Prechod od jednej psychiatričky k druhej

Príspevok v téme: Prechod od jednej psychiatričky k druhej
Meretseger

Som totálne zmätená... Šla som dnes k novej psychiatričke a pýtala sa ma, kedy som bola u svojej lekárky. Vravím, že 10. a 17.10. Ona na to, že ma môže zobrať až od budúceho mesiaca, keďže som v súkromnej poisťovni a tá by to po prvé neuhradila, po druhé by mi to celé mohla dať k úhrade. Objednala ma na 8.11., pritom k pôvodnej idem ešte 31.10.
Ta mám otázku, či tam toho tridsiateho prvého ešte môžem ísť (viem, je to tento mesiac, ale posledný deň... čo ak zas platí niečo v štýle - týždeň pred posledným dňom mesiaca už k svojej lekérke nemôžete ísť, ak...). A druhá otázka: brat našiel na internete čosi, že podpísaná zmluva o zdrav. starostlivosti platí od 1. dňa nasledujúceho mesiaca. Tak to tam prídem toho 8.11. a budem tam môcť ísť až od 1.12., pričom k pôvodnej lekárke už nebudem môcť ísť, takže budem nahraná? Absolútne som teraz z toho mimo...
Vďaka za radu.

ivanečenka

vyúčtovanie poisťovni sa vždy posiela do 10. v mesiaci za predchádzajúci mesiac. A keďže chcú lekári zaplatiť za úkony vykonané v posledný deň mesiaca, tak to začínajú robiť začiatkom nasledujúceho.
Poistenie je povinné, takže platí každý deň. Ak je tam nejaká dátumová nezrovnalosť, tak sa poisťovňa voči Tebe ohlási

pan d.

Poistovne by mali kontrolovat to, kolko ma jeden psychiater pacientov, lebo ak dokaze OBrobit patdesiat pacientov za jedno popoludnie, tak ide pravdepodobne o supermana.

pan d.

Mne povedal jeden Nemec, ze im sa venuje psychiater jednu hodinu, ked maju sedenie a mna vybavi doktorka za tri minutky. Je to normalne? Da mi lieky a cau. A este sa ma aj dotkla, neviem, co to ma znamenat, za ruku, normalne som sa zlakol.