Šlacha na prste

Hufa1

Pred troma týždami som si bol s chalanmi zakopať. Keďže som brankár bol som v bráne a ako sme sa vybrali domov dal som si dole rukavice a všimol som si, že mal prst(prostredník) zohnutý presnejšie posledný článok prsta. Bol som u chirurga a ten mi dal na 10 dní sádrovu dlahu a povedal, že prst mám hypertenzií a budem ho musieť úplne prehnúť aby zistil či sa šľacha vrátila naspäť na pôvodné miesto. Po desiatich dňoch som prišiel na kontrolu a prst bol v rovnakom stave ako predtým. Povedal, že operácia nebude nutná a mám s ním pocvičiť a všetko bude Okey. No ale už druhý týždeň mám dlahu dole a nič sa nezmenio prstom môžem hýbať ale bolí to. Potrebujem poradiť či mám s tým prstom ísť k lepšiemu lekárovi, ktorý zhodnotí či bude potrebná operácia alebo mam to brať ako že ten posledný článok sa mi už nevráti do pôvodnej polohy.
Ďakujem za vaše rady

AnnaL

Stalo sa to 21. júna a dlahu mal do 9. júla. Teraz ma ortezu ale tie prsty su stale opuchnete, zraneny je prostredník, no nepohne ani ostatnými prstami. je vidiet ze pod kozou sa nachadza voda. Ked ma ruku zvyslo objavia sa tam akoby podliatiny.

Magy

chcelo by to presnejsie info, kedy sa mu to stalo, ako dlho mal dlahu, kedy ju zlozil a kolko casu odvtedy preslo atd.
vseobecne - hojenie sliach, znovunadviazanie slachoveho tkaniva a uponov je podstatne dlhsi a narocnejsi proces, ako len zatvorenie a zhojenie reznej rany koze ci podkozneho tuku.
chce to najme papat vela kolagenu (napr. gumove medvediky) a sledovat, ci ten opuch nie je vdaka nejakemu zapalu. v opacnom pripade budu musiet lekari znovu otvorit ranu, vycistit (nahromadeny hnis) a cele sa to bude natahovat na tyzdne a mesiace.