Depresia

Príspevok v téme: Depresia
nikanikanika

Dobrý deň, píšem tu lebo potrebujem pomôcť, poradiť možno len vypočuť.Mám 17 rokov a momentálne cítim že som dosiahla samotné dno, najhoršie je na tom že si za to môžem sama.Všetko to začalo keď mi pred približne pred dvomi rokmi zomrela babka o mesiac nato strýko, bratranec a sesternica to obdobie bolo strašné no bola so silná a prežila som to avšak teraz akoby sa mi to vrátilo je mi smutno, hlavne za babkou ona mi vždy vedela poradiť a ja si až teraz uvedomujem že tu nie je .Celý ten čas som si len nahovárala že to zvládam a teraz to prišlo stále plačem, zhoršili sa mi znáky v škole,dokonca mám ešte aj autoškolu, ktorú neviem ako v takom to stave dokončím.Proste nič nemá zmysel načo byť na svete keď je t toľko zla??? Ja viem že sa nesmiem vzdávať ale už to nejde ja nevládzem nenachádzam zmysel.Moji priatelia si myslia že sa nič nedeje proste dokážem sa ako eby smiať cez slzy.Je mi smutno pretože som stratila priateľov ktorý ma mali naozaj radi za priateľov čo ja viem s ktorými som vyššie, ja neviem možno som bola taký sebec že som myslela len na seba vakšľala som sa na nich a teraz sa sťažujem ?? Mám pocit že som sama nik nevie o mojich problémoch, každý ma svoje.Ja viem že si možno za väčšinu vecí môžem sama no chcem to napraviť avšak vždy je to o tom istom zase spadnem a nedokážem to.

zewa

Viem, ze prezivas tazke obdobie, rozumiem ti. Zdover sa rodicom. Bude to narocny krok, ale oni su tu pre teba. Je dolezite mat oporu pocas problemov.

Mimulus

www.zdravie.sk

Nie som zástancom liekov ale poslal som Ti tému s takým istým názvom tak ak si to prelistuješ možno sa niečo dozvieš. Ak nie tak napíš alebo sa niečo spýtaj.

luciano

Duševná bolesť je veľmi nepríjemná a ak prechádza do depresie, tak je doslova neznesiteľná. Kto to nezažil, ten nepochopí. Ja ti odporúčam navštíviť odbornú pomoc v podobe psychiatra, ktorí ťa vypočuje a stanoví diagnózu. Ak zistí, že sa jedná o klinickú depresiu, tak ti predpíše antidepresíva, po ktorých sa ti veľmi uľaví a nebudeš už smutná.