Božie mlyny melú pomaly, ale isto...

Príspevok v téme: Božie mlyny melú pomaly, ale isto...
tipsy

Začnem trochu v minulosti. Pred pár rokmi ma môj vtedajší partner zoznámil s jeho kolegom. Zapáčil sa mi, bol sympatický, pekný, pozorný a veľmi pekný. Muž, akých je teraz málo. V kútiku duše som závidela jeho partnerke. Bolo vidieť, že ju veľmi miluje a zniesol by jej modré z neba. No mala som svojho partnera a on oči len pre svoju drahú. Občas sme sa stretávali na rôznych akciách ako páriky. S dotyčným kamarátom sme si vždy mali čo povedať, neskôr sme si začali písať na FB, časom volať. Zveril sa mi, že majú vo vzťahu vážne problémy. Ja som to s priateľom nemala tiež ružové. Namiesto toho, aby som sa mu snažila pomôcť a taktiež zachrániť svoj vzťah, začala som rôznymi špinavosťami huckať dotyčného proti jeho priateľke. Síce aj ona mala pekne na rováši, ale ja som každú situáciu prekrútila tak, aby z nej ona vyšla najhoršie. Postupom času sme sa začali aj inkognito stretávať a mne sa podarilo dokonale ho nainfikovať mojou zlobou voči dotyčnej a nakoniec sa s ňou rozišiel. Ja som ukončila vzťah s bývalým a dali sme sa dokopy. Vtedy mi jeho bývalá napísala, že ona si počká a vráti mi to aj s úrokmi. A vydržala. Rok ho nekontaktovala a pokiaľ viem ani on ju. Pracovala na sebe, skončila Vš, našla si super job, schudla nenormálne veľa a potom sa vrátila. Veľkým štýlom. Pracuje u nás v podniku, len o pár kancelárií vyššie. Najhoršie je, že tú svoju pretvárku zvláda dokonale a všetkých okolo znova zaslepila. Vrátane môjho priateľa, ktorý robí všetko možné aj nemožné aby s ňou mohol aspon v práci tráviť čo najviac času a ja pomaly ale isto pociťujem, že jeho city k nej buď nikdy nezhasli, alebo vsplanuli a ešte intenzívnejšie. Doma sa len hádame a v práci trávi všetok čas. samozrejme, keď je tam ona. Rozprávať sa o tom nechce, tvrdí, že je teraz jeho kolegyňa a nič viac. Vraj miluje len mňa a k nej cíti len priateľstvo, čo je predsa samozrejmé potom čo spolu prežili. Mám pocit, že sa mi vracia, to čo som urobila ja jej. Neviem ako ďalej, ako zachrániť náš vzťah. Predtým som boj o neho vyhrala, lenže vtedy bola úplne iná. Obávam sa, že je to vopred prehratý súboj a osud mi vráti, to čo som ja urobila jej. Prosím o radu...Ďakujem

ika211

Vykasli sa na porekadlo, ze bozie mlyny melu pomaly, ale isto a zij. Ked sa dotycna dala do luftu, skrasnela a schudla a stara sa o seba, tak to zacni robit aj ty. Ked ti zalezi na chlapovi, tak sa s nim nehadaj, ale sa snaz navodit vo vztahu harmoniu, inac to mas aj bez bozich mlynov iste, ze ti ufujazdi. Zabojuj aj ty a ver sama sebe.

tipsy

Ďakujem za všetky vaše príspevky, každý jeden skrýva v sebe kus pravdy. Moje konanie bolo zlé, ja si to odstupom času uvedomujem. Lenže nemám v sebe toľko odvahy, zveriť sa mu ako to v skutočnosti bolo a že jeho vzťah krachol aj vďaka môjmu pričineniu. Moja túžba mať ho iba pre seba bola silnejšia ako veškeré morále zábrany a išla som si iba za tým, aby bol môj. Využila som jeho citové rozpoloženie. Ktovie, možno by ich vzťah bol skončil aj tak, ale ja som nechcela čakať. Ten rok bez nej bol najkrajším v mojom živote. Cítila som jeho lásku a pozornosť, utiekal sa ku mne, liečil si rany a myslím, že som mu prejavila dostatok lásky. Boli sme ideálny pár a bolo by to aj tak ostalo. Naozaj neviem ako sa zachovať, čo robiť ďalej. Viem, že takto sa žiť dlho nedá,ale bez neho to tiež nedokážem. Je ako mojou drogou... A máte pravdu, ona je totálne nad vecou. Vidieť, že sa na tom dokonalé baví...Bolí ma, že sa trápi aj on, nevie čo ďalej. A ja sa trápim s ním...

