Tianeptin Sandoz skúsenosť

Príspevok v téme: Tianeptin Sandoz skúsenosť
masla

Mám predpísaný liek Tianeptin. Má niekto z vás s liekom skúsenosťi? Večer beriem Trittico a nakoľko liek uspáva na ráno mám predpísaný Tianeptin. Uvítam skúsenosti. Mám aj problémy s prejedaním, tak dúfam, pomôžu. S Tritticom som veľmi spokojná. Som po ňom uvoľnená, krásne zaspávam. Tlmí aj chute na prejedanie?

luciaone

Ja som ho brala 1 ráno iba...lebo večer som nemohla po ňom dlho zaspať...a cítila som zlepšenie nálady už od prvého dňa...cítila som jeho nástup asi mesiac ..po Tom už nie ...zabral mi asi po roku v hlave tak , že som ho už nepotrebovala mať. Ale nechudla som na ňom..

Ivanusa

Dobrý den mate niekto skúsenosť s tianeptinom užívam ho asi 17 dni prve dni v pohode a potom nervozita pálenie celého tela slabosť a stale mi povie doktor ze mam cakat mne je tak spatne ze sa uz bojim ist aj von aj k doktorovi..mali ste podobnú skúsenosť stymto liekom

Iveta Michael

Mne ho predpisal lekar minuly rok v marci , ked som riešila nelahky citovy problem a uživam ho už 11 mesiacov a nepocitujem žiadne negativne učinky, okrem jedneho a sice som stracala chut do jedla hlavne na začiatku ale celkove to vnimam aj teraz, citim sa dobre len sa obavam toho aby moc nezvyšoval TK , potom sa mi občas pusti z nosa krv ... uživam tiež 2 krat denne rano a večer len neviem v akych intervaloch je vhodne, poradte

Sydny

Zdravím väčšinu komunity komu liek neprospieva alebo má mierne obavy o narušenie pečenových buniek.Chcem to uviesť na pravú mieru.Tianeptin výslovne neškodí pečeni alebo oblyčiek.Tento liek je výrazne na prírodnej báze ako Trittico čiže tie lieky typu novej generácie.Užívam ho podla svojej potreby ak je nutné aj 10x denne.Nežiadúce účinky nepocitujem ale každý človek má iný organizmus a je to individuálne.V prípade že by ste spozorovali nejaké vedlajšie účinky lieku,poradte sa s vaším lekárom.Hlavne nesilte kompenzácie tohto lieku ! Iné antidepresíva sú o vela horšie a môžu pacientovi navodiť opačné účinky.Trittico v kombinácii s Tianeptinom vyslovene vylučujem !

tulipan-T

...prosim ma niekto skusenost palenia a tlaku na hrudniku pri uzivani tianeptinu sandos?dakujem za odpoved.....

Billy Boy

Tianeptin /Coaxil/ je AD na slabsie a stredne formy depresii, dystimii, anxiet. Je to liek SSRe z minimalnymi vedlajsimi ucinkami na rozdiel od SSRi, TCA,TECA,SNRI AD. Na rozdiel napriklad od SSRi /serotonin selective reuptake inhibitor/ je Tianeptin SSRe /Serotonin selective reuptake enhancement/. Funguje na opacnom principe ako SSRi, ktore spatne vychytavaju serotonin na presynaptickych neuronovych zakonceniach v mozgu. On ma presne opacny mechanizmus ucinku. Napriek tomu funguje. Cize depresia nie je sposobena len nedostatkom serotoninu na presynapsiach. SSRi a podobne triedy AD nemaju presne dokazany mechanizmus ucinku. Taktiez privela serotoninu vedie k hypomanickym az manickym stavom.Taktiez dlhodobe uzivanie AD zvlast SSRi/SNRi-duodenalnych /serotonin-norepineprin/ moze depresiu, co je unipolarna porucha \\\"prerobit\\\" na bipolarnu afektivnu poruchu, znamu pod starsim nazvom maniodepresia, ktora sa prejavuje cyklovanim nalad od klinickej depresie,az to manicke stavy. Takze je to individualne, co sa tyka casu uzivania. U tazsich foriem recidivujucich depresii sa pouzivaju hlavne duodenalne AD /SNRi/ ako Velnafaxin, Valdoxan. Tam je optimalna doba pouzivania 6-8 mesiacov, aj vtedy ked sa uz citite dobre, aby sa zabranilo relapsu /navratu ochorenia/. Na kazdeho posobi AD inym sposobom. Preto casto krat psychiater meni AD, kym najde pre Vas take, pri ktorom sa citite najlepsie a ma najmenej neziaducich ucinkov. Tricyklicke AD a I-MAO, MAO inhibitory mali prilis vela neziaducich ucinkov, niekedy viac ako ziaducich. Tryciklika ako napriklad Noveril zaberaju lepsie ludom v starsom veku. SSRi skor mladsim, ale nie je to pravidlom. Neziaducim ucinkom SSRi/SNRi AD je neschopnost dosiahnut orgazmus, proste vyvrcholenie pri sexe. Niekedy uplne, niekedy to trva celu hodinu. Tianeptin ako jedno z mala AD tento neziaduci ucinok nema. Mierne posobi sedativne, udstranuje pocity napatia, celkovo skludni, cim sa pacient citi lepsie. Samozrejme ako u vsetkych AD je reaktivny cas 5-10 dni, kym zacnete sa citit lepsie. Jeho toxicita je mala aj pri vysokych davkach, takze riziko predavkovania nehrozi ani pri vyssich davkach. Ale optimalne davkovanie by malo byt podla rady lekara zvycajne 3x1 tbl 12,5 mg Tianeptinu. Vyssie davky nevykazuju vyrazne lepsie vysledky, ale lekar moze ich zvysit.

gabby

Chcem sa opýtať vás čo máte depresiu, máte problémy s trávením? A ak áno, pomohli vám v tomto smere antidepresíva? Ďalšia vec čo sa chcem opýtať, ste unavený resp. malátny hlavne ráno keď vstanete? Pýtam sa, lebo to je môj problém a neviem ako to odstránim, dúfam, že tianeptin zaberie. Beriem ho 2. deň a zdá sa, že mi začína byť lepšie, možno si to namýšľam

placka

uzivam tianeptin asi mesiac, mam neziaduce ucinky, dnes som dokonca odpadla. Chcem sa ale spytat na skusenosti s uzivanim a spolocne s otehotnenim. Je to mozne?

tria21

Ja ho beriem 3x denne asi dva týždne v kombinácii s Hellexom a zaberá dobre...mne osobne pomáhajú utlmovať depresie a zaberajú mi dobre.

luciano

Bibba, tak to si môžeme podať ruky. Ja tak isto tianeptin užívam 3 tabletky denne, ale ich všetky tri pekne krásne užijem naraz na obed. Tie tri tabletky užité naraz dokážu depresiu spoľahlivo potlačiť a účinok trvá až do ďalšieho dňa, prakticky 24 hodín.