernejších testov. Viem, že sa okrem protilátok voči HIV vyhľadáva aj antigén p24. Antigén p24 je bielkovina resp. jedna zložka vírusu HIV, ktorá sa v tele množí vo veľkom množstve pár dní od vstupu vírusov HIV do tela. A preto tento test, tzv. DUO test (nakoľko vyhladáva protilátky + antigén p24) je na 99,98% spolahlivý už po 28 dňoch od nechráneného sexu. Ono možno povedať, že i ked protilátky nie sú v tele vytvorené v takom množstve aby ich test zachytil, tak rozhodne zachytí aspoň antigén p24. Protilátky sa totiž začínajú tvoriť až keď telo resp. imunitný systém zaregistruje v tele cudzí antigén (v prípade HIV sa jedná o antigén p24)

Anna Rozina

Všade čítam, že teraz čo sa používajú testy, tak sú také citlivé, že radšej ukážu falošnú pozitivitu ako negativitu. A že zdravý človek by mohol ísť na testy už po 2 mesiacoch... tak ja už naozaj neviem kde je pravda