Obed obed vecera?

Príspevok v téme: Obed obed vecera?
lunchboxx

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť.
Dosť si dávam záležať na tom, čo zjem. Nejem mäso a jedávam len minimum živočíšnych produktov. Dalo by sa povedať, že som zväčša na vegánskej strave, s občasnými zhrešeniami. Toľko na úvod. Mám 27 rokov a s postavou som spokojná, nepotrebujem chudnúť ale mám taký zvyk. Keďže som teraz na materskej, som stále doma. Môj stravovací režim prebieha asi nasledovne: okolo 7:00 raňajky (celozrnný cereálie, alebo banán s ovsenými vločkami a ovseným mliekom). Na desiatu len nejaké ovocie. Obed väčšinou o 11:30. Hodinu po obede zvyčajne jablko alebo iné ovocie. O 15:30 opäť pociťujem hlad a väčšinou si dám opäť obed. V trochu menšej porcii a bez polievky, mám to proste ako takú skorú večeru. Večer, ak som ešte hladná, čo častokrát už nie, si dám opäť len nejaké ovocie alebo orechy. Myslíte si, že takéto skoré večere by som mala zaraziť? Mne to takto vyhovuje, ale nerada by som po čase z toho pribrala. Ďakujem za všetky odpovede :)

lunchboxx

Ďakujem vám všetkým za reakcie :)
Vody pijem stále veľa veľa, až mi to niekedy pripadá zvláštne, že som v kuse taká smädná.

doremi, myslím, že zeleniny mám dosť, samozrejme tej nikdy nie je dosť, ale keďže mám vegánsku stravu, tak obed a druhý obed-večera pozostáva z tepelne upravenej zeleniny s nejakou prílohou, strukovinami a surovou zeleninou ako šalát. Priznám sa, že ďalšiu zeleninu by som už proste nezvládla :D No a ovocia jem dosýtosti, neprejedám sa ho, skrátka ho jem toľko, koľko mi chutí, je plné vitamínov, ktoré potrebujem. Neverím, že sa z neho priberá. Samozrejme, priberieš z hocičoho, ak ješ neprimerané množstvá. Ale dva banány nemajú takú nadbytočnú energiu bez živín ako napríklad dve párky, pol čokolády a podobne.
No a k tým raňajkám, väčšinou sú to ovsené vločky, tie celozrnné (napríklad Fitnes) si kupujem keď mám rozšafnú maškrtnú náladu. Viem, že obsahujú veľa cukru, ale niekedy neodolám :)

Arman, s tým ovocím na raňajky by to nebolo ružové. Mne to skrátka nestačí. Ani smoothie. Ja sa potrebujem dobre najesť, aby som sa potom na obed neprežrala. Niekomu stačí zjesť ovocie, alebo domáce smoothie, a naje sa v priebehu dňa. Ja by som to dojedla všetko pri obede :D

Ďakujem za rady a reakcie a prajem vám krásny deň :)

M 25

arman, ved na ranajky by sa práve malo jesť to, čo papá ona .. kvôli tráveniu ..

čisté ovocie nie je dobré, teda pre mna určite nie, po prvé nezasýti vôbec a po druhé, je to silné pre prázdny žalúdok .

ty si mi v jednej téme písal, že to, čo ja jem na ranajky ma z celiakie nedostane.. ako si to myslel?? však celiakia je doživotné ochorenie a to čo som tam napísala, sú uplne obyčajné ranajky ..

arman

Mas to celkom dobre, akurat na ranajky si nedavaj mlieko, ani ziadne obiloviny... iba cisto ovocie alebo ovocnu stavu. A pi vody ako tava.

doremi

neviem, co mavas na obed a ci mas dostatocny pitny rezim, ale podla mna by si mala zaradit do jedalnicka zeleninu - nahradit nou to ovocie co mas na olovrant - skoro kazde totiz ma dost cukru(fruktozy), sice s pomalsim vylucovanim do krvi, ale ak ju nejako aktivne nespotrebujes, ulozi sa ti vo forme tuku...plus by som este zaradila aj nejake semienka, napr. slnecnicove v malom mnozstve su fajn...a celozrne ceralie- tym myslis BeBe alebo Nestle Fitnes? lebo tie maju tolko zbytocneho cukru, zeby som ti ich fakt neodporucala..este k tomu masu- je skoda, ze maso nejedavas, pretoze z neho paradoxne najmenej priberies (ak nepocitam zeleninu) a dlhsie sa citis syta- len treba vediet, ako ho pripravit- teda nevyprazat, ja osobne tiez maso nejak nemusim, ale raz za cas si dam aspon kusok - najlepsie na vode bez oleja(kuracie) alebo potom losos, tiez len bez oleja opeceny..tofu je tiez super, raz za cas kusok tvrdeho syra... ja sa skor vyhybam chlebu, sladkostiam cestovinam a ryzi