Obhrýzanie nechtov

Príspevok v téme: Obhrýzanie nechtov
janes03

Ahojte, mam uz cosi po dvadsiatke a stale si ohryzam nechty. Vyzera to strasne, aj to boli, kedze si ohryzam aj kozu. Keby mozem asi si cele prsty zjem :D Nic nepomaha. Horky lak, umele nechty, stiplave...nic :-/ hocikedy sa pristihnem ze si ich bez vedomia ohryzam ale vtedy je uz neskoro. nejake tipy, napady. pomoze mi psycholog? dakujem :)

vebe

Vyzera to tak, ze su taki ohryzaci, co sa z toho dostanu a potom zopar "zufalcov", co proste co robime jak robime, vzdy to skonci hryzenim. Aspon, ze nie som v tom sama. Ja viem, ze ruky su vizitkou, vsetky tieto argumenty pocuvam cele cele roky, no vzdy to zlyha. Ale tak si hovorim, su aj horsie veci. Mozno ked ma raz vnucata upozornia, tak to zaberie.
Mira, ty si vedle jak ta jedle. Ze cukor a sladkosti a ohryzanie. Pane boze, tieto dogmy. Ale, pobavila som sa. Vies, keby si mala v praci taku psychicku zataz ako mam ja, tak by si tu nic o cukre nesplietala.

Catali_na

Ja som si kúsala na prvom stupni. dnes som deviatačka a už cca 3 alebo 4 roky odolávam.. teda vlastne som prestala :D a to úúplne :) a ako? no najprv som si prestala kúsať palce, lebo boli moc tvrdé. a kontrast ohlodaných nechtov a dlhých palcov bol nechutný. a potom nám raz na hodine povedal učiteľ :"nechty sú tvoja vizitka. raz prídeš na pohovor a pri podaní ruky zamestnávaťeľ všetko vidí" no a vtedy sa vomne niečo zlomilo. a teraz mám kráásne dlhé pazúriky :DD :* no a prišla som k nim tak, zo dňa na deň.. lebo ked som si ich nalakovala vobec ma to nelákalo.. ale zase ked ty si ich tak intenzívne kúšeš, tak tebe to asi nepomože...pomôže jedine, ked sa v tebe niečo ,,ZLOMI"
:)

Maoam

-mira: mala by som na Teba jednu otazku, mohla by si mi dat tvoj e-mail alebo sa mi ozvat na moj?
maoamka1@gmail.com

DAKUJEM VOPRED.

jahodka123

vebe - správne. ja mám 25 a ešte ma to neprešlo, aj keď už rok odolávam, ségra 29 - to isté a mamka (49) je na tom chúďa najhoršie :D

mira - úplná hovadina

- mira

Tak to zjednoduším : pri ohrýzani nechtov na vine nie sú nervy, ale sladkosti.

Poškodenie nervového sytému je jedným z dôsledkov pojedania sladkostí.

vebe

Dievcata, ja mam o dost viac ako vy a stale kusem. Viem ze to je v hlave, ale na psychiatra sa necitim.Nikto ma netyral, ani nejaku neviem aku traumu nemmam za sebou. Ono, pozorovanim som prisla k zaveru, ze kazdy mame svoje slabe miesto a kazdy mame svoju neurozu - aj clovek, ktory je vyrovnany a pokojny moze mat neurozu. Tlak, zo vsetkych stran, ktory citime, sustavne naroky v skole,v praci, v rodinnom zivote, to vsetko si vybera svoje dane, niekde to kazdy z nas ventiluje. Blbe je len to, ze tie nechty su vidno a hrozne vyzeraju. Mam pevnu volu, vselico viem zvladnut, ale toto je silnejsie ako ja. Ten kto si ohryza vie o com hovorim. Prispevok miry som vobec nepochopila

jahodka123

Magy - preháňaš. To by sme boli zrelé na psychológa celá rodina :)

mira - tento príspevok som ozaj nepochopila :D Neviem ako zakladateľka, ale ja som nikdy nemala končeky prstov červené alebo suché. Je to proste len zlozvyk.... Tak ako si niekto šklbe roztrapkané končeky, alebo okusuje líce z vnútornej strany alebo okusuje peru...

jahodka123

No, toto je ozaj ťažký zlozvyk. U nás si okusujeme nechty všetky - ja, segra, mama. Ale ja som už pokročila. Priateľ mi povedal, že to je ozaj nechutné - a to teda aj bolo - tak som zo dňa na deň prestala a nekúšem už vyše roka. Jediné, čo mi pomohlo, bolo lak na nechty. Obyčajný. Keď boli ešte moc okusané, tak priesvitný a potom už hocjaké farby. Pokiaľ sú nalakované, tak ma to neláka. Ale aj keď už to je to dosť dlho, pokiaľ nemám nalakované, alebo sa mi lak zošúpe, alebo mám záder, tak sa musím veľa ovládať. Je to v hlave... Ale je na nezaplatenie, keď ti pochváli úplne cudzí človek napr v obchode nechty a ty vieš, že sú tvoje a žiadna umelina alebo gél ;)

- mira

Všimni si, že končeky prstov máš čevené. Koža je slabšia vlhšia, olupuje sa, svrbí. To sú znaky nadmernej expanzie spôsobenej potravinami ako je cukor jednoduchý zo sladkostí a ovocia, medu, expanzia spôsobená povzbudzujúcimi látkami, chémiou z liekov a z potravín, aromatickými látkami. Nadmerné svrbenie je neovládateľné a človek sa ho snaží cucaním stlmiť.
Sladkosti poškodzujú i nervový systém a tak vzniká dojem, je choré nervy sú príčinou ohrýzania. Nie je to tak.
Vyhýbaj sa cukru a ostatným menovaným látkam a postupne si ukľudníš nervový systém i zmierniš expanziu na koncoch prstov. Pomôcť si môžeš sťahujúcimi látkami ako je soľ /prekonaj bolesť/, zinková masť, teplo z plynového zdroja alebo z dreva.
Chuti na sladké sa zbavíš ak budeš jesť menej slaných jedál, pečených suchých, mäsa a syrov.