Chyba vyprázdňovania. Či?

Príspevok v téme: Chyba vyprázdňovania. Či?
achyba

Dobrý,

je mi velmi trápne o tom hovoriť a tak isto aj písať, ale niekde musím začat, a tak chcem najprv tu..

Ešte pred tým, poprosím odpustite si blbé poznámky..

No takže mam problém ale neviem ako ho špecifikovať. Ide o to, že na WC (na velkú) chodím nie denne ale 1x za 2-5 dní. To je ten najmenší problém, ale asi najväčší problém je, že keď už sa k tomu dostanem, tak mám pocit, že sa to nechce "všetko dostať von" ale iba časť.. Proste že to, čo by malo ísť von, nechce ísť. Nechcem to moc detailne popisovať ale poviem to takto. Nie len že to cítim vnútorne, ale aj viem, pretože (často) TAKMER vždy, to zo mňa nevýjde úplne, a ako by mi taká... riedka časť zostala tam a nech sa snažím ako sa snažím, nedokážem si utrieť zadok úplne. (ja tomu hovorím "do čista". Pretože vždy... teraz to poviem možno tvrdo, ale výstiźne... pretože vždy ako by mi z anal. otvoru ešte trčalo kus ho*na ktoré nechce ísť von, nech sa snažím ako sa snažím.

Čítal som niečo na internete tak napíšem tu aj toto. Som taký človek, že keď mám niekam ísť, (kdekoľvek) tak ma rozbolí brucho, a musím ísť na WC.. Proste akoby taký stres dostanem. Všeobecne som dosť stresujúci človek.. Potom mám nadváhu, možno trocha zlé stravovanie návyky. Ale inak som v pohode.

Dúfam, že mi tu niekto seriózne poradí. Premýšlal som nad nejakým preháňadlom alebo niečím, čím by som sa "prečistil" ale to ma len napadlo.

Nestretli ste sa s tým? Prip. neviete o čo približne ide, ak by som teda náhodou išiel s tým doktorovi aby som mu to vedel lepšie vysvetliť ako tu? :D

Ešte niečo: Tento problém trvá už niekoľko rokov (aj 3). Ale vtedy som si neuvedomoval, že to môže byť problém - viac menej som myslel, že to je len prechodné alebo dočasné... Ale neviem.. Na jednom fóre mi povedali, že by to mohlo byť aj špatným oddeľovaním polo-tuhej časti od tuhej.. Nerozumiem tomu ale to len tak hovorím..

.. Vďaka dopredu za odpovede..

ITeckar

ja mam 123kg, sedave zamestnanie a kakam normalne

1. najprv prirodne prehanadlo ( napr. ta Senna )
2. ked sa troska vycistis zacni dietne sa stravovat a hlavne vela vlakniny ( napr. psyllium )
3. zacni sa viacej pohybovat - trosku rychlejsia chodza staci

ak sa do mesiaca vyprazdnovanie neupravi alebo nastanu nejake problemy, navstiv lekara

achyba

opačná: No hej, najťažšie je začať. Ja o všetkom tvrdím, že je iba o zvyku. Len začať je to najťažšie čo môže byť. :D Ale vďaka :)

No ja nie len že chcel ale aj musím schudnúť.. Mám 179 cm, 18 rokov, a skoro 98 kg a takto to ďalej nemôže pokračovať.. Som ITčkár, stále prakticky sedím pred PC tak preto aj tá váha (aj keď sa k tomu pridala aj genetika po otcovi.. ten má cez 130 kg..) ale verím, že tú porazím nejak.. aspoň z veľkej časti :)

Vďaka za rady.
. Inak s tým preháňadlom to ma iba napadlo ale neplánujem to skúšať pokiaľ to nebude potrebné, prip. mi to doktorka neporadí.

opačná

achyba a este, prehanadlo je blbost.. Naucis sa na to a uz nikdy sa nevytoto bez neho... Ale ked uz fakt potrebujes, tak si radsej urob caj Sennu (neviem ci poznas, kupis ju v lekari myslim za euro, cely balik) - je to prirodne, rastlinne prehanadlo - ale POZOR!! Tiez sa mozes stat na nom zavisly!!
A s tym chudnutim, chod do toho! Ja som vacsinu zivota bola trosku pri tele, ale teraz, ked mi chyba do mojho ciela este 2kg, tak sa citim omnoho lepsie, vyzeram lepsie a som sebavedomejsia ;) A fakt nie je tazke schudnut, najtazsie je zacat :) Ked si zvyknes jest pravidelne a trosku sa ti stiahne zaludok, tak uz ani nevies ze chudnes... Ja si vzdy doprajem aj cokoladu, ale kilecka idu napriek tomu dole.. Len fakt jest pravidelne a cvicenim to urychlis a aj si vyformujes postavu :)

achyba

opačná: Hmm tak u mňa tá strava je podobná :D V jeden deň zjem prvé raňajky o 12:00, ďalej "obed" o 17:00, večera 20:00, a potom ešte "dezert" okolo 22:00 a spať idem okolo 4:00 ráno a vstávam o 11:30 :D ... A niekedy nezjem zasa ani tú večeru, alebo sa to mení.. Ja to mám dosť nepravidelné.. Budem to musieť zmeniť. Aj kvôli tomuto ale aj kvôli tomu, že som sa KONEČNE rozhodol schudnúť.

Jessi_1111: S tým stresom to bude trocha problém. Už len preto, lebo ja som sám o sebe stresujúci človek (ako hovorím, mám niekam ísť, a bez príčiny chytám stres). Nepopieram, u mňa aj psychika nie je práve najlepšia.. Teda skôr som na to hrozne ale to je ďalšia kapitola. Ale stresu sa nevyhnem. + Teraz pôjde zasa škola, ja mám matury + ja nerád rozprávam pred ľuďmi a aj z toho mám veľký stres. No neviem, uvidím čo s tým..

Vďaka za rady zatial :)

opačná

Ja som mala podobny problem, len trosku naopak. Chodila som na WC 5x aj viac denne. Cely zadok som mala vydraty od neustaleho utierania (a dostala som aj hemoroidy - ved ked si po potrebe, utri sa a pozri sa do zrkadla, alebo si prstom nahmataj a uvidis, ci pri otvore nemas hrcu ako pupenec - ak hej tak pravdepodobne mas zlatu zilu). Bola som s tym aj u doktorky, ale ta mi povedala, ze moze nastat v tvojom zivote zlom a zmeni sa ti vyprazdnovanie. Neverila som tomu... Trvalo to 3 velmi neprijemne roky, kym som sa toho zbavila a teraz chodim na WC 1-2x denne.. A ako? Zacala som jest pravidelne.. UUUUplne to stacilo.. Predtym som jedla hrozne. Prve jedlo az o 14,00 a potom vecera... Jedz pravidelne, je to obrovsky liek na vsetky problemy - ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera. Upravi sa ti travenie a mimochodom aj schudnes ;) Viem o com hovorim, zacala som jest pravidelne (ale aj cvicit) a prave zhadzujem 13 kilo :D

Jessi_1111

Môže to byť Crohnova choroba, zájdi k lekárovi a ten ti určite poradí. A naštuduj si na internete zdravý životný štýl, zdravie, spánok, relax, strava, pohyb...:-)