Neznášam svojich rodičov...

Príspevok v téme: Neznášam svojich rodičov...
hellenie

Ahojte,
ako by ste postupovali, keby ste boli v mojej koži?
Mám 18 rokov, od 15 som trpela anorexiou. Mám odvtedy veľké zdravotné problémy. Stačila 1 hlúpa poznámka od človeka, ktorého som si veľmi vážila. Našťastie,som sa z nej už vyliečila.
Sama. Nikto mi nepomohol.
Hľadala som príčinu, prečo som si tak neverila, prečo som mala pocity menejcennosti a nízke sebavedomie.
Príčinou bola moja rodina-otec si ma odmalička nevšímal, moje názory ho nikdy nezaujímali...vždy som bola tá malá Helenka, ktorú netreba počúvať. Mama mi vždy vsugerúvala jej názory, a ak som kládla odpor, hneď som bola ja tá zlá..nemohla som si myslieť niečo iné, ako ona...chcela aby som bola ako ona.Dokonalá.
Mám ešte 2 starších bratov. Nikdy ma nepochválili, nikdy mi nepovedali nič povzbudivé. Jeden berie drogy a druhý má ťažkú depresiu. Ja som pokope držala celú rodinu. Snažila som sa, aby sme trochu fungovali,ale o veciach, ktoré nás trápili najviac sme sa rozprávali najmenej...trápila som sa so všetkým sama...a pritom som nerobila nikomu nič zlé, ja som bolá tá, čo všetkých utešovala, ale mňa každý odkopol, ked som to potrebovala, hlavne spolužiaci na strednej.
Teraz mám 18 a gympel za sebou. Dostala som sa na prestížnu vysokú školu. Konečne budem mať pokoj...ale naši mi to platia, ale ja ich nechcem ani vidieť. Mala som hrozné detstvo bez štipky porozumenia.
ja som sa na tú školu tešila, ale keď viem, že ma budú 5 rokov živiť a že mi to budú hádzať na oči, radšej by som išla do pokladne do tesca a mala svatý pokoj. Už som sa z toho tlaku zrútila, beriem AD...neviem, čo ďalej..najradšej by som skapala na mieste...

zvir

mam 29..odmalicka ma mlatili tak ze som sa pocikavala pri tom..teror kritika nikdy mi nedali na vyber ponizovali ma zosmiesnovali ignorovali izolovali ani raz mi nepovedali ze ma lubia a ani neobjali..mala som zakazane plakat hnevat sa dokonca aj sa tesit si hlasno smiat.za vsetko som mohla ja.matka mi povedala ze si robila deti aby sa mal kto o nu postarat ked bude stara.nadavali mi do sprostej pritom som bola nielen v skole sikovna, ale aj keby nie....mame raz preplo a zacala ma sialene bit donutila ma sa vyzliect donaha a povedala " ako si na tenti svet prisla tak z neho aj odides, vyzlec sa a vypadni"...to som mala 12 rokov a rok predtym som spachala sebevrazdu neucinnym predavkovanim sa.je toho strasne vela co sa stalo...ale takto zhruba som to napisala....neuzivam ziadne lieky na psychiku, zijem s tymi emociami silnymi az ma dodnea z toho lame do strasneho placu a nasledky su negativne v kazdej jednej oblasti mojho zivota...chcem vas len velmi pekne poprosit, ak budete mat vlastne deti, nespravajte sa k nim ako vasi rodicia.

Gima

Všetci, čo sa tu sťažujete, aký krutý máte život, skúste popremýšlať sami nad sebou. Skúste najprv porovnávať. Ako sa hovorí každá minca má dve strany, tým chcem naznačiť, aby ste si porovnali život detí a dospievajúcich žijúcich v domove, na ulici, detí v nápravných ústavoch a podobne. Čo by dali zato mať vlastnú izbu, pokoj a všetko to, čo vy neznášate. Mali by ste sa naučiť, znášať veci a hodnoty v živote, také aké sú. Prípadne, ked ich chcete zmeniť, tak robte tie zmeny v súlade s rodičovskými hodnotami. Ani ja som si netrufala niečo povedať, no zbytočne som sa nehnevala, no ked som bola staršia tak som sa vyjadrila k danej teme. Ked budete reagovať hnevom a trucom, na to čo sa deje v rodine, tak sa k vám budú chovať ako k deťom. No ked si problem budete vedieť vydiskutovať s rodičmi, tak vas pravdepodobne budu brať važne.

kukulom

Ahojte som chalan a mam 12 moji rodičia si myslia že len oni majú pravdu a keď si vyjadrim svoj názov hneď to je odvrávanie ... Vždy chce moja mama odomna 1 a 2 keď dostanem 3 všetci povedia že to je dobre len mama do mňa drbe a oco sa k nej prida vždy ... Už ma to sere a cim salej tím viac mam chuť zdrhnut ... Sere ma aj to že keď si zarobim vlastne peniaze nemozem znich minút ani cent ... Nepoviem keby som tie peniaze bral rodicom ale sú to moje peniaze .. Stále vidia len tu zlú stránku mňa .. Keď urobil niečo zle alebo podľa nich som "stále" na počítači už ma drbu zato ... Ale keď urobil niečo dobre niečo vyhram pomozem posnazim sa ich reakcia je naprosto pre mňa udivujuca (v tej zlej stránke) som nuteni chodiť do kostola aj keď to neni nutne ... Tak tu piste ako sa ma kto najhorsie

Kimmy

Prečítaj si nejaké knihy určené ľuďom, ktorí za detstva nedostali porozumenie a milujúcu starostlivosť od svojich rodičov. Takých kníh (písaných profesionálnymi odborníkmi z radu terapeutov a psychológov) je viacero, aspoň teda po anglicky, ale snáď už boli nejaké preložené aj do slovenčiny alebo češtiny, prípadne písané slovenskými alebo českými autormi. Tieto knihy môžu byť (a asi aj budú) písané chápavejším a rozumnejším tónom, ako niektoré rady a komentáre, čo si prečítaš tu na tomto diskusnom fóre (aj keď priznávam že zatiaľ som len na strane 2). A môžeš svoj problém skúsiť prekonzultovať s odborníkom, napr. nejakým terapeutom.

Freckle123

Viem presne o com hovoris, uplne ta chapem, sama som mala takych rodicov, to ze zlyhali ako rodicia je ocividne, ziadne dieta by taketo veci zazivat nemalo. Mas plne pravo ich za to neznasat. Vychova dietata totiz nie je len o tom, aby malo co jest, obliect, kde byvat a za co chodit do skoly. Ta druha cast vychovy, ktoru tvoji rodicia nezvladli, je bezpodmienecna laska k dietatu, podpora, pochvaly, zaujem. Mam dve dievcatka, ktore nadovsetko milujem, a ak je na tom, ze som si tymto musela prejst nieco pozitivne, tak to, ze presne viem akym rodicom byt NECHCEM A NEBUDEM. Vystuduj skolu za ich peniaze, vybuduj uspesnu karieru a zazemie pre seba a svoju buducu rodinu a povedz im cau.

genova

ahoj,mozno tvoji rodicia nevedia prejavit lasku a pochvalu lebo to oni tiez nemali od svojich rodicou a mozno aj vnutorne trpia jak i ty a mozno si vycitaju ze vam to neprejavuju mozno keby si to im povedala by popreli aby neukazali svoju chybu..ale,ked sa pozeram na to ze pises ze oni ti platia skolu a ako tu uz niekto pisal ze to nieje lacne tak oni musia riadne makat aby ti to platili to ukazuje ze chceju aby tu skolu si robila ako takym sposobom ti chceli ukazat ze su na teba hrdy ze si to dokazala na taku skolu.ze ty mas na to,ze si sikovna..napr moja mama nevedela nam detom povedat lubim vas som na vas hrda atd.nikdy nam take daco nepovedala prisli sme do veku a nasa mama nam zrazu povie lubim vas len som vam to nikdy nepovedala a dodatok hovori lebo som taka truba...tak dievca zlate neubijaj sa tvojimi rodicmi nerob to nema zmysel lebo ta to bude davat dole.Si na vyske a dokaz ze nesi Becko hlavu hore su ludia okolo teba ktorymi si fascinovana lebo si taka aka si.Kazdy psycholog a aj jedna kniha pise ze zabudni na minulost lebo ta to bude ubijat si mlada bojuj starsim ludom sa s tym tazko bojuje.Citala som knihu ta doticna pise ze jej rodicia ju davali dole otec jej daval pocit ze ked sa ide ho nieco spytat tak ze asi z nej dostane ifarkt,mama ziadna pochvala nic...ked dospela povedala si napise knihu a napisala kniha mala obrat a prvy vytlacok knihy prinesla mame aj s venovanim vduchu si hovorila tak teraz mama ma pochvali a bude na mna hrda a co...mama zobrala knihu a povedala hej toto a dala knihu na bok....sila ne?a stej pisatelky je psychologicka....

koloid

rodičia zabudaju , že ich deti majú dušu, že každý sme citlivý...nič nie je horšie ako ked rodič vynadá, poníži svoje dieťa..., od cudzieho to nebolí, to je jedno...ale od rodiča to je hrozné...ked raz budete mať deti...nekričte, rozprávajte sa s nimi, diskutujte, vysvetlite problem...povzbudte...vypočujte...usmernite správnym smerom...nerobte za nich veci...len ich usmernite..., fakt nie je nič horšie ako ked si rodič robí srandu z dieťaťa svojho a rýpe do neho vkuse....a to z prostého dôvodu...že sám je nespokojný so sebou.....

terminator

no nieco podobne som zazil aj ja...mam 29 rokov...nemysli na minulost, chod dopredu, neobzeraj sa, odporucim ti ist na biorezonanciu...velmi mi toto pomohlo pri tom, aby som nebol sociopat...takisto debaty so psychologom...naucil som sa mat rad seba...rodicov som prestal mat rad...vzdy len kritizovali...ked vam intuicia hovori, ze rodicia vas nicia...konajte podla seba ako najlepsie viete....