Zostarla som (38 rokov) ... co s vraskami?

Príspevok v téme: Zostarla som (38 rokov) ... co s vraskami?
gadgetka222

Ahojte babenky ... Som treti rok na materskej a popri tom aj pracujem, malo spim - ved to poznate. Na poslednych fotkach som si vsimla, ze som velmi zostarla - mam vyrazne vrasky okolo oci (tie mam od 20ich) a ust, tvoria sa mi vyrazky, cela som akasi zosuverena ... Poradite? Aky krem na oci a plet? Nemozem si dovolit drahu kozmetiku, hadam sa najde nieco pristupnejsie ... Chce to aj zmenit stravu? Dakujem :-)

Lulita

spravny krem vsak dokaze plet rozžiarit a pomaha ako prevencia, rozdiel na pleti rano vidno bez pouzitia kremu a s pouzitim vecer pred spanim, aj ked je clovek unaveny, dobry krem dokaze urobit plet sviezejsou

Magy

suhlas s "odpovedam" a ja uz len dodam - do tvare sa vpisuje zivotny pribeh a osobnost cloveka pocas jeho zivota. jeho postoje, nalady, stresy, trapenia a radosti, prostredie...
kremy ani ziadna kozmetika to nijako vyrazne nezmeni. maaalicko. ale to za tie peniaze nestoji, je to len skvele spropagovana iluzia.

odpovedam

Na niekdajsej STV chodila relacia testmagazin, mozno si spominate. Slo o testovanie vyrobkov s tym, ze urcili, ktory je nakolko ucinny a v akej cenovej urovni sa pohybuje. Boli tam testovane aj kremy na vrasky a vysledok bol, ze sa mozete kremovat, kolko chcete, vrasky sa nijako nezmensia. Akurat sa vam pokozka moze zdat jemnejsia, hydratovanejsia, pretoze vyrobcovia dobre vedia, ze musia do neucinneho kremu predsa len pridat nieco, co plet zmeni.

Som skor za to, aby sa telo dostatocne hydratovalo, aby clovek dost spal a menej sa trapil. Z kazdeho vyzaruje nieco. ci uz dobra nalada alebo zla. Vrasky ubudat vsak v ziadnom pripade nebudu. To mi potvrdila aj medicinska dermatologicka. Strie, vrasky, pory neodstranite. Kozemtikou urcite nie.

tabletka555

neviem, kto kedy začal šíriť ten megablud, že na vrásky zaberajú megadrahé krémy.
najmä piť viac vody, dôležité je zabrániť vysušovaniu - nepoužívať odličovacie vody s vysokým obsahom alkoholu, mazať aj na noc, aj teraz von keď je chladno, odporúčam oleje /mandľový,olivový,pupalkový/ a bambucké maslo - hocičo z toho, to je naozaj jedno, plus bylinkové odvary, stačí gugliť.

Lulita

ak nemas vela penazi, skus sa popozerat po kozmetike Alverde z DM, alebo bo kremoch 30+ ci 40+ od Eveline proti vráskam - ten stoji nejakych necelych 5 eur a vydrzi dlho je s kyselinou hyaluronovou, dokonca ziskal nejake ocenenie na trhu, dostat ho v drogerii Teta

zalezi od genetiky, sa pozri aku plet ma tvoja mama, tak budes vyzerat aj ty casom