Interupcia v BA - kam a aka je cena

Leela333

Súhlasím M 25, tu končím.

Len dodám, že "Ži a nechaj žiť" je myslené ako "Nevnucuj nikomu svoje názory a ži si podľa svojich" tak neprevracaj moje slová.

A vnucovanie názorov je tu v tom, že autorka sa nikde nepýtala na naše názory na potraty (inak je tu na to samostatná téma, nech sa páči, presuňte sa tam), napriek tomu ste niektorí do nej hneď začali hustiť.

Pre mňa to nie je ani ľudská bytosť, ani plnohodnotný človek, kým ešte nie je úplne vyvinutý. Je to len plod, ktorý ani nevie čo sa s ním deje.

lionesssssss

Leela, prepáč, ale napísať najskôr, že "Ži, a nechaj žiť" a potom obhajovať správnosť potratov, to sa trošku vylučuje, nemyslíš?

Vážení, takto asi... Bella pôsobé podľa príspevkov síce dosť nenormálne, to musím uznať, ale o akom názore sa tu vlastne rozprávame? O akom vnucovaní názoru?
Je potrat zabitie živého organizmu? JE! Tak aký názor? To nie je o názore, to je o fakte, že to prost je vedomé zabitie zárodku ĽUDSKÉHO plodu.
Čiže ak je to zabitie niečoho, z čoho by sa za pár týždňov vyvinula ľudská bytosť, a zabitie ľudskej bytosti sa normálne v normálnom bežnom jazyku označuje ako "vražda", tak potom ten čo to spravil je "vrah".

Takže aký názor? To nie je názor, to sú holé fakty, ktoré si le ľudia trošku preonačili, aby sa nemuseli pozerať smrti rovno do ksichtu a aby negrcali od hnusu zo samého seba pri každom pohľade do zrkadla..

Takže asi toľko.

To, že sa autora nepýtala na to, čo jej bella napísala, to ešte neznamená, že sem bella, alebo aj hocikto iný, nemôže dať link na nejaké centurum kde by autora mohla nájsť prípadne pomoc v jej krízovej situácii a pod.

A pre potešenie vašej duše, pripájam jeden link aj ja: www.alexisporadna.sk
:-)

Leela333

Preboha, škoricová, ako môžeš porovnávať také nezrovnateľné veci ako úmyselnú vraždu iného človeka a potrat plodu??? Normálne som ostala v šoku.

Ja už som sa o tomto narozprávala dosť v inej téme, potrat nie je zbavovanie sa zodpovednosti. Je nanajvýš nezodpovedné skôr to, že si baba nechá dieťa, o ktoré sa neskôr nemôže alebo nechce starať, ktoré bude psychicky neskôr deptať a podobne.

No nič, nechce sa mi o tom vadiť, len pochopte, že ľudia môžu mať aj iný názor, odlišný od vášho. A ak sa to stane, buďte takí dobrí a prestaňte tých, čo sú za potraty označovať za vrahov a vnucovať nám svoje názory.

M 25

ale aj tak vravím, že je to jej vec a nestarám sa do nej ..

ja nikoho neodsudzujem za jeho názor, narozdiel od teba..navážala som sa do belly len preto, že ten názor stále vnucuje každej a stále dokola to isté, akoby si to len niekde okopírovala..

tak tu na mna nekrič prosím ťa, len za to, že nezdielam tvoj názor..

pre mna je to len zhluk buniek, len malé embryo, nie človek.. takže ten príklad, čo si sem dala, mi príde skôr sprostý, ako pravdivý ..

takže už tu končím .. lebo sa autorka zblázni z týchto príspevkov.. a bude akurát len viac zmatená ..

pekný den

škoricová

Nie, nevymyslela som si ho, povedal mi to jeden gynekológ.
Názory? - tak teda môj názor je, že súhlas s potratom je len zbabelosť, a útek pred zodpovednosťou.

Ak už ľudský život nie je pre Teba dostatočný argument, tak sa pýtam, čo teda?
Keď si nevážiš život, načo potom žiješ? Aké máš hodnoty? Prečo nejdeš niekde skočiť z mosta? Má azda tvoj život väčšiu cenu ako život dieťaťa?

Predstav si, žeby si mala na celom svete len jednu, jedinú osobu, ktorú by si milovala. A tá by ti oznámila, že ťa zabije pod podmienkou, že musíš byť ticho, nesmieš sa brániť, a bude ti postupne vytrhávať končatiny,najskôr ruku, potom nohu, orgány, potom ti odreže pol hlavy... Tiež by si ostala pri svojom "názore?"

Nevieme, aký príbeh má zakladateľka. -Možno je len mladá a bojí sa reakcie rodičov - to nie je dôvod na potrat! Rodičia pokričia pre formu, ale vždy sa nakoniec na vnuka neskutočne tešia.
-Možno jej to poradil frajer - potom je hlúpy, treba ho prefackať.
-Možno ju niekto znásilnil - vždy existujú hniezda záchrany! Dieťa za to nemôže.
Vždy existuje riešenie. Len zbabelci hľadajú dôvody, prečo utiecť.

Nehovoriac o tom, že potrat je 4x nebezpečnejší ako prirodzený pôrod a slečnu to bude sprevádzať po celý život.

M 25

wreck, pýta si jasné inštrukcie k tomu ...

je to jej vec, jej rozhodnutie .. sama vie, čo chce, no nie?! načo sa jej do toho starať?!

škoricová, nie, nemám smutný život, ale neznášam ludí, čo vtlkajú svoj názor druhým za každú cenu!!

kedy pochopíte, že na tému "potrat" budú vždy dva názory, dva tímy? a to má už svoju vlastnú tému, tak svoje myšlienky píšte tam .. načo do každej témy, čo sa toho týka? stále to isté?!
ja len poukazujem na fakt, že autorka témy si žiadala iné info, ako jej tu boli poskytnuté..

a samozrejme, už je uplne od témy celá konverzácia..
ten citát si si sama vymyslela, však? aby si ho prispôsobila svojmu názoru, že potrat je zlý.. prečo všetci odsudzujete ženu, ktorá ide na potrat?? odkedy vy rozhodujete o jej živote?!
skôr sa zamyslite vy nad svojím správaním.. nikde nepíšem, že mi je život lahostajný, ale ked má dôvod , ísť na ten potrat, tak nech ide, ked je rozhodnutá .. vy jej v tom isto nezabránite, sama si je vedomá toho, do čoho ide..
a nikdy nevravte žene, čo to podstúpi, že nemá srdce..

a čo som nenahlásila svoje príspevky? však ked to tu admini čistili, sami to mohlli predsa zmazať, toto je zas ich rozhodnutie .. :)

škoricová

M 25, ty musíš mať strašne smutný život, keď na každého útočíš.
A ak si si nevšimla, ide tu o ľudský ŽIVOT, ktorý je Tebe ľahostajný, no niekto ako bella má ešte srdce, ostala ešte človekom.
Nie je tá k*rva, ktorá porodí, ale tá, ktorá zabije.

Prečo si si mimochodom nenahlásila aj svoje príspevky? Tiež si neodpovedala zakladateľke na otázku.
A kým mi zas odpovieš, vynadáš a podobne, zamysli sa najskôr nad sebou.

Leela333

Súhlasím s M 25 a tvoj komentár je úplne mimo témy. Pýtala sa ťa snáď dandelionka na tvoj názor na potraty? Nie, tak jej netlač do hlavy tvoje názory. Ži a nechaj žiť.