Zub - co s nim?

Príspevok v téme: Zub - co s nim?
joeey

Zdravim.
Pri hornej sestke sa mi urobil vačok. Je to pravdepodobne hnis a ten zub bude treba rozvrtat, otvorit, preliecit... A tu je kamen urazu. O par dni sa totiz chystam do zahranicia. CHcem sa preto opytat, ako dlho to trva? Myslim kolko dni vacsinou od otvorenia zuba az po prijatelnu formu na cestovanie. PRed apr rokmi som mal otvoreny zub a mam tam aj korenovu vypln ktoru mi robila asi po 3 mesiacoch, ale uz predtym bol ten zub zatvoreny a normalne "fungoval".
Samotny zub neboli, normalne viem na tej strane jest, mam to nechat tak a riesit to o cca 3 tyzdne ked sa vratim zo zahranicia alebo do toho kafrat a ist s tym ku zubarovi?

Co s tym? Risknut to?

Robo274

Ahojte.
Už asi 3 mesiace mám problém so zubom. 6 - hore. U zubára som bol s tým zubom asi už 7 x za tú dobu. Vybral mi nervy, prečistil kanáliky, zub bol otvorený, dával tam rôzne liečivé vložky, ..... zub ma nebolí, ale je citlivý, nie na studené, ani na teplé, aj jesť môžem na ňom, ale niekedy je citlivý aj na to keď tam priložím zub. A hlavný problém, bolí ma nad zubom, ako keby koniec koreňa, tesne pod lícnou kosťou. Teraz už len pri dotyku, alebo stlačení, alebo keď zatnem zuby a spodný zub sa dotkne kraja toho vrchného zuba, ale vtedy intenzívne. Pretým ma bolelo oko a všetko naokolo. Robili mi aj Rtg - vraj v poriadku, poslali ma aj na nosno ušno krčné - v poriadku. Zubár hovorí že pekný koreň, pekné dlhý, že bolo by ho škoda. Ako to je možné, že cítim ten zub, keď mi vybrali nervy? Včera som sa to spýtal aj zubára, ale nejak som odpovedi nepochopil. Mám tam teraz nejakú poslednú liečivú vložku, a potom ak to bude v pohode, tak mi zavrie zub natrvalo. PS: pred touto vložkou som tam mal len nejaké vatičky, nejaké tri týždne a vtedy to bolo ok. Mali ste niekto podobnú skúsenosť, viete mi porediť? vďaka