anjelik*

všetko,, čo píšeš, viac menej platí. :o))
Okrem faktu, že tá amnézia je zámerná. Nie je zámerná ani náhodou, je vývojová. Čím vyššia duchovná sila, tým vyššia schopnosť prepojiť a pospájať si všetky spomienky, nielen tohto , ale aj minulých životov. Pretože čím vyššia duchovná sila, tým väčšia šanca všetko pochopiť. A pre nás je naozaj lepšie, že si nič nepamätáme, lebo ak sa dokážeme v tomto živote zrútiť z tak prachobyčajných hlúpostí, ako sa tu občas riešia, tak ako by sme sa vyrovnali s tým, čím sme boli pred týmto životom?? Ako by sme sa dokázali pozrieť na seba, keby sme o sebe vedeli , že sme boli vrahmi, kurvami, a nie samé princezné a králi?? Trosky, ktoré žili na smetisku. A to najhoršie, vlastný strach a spomienky na všetky detské besy...to všetko by sme museli zvládnuť a potom môžme vravieť o nejakom vedomom prístupe. My sa na vedomie a duchovno maximálne tak hráme...vyžarujeme dobro a lásku a pochopenie...:o))))) Skutočne. ;o)))

doubledog

vsetko, co pises, viamenej plati.
okrem faktu, ze tie spomienky na zivot pred zivotom nemas lahko dostupne.
to je tiez sucastou rozhodnutia pred inkarnaciou, ta amnezia je takisto zamerna.
nedochadza k nej ale vzdy uplne, duse na vyssich stupnoch ju podstupuju v mensej miere.

a navyse, k niektorym tymto informaciam je mozny pristup, vyzaduje si ale specialne postupy a je na mieste otazka, ci to ma vobec vyznam.
podla mne dostupnych udajov maju duse k tymto postupom dost rezervovany pristup, nie su vsak k nemu vyslovene negativne.

anjelik*

Doubledog, nie, neexistuje vedomý výber na základe potrieb. Rozhoduješ sa na základe pochopenia tej ktorej skutočnosti. Ak by si bol schopný, pred zrodením sa, vybrať si život v utrpení, musel by si už byť schopný žiť mimo telo a to znamená byť nesmrteľný a ako taký by si musel byť na inom stupni vývoja. Jediné, čo pripúšťam, že by si sa vedome zrodil do tejto skutočnosti a vedome by si chcel zažiť , čo to ľudské utrpenie je, aby si ho pochopil. Ale, v tom prípade by si mal mať prístup k spomienkam minulých životov a mal by si mať aj návody, ako utrpenie riešiť..a logicky by si sa mu vyhol...máš pocit, že niečo z tohoto je to, čo prežívaš?? Alebo skôr k trápeniu prídeš ako slepý k husliam..;o)

anjelik*

Pomaranč, ak niekto má potrebu manipulovať s tým druhým, je to prejav jeho slabosti, nie sily. A ak sa dá niekto manipulovať, platí to isté. Nie je pravdou, že ženy sú manipulátorky a rozhodne nie všetky. Ale pravdou je, že tvrdiť, že muži sú psychicky slabšie pohlavie je neskutočne zábavné. Ako ja som sa strašne dlho bránila to napísať, ale proste jediné, čo ma napadlo pri tomto tvojom výroku je to, že muži sú skutočne potvrdením reinkarnácie, keďže takto osprostieť sa za jeden život nedá. ;o)
Ale uznávam,že máš pravdu..občas sa stane, že majú ženy potrebu prezentovať sa takýmto spôsobom, ako zakladateľka témy. Ale opakujem, príčinou je nepochopenie a slabosť a nie je to nič, za čo by ju bolo treba odsúdiť. :o)

doubledog

anjelik
duchovny rast je ako sport.
takisto si vedome vyberas, ze dnes si das poriadne do tela, aby si pozajtra mala vyssiu vykonnost.
NO PAIN, NO GAIN
utprenie nie je ziadna vysada, ani to nie je trest.
je to prostriedok.
nase duse si proste vyberaju zlo, (ale aj dobro), podla vlastnych potrieb.

pomaranc99

@anjelik* s tou jeho vinou to nie je celkom tak...ona ho zmanipulovala...ten boj, ktory prebieha v ich vztahu nie je boj medzi (teraz) jej partnerom a nou, ale boj medzi nimi dvoma babami...

povedzme si uprimne...vacsina muzov sa da velmi lahko zmanipulovat a je vela z vas, ktore to s oblubou robite - mnohe z vas si to uz ani neuvedomuju pretoze sa to stalo vasou sucastou. muzi su v manipulacnych hrach slabi a rychlo podlahnu, nie su zdaleka tak psychicki silni ako zeny, ale medzi sebou si mozete pekne zmerat svoje schopnosti :)

anjelik*

Doubledog,
príčinou ľudského utrpenia je nepochopenie, nie nejaký vedomý výber. Nikto si vedome nevyberie zlo, snáď iba idiot by si vybral trápenie...ako na čo by to bolo dobré??? Najhoršími vždy boli tí, kto sa hrali na martýrov a svätých. Každý žije pre pocity a každý ich chce zažívať čo najlepšie. :o)) Ak by sme boli schopní vedome si vyberať...tak by sme si vyberali možnosť duchovného rastu, ale nie cez utrpenie. Trpíme, lebo sme tupí, nie múdri a pre nás je to jediný spôsob, ako sa nad sebou zamyslieť. Ale rozhodne to nerobíme vedome.
A Pomaranč, samozrejme, že na vine je aj ten muž. Ak by svoju prvú priateľku skutočne miloval, riešil by problémy s ňou a neutiekal sa k druhej. Teraz je v podobnej situácii a je možné, že urobí to isté. To nemá nič dokopy s obviňovaním mužov alebo žien. Je to proste tak..rovnako by sa zachovala aj žena.
Orol, človek sa dostane do trápenia zlým a nesprávnym uvažovaním, nie tým, že pácha zlo. Z jeho pohľadu sa môže jednať o dobro...tak ako by to potom fungovalo? ;o))