Pol hodinu nevidim

Príspevok v téme: Pol hodinu nevidim
roksana

ahojte, dobry den. stalo sa mi nieco, co ma dost vystrasilo. bolo to uz 3ti krat za 2roky. poznate ten pocit, ked vas fotia a ste chvilu oslepeny blezkom? tak mne sa stalo, ze zrazu proste som videla zle, akoby som bol oslepena blezkom.. trva to tak pol hodinu, proste tam, kam sa potrebujem pozriet (pri citani mailu, na telefon) tak ten bod proste nevidim.. postupne to prechadza, nastanu bolesti hlavy, "slepy bod" sa strati ale este asi pol hodinu vidim akoby periferne kmitajucu sa ciaru... zrnenie... stalo sa mi to vcera poobede a dnes rano ma este stale pobolieva hlava a oci tiez.. chystam sa samozrejme k lekarovi, ale chcela by som vediet, ci niekto z Vas sa s tymto stretol.. je to naozaj neprijemne, neviem vobec pracovat po ten cas, ako to trva :( dakujem za reakcie.

Trolko

Aj mne sa to často stáva,no nepoviem to nikomu.A CT sa pri podozrení na schizu robí,dokonca aj magnetická rezonancia

2bodka

pad d. to, co ona popisuje moze byt stav po otrase mozgu, sama som ho mala ako 14 rocna, teraz, ked budem mat 31 mam stale bolesti hlavy, ktore nemaju inu pricinu a nemyslim tym bezne bolesti hlavy, alebo migrey (popisovat tu priebeh je zbytocne a bolo by to aj zdlhave). CT mi sice v tej dobe robili a nic tam nenasli, ale bolesti pretrvavaju (uz 17 rokov!). Proste raz tam bol velky naraz, tak tam asi nieco ostalo poskodene. I ked lekari s tym nic nerobia, poznala som cloveka, ktory mal nador a podobne priznaky ako zakladatelka.
Este som nepocula, ze by schizofrenikom robili CT :)

suziiii

roksana, ja mam presne tento isty problem, uplne na 100% si to opisala, tak ako to mavam ja... ja som to mala asi tak 5x... naposledy asi pred mesiacom... a mam niekedy dost nizky tlak, mozno to suvisi s tym... ja som to mala po nejakej dlhsej sportovej aktivite, alebo som to mala v praci ked som dlho cumela do PC.. trva to presne ako opisujes asi pol hodinu a potom to prestane... tak ako to nahle pride tak to nahle odide... ale je to dost neprijemne... je to ako keby sa mi postupne rozpadaval obraz pred ocami, stale viac a viac... az poriadne nevidim na jedno oko...

Julia1234

Podľa mna by si s tým mala isť k neurologovi alebo očnému.Aby to nakoniec nebola SM-s je skleroza,m neviem.

goriliazena

podla toho co pises moze ist o migrenovy zachvat s aurou. teda ked mas problemy s videnim. aten nasledny "zrnivy pasik" je typickou crtou aury sk.wikipedia.org

pan d.

Myslis si, ze by CT vysetrenie mozgu pomohlo aj mne v pripade psychickych problemov? Ja sa liecim len na schizofreniu:D Co ked to sposobuje nejaky skryty nador? To by som potom mal stastie, ze?

2bodka

chod ku vseobecnemu lekarovi a popis svoj problem, ja si myslim, ze by nebolo odveci vysetrenie hlavy CT. Nemala si niekedy v minulosti otras mozgu, alebo ine poradenie hlavy?

kikina22

teda som chcela povedať, že tento môj stav je sprevádzaný takým videním, niekedy mi to zasiahne len jedno oko, je tam mŕtvi bod a také zrnenie tiež. Stále ak sa vyzvraciam, tak behom sekundy je to preč, nechápem. Lekárom to ani nehovorím, lebo mi povedia, že mi šibe. Ale je to tak!

kikina22

mne sa to stáva vtedy ak mám veľa žalúdočnej kyseliny, vtedy je mi aj na zvracanie a mám závrat, asi mi veľmi klesne aj tlak, lebo je mi na odpadnutie, niekedy vyzvraciam obsah žalúdka (sú tam iba kyslé hlieny),,,, zistili mi helicobactera a mám reflux. Tak ale to je u mňa. Neviem prečo ak sa mi žalúdok naplní hlienmi,tak mi klesne tlak a mám závrat, nechápem ako to spolu súvisí, ale je to tak, lebo stalo sa mi to už x krát.

roksana

zavrate pri tom nemam... len proste nevidim a boli hlava a oci-za ocami.. tlak mam nizsky permanentne, to je fakt.... panicka porucha? musim vyguuglit..