Odkaz pre Mate59

Príspevok v téme: Odkaz pre Mate59
lost

Cau :D

Neviem ako inak ta co najryclejsie kontaktovat.

Proste, ty si genius :) vyborna rada, ze mam ist do Breclavy pre samrole :) tieto "dvojhubky" (pomalsie sa to jest neda :D) su genialne perfektne, daleko lepsie ako rakuske (resp lepsie, to su uplne ine samrole, iny krem, ine cesto, no je tam asi viac umelin, kedze su balene v atmosfere a vydrzia dva tyzdne)..

Take krpate, ale take genialne :P

lostlost.eu
lostlost.eu
lostlost.eu

(Hento je maly tanier, nie velky, nehcel som tam ale davat meter..)

Sice neviem ci som bol v tej spravnej cukrarni (no zobral som z dvoch, lebo v tretej nemali uz :D), ale ludia ich chvalili asi v kazdej cukrani..

Len jedna haluz sa mi stala :D Som jej hovoril, na otazku "Kolik?" ze "šesť" a ona to asi pochopila ze "všechny" :D:D:D:D tak mi tam dala sa mi zda ze 9.. ale pohoda, su super :)) Esteze tam nemali 30..

Vrelo odporucam samrole v Breclave (resp asi vsade v Cesku) :P

rozaa

U nás sa za šamrólky považujú trubičky z lístkového cesta plnené snehom, ak to má inú náplň už to šamrólky nie sú. Patria k mojim naj zákuskom a v našich cukrárniach sa dajú jesť len keď sú čerstvé. Myslím že sú to moravské zákusky, preto verím že tam sú lepšie.

lost

Jedna ta mala samrolka z ceska mala 24gramov (vazil som len posledny kusok, takze neviem ci je to podvaha alebo nadvaha :) )

lost

9Kc tusim, a co je nanich dobre?
Hmm, no ich velkost je idealna, nie su hrube ako tie z rakuska (clovek musi mat fakt velke usta na odhryznutie :D)
A to cesto (ten obal) je velmi jemny, no aj tak je "lamavy" (tusim ze to je listkove cesto ze?), a krem je tiez chutny :)
tazko povedat, preco su take dobre :)
Ale co som skusil tu v cukrarni u nas, tiez mali domace, no to cesto bolo suchsie, tvrdsie, pevnejsie, a celkovo "bez chuti" a aj ked som to neskusil, jednoduche posypanie praskovym cukrom by asi nestacilo ako pomoc.
Krem v tom bol tiez taky, prilis suchy, prave som dojedol vcerajsie, 1 den stare, no krem nebol velmi suchy, stale to bolo super :) I ked cerstve je najlepsie samozrejme..

Cize aby som nepisal milion viet a neniesli ziadnu infromacnu hodnotu :)) Myslim ze by stacili slova: jemnejsie, sladsie, krehkejsie..

Ale az tak, ze sa mi zda ze je to uplne iny zakusok, aj vizualne, aj chutovo.. Mali aj v tom Lanzhote, pri hlavnej ceste, lenze tam to vybrala z mraznicky, ci odkial chladnicky :) tak neviem ci to je tiez domace ci len dovoz z inej cukrarne.. To som sa nejak uz nechcel pytat :) Ale chutili plus minus podobne ako tie z Breclavy, kde mi odpovedala na otazku, ze su domace a este aj "vyborne chutia" co sa da chapat, ked ich predava :D No mala pravdu..

Inac skusal osm aj dobosky a tiez su vyborne, priserne jemne atd.. Ale neviem, to emozem velmi hodnotit, to som neskusal az tak hladat ako tie samrole :)

9Kc je 35centov, cize pomerne drahsie ako u nas, 40centov za o nieco vacsiu samrolu.. V rakusku tie vaukovo balene su za 2,69 3 kusky, ale 2x vacsie ako v cesku..

Ako fakt neviem, mozno by sa to dalo porovnat s pecenim, niekto opecie malo, niekto vela a niekto tak akurat idealne :) asi len ten rozdiel v tom je, v tomto celom :)

rozaa

Lost nie som Mate ale nedá mi nereagovať. Viem že naše šamrólky nie sú nič moc, ani ich nekupujem, ale mám ich veľmi rada a piecť ich neviem. Čo je na tých moravských iné? A čo stojí jedna taká mrňavá pochúťka? Môžeš to napísať?