Velmi citliva plet

Príspevok v téme: Velmi citliva plet
petus687

ahojte. moj problem spociva v tom ze mam strasne citlivu plet, dlho som trpela akne, teraz uz je to ok, ale ostala mi asi z tych vsetkych pripravkov alebo neviem z coho uplne citliva koza....cela som cervena resp. ruzova, ked sa vecer