Ako sa zoznámiť s niekým v mojom veku, kto má sklerózu multiplex?

Príspevok v téme: Ako sa zoznámiť s niekým v mojom veku, kto má sklerózu multiplex?
Nini12

Ahojte,

mam 23 a SMku mi diagnostikovali uz v 15. Doteraz som bola ako tak v pohode a tak som sa tvarila, ze ved mna sa to netyka:) Ale postupom casu sa mi zacali objavovat symptomy ako krce, problemy s koordinaciou atd. Pred nedavnom som teda podstupila kordikoidnu liecbu v nemocnici, odvtedy ubehli uz skoro 2tyzdne a nemam moc pocit, ze by sa to nejako zlepsilo! Ak mate niekto skusenosti s kortikoidmi, tak napiste sem prosim po akej dlhej dobe vam zabrali. A takisto ak mate problemy s trasenim ruk, dalo by sa s tym nejako pomoct? Lebo neviem si predstavit ako absolvujem posledny rocnik na mojej univerzite, kde sa v jednom kuse len pise:D Dakujem velmi pekne za vsetky rady, ktore mi sem napisete a taktiez by som sa touto cestou aj rada zoznamila s inymi mladymi ludmi, ktori maju tuto blbu diagnozu a mozno si vymenila par rad ako ju zvladat lepsie...

sydney

ahoj,ja mam 24,smku mam asi 3roky diagnostikovanu,mne sa napriklad ruky netrasu,len mam obcas krce a tiez mi to obcas vadi,kedze na skole je vela toho pisat,tie posledne dva roky uz fakt musim dokopat. mne kortikoidy nasadili koli zapalu ocneho nervu a uzivala som ich skoro dva mesiace s tym,ze som znizovala davky,ale ten nerv sa mi hojil par mesiacov aj tak. drzim ti palce! mozes mi dat email,ak by si sa chcela vyrozpravat:)

llek

Skus pohladat forum SM-kovych pacientov. Tam chodia len ti, co sa ich to priamo tyka, radia si a navzajom sa podporuju. Tu ti hrozi, ze ti zacnu radit zdravi ludia veci, ktore su casto mimo realu.