Veríte v náhody alebo osud?

milli11

Hm... Osud? Nahoda?

Ja som uz parkrat cestovala lietadlom a skoro stale mi vyslo, ze som sedela na sedadle pri unikovom vychode. Viete, tych dverach, ktore sa musia otvorit, ak by boli problemy s lietadlom a my, cestujuci, by sme museli vyskakovat. Ale skoro vzdy sa ma letuska opytala, ci si nechcem vymenit miesto s nejakym muzom, co sme si vzdy aj vymenili. Kedze podla postavy by som asi nemala silu ich otvorit a nevydrzala ten tlak vzduchu. Zatial sa nic nestalo, ale vzdy si pri tom spomeniem na filmy, kde si cestujuci vymenia miesta a jeden z nich zahynie a ten druhy ma vycitky, ze to on mal byt mrtvy. :(

A celkovo to beriem tak, ze vsetko ma svoj vyznam, ktory vsak casto pochopime az neskor. Napr. keby sme sa nerozisli s poslednym priatelom, viac by som bola s nim a nebola tolko na nete. Ak by som nebola tolko na nete, nenasla by som stranku, ktora mi otvorila oci, ako funguje teno svet a preco mu vladnu hlavne peniaze a je v nom tolko zla.

Doteraz moji frajeri, aj muzi, s ktormi som bola len na rande, boli stale ti najmladsi zo surodencov. :D

Takisto je asi moj osud cislo 3. V datume narodenia mam 3, moje rodne cislo ma tri patky, sme 3 clenovia rodiny, sirsiu rodinu teraz nepocitam, mam 3 krstnych(2 krstnych otcov a 1 krstnu matku), v byvani mam trojku, v praci je to dokonca viac trojok. Ked to dobre spocitam, tak 3 sa u mna vyskytuje zatial asi v deviatich pripadoch. :)

Deria

Co je osud? Myslim, ze kazdy si ho tvori sam. Su situacie ako:"keby som tam nebola isla, nestane sa ta nehoda" alebo "keby si bol tu kartu poslal, mohol si tomu a tomu zabranit" a pod. Teda, to su veci, ktore clovek nemoze vedome ovplyvnit vo svoj alebo druheho prospech, ci neprospech, pretoze dopredu nevie, co sa stane, teda nevie, ako sa rozhodnut. Ale tymito rozhodnutiami, cinmi, ktorymi ovplyvnujeme vzdy nieco alebo niekoho, pretoze vsetko so vsetkym suvisi, si vlastne tvarujeme svoj osud sami. Ked bude niekto chodit vedome v zime v letnom tricku po vonku, dostane zapal pluc a zomrie.... aj to je osud? Nazvime to ako chceme ale osud si tvorime sami, nie je nam urceny.

Sejla

Nič nie je náhoda:)
Ja som raz cca pred 3 rokmi úplne "náhodne" prepla na akúsi premiéru na nejakom anglickom kanáli a videla som program, ktorý spracoval túto tému a vysvetlil túto pointu takým neuveritelným spôsobom, že ma to povzbudilo na minimálne celý týždeň, meno toho sexi Derrena sa mi vrylo do pamäti a dodnes rozmýšlam, ako to sakra robí! Odporúčam pozrieť celý program. www.youtube.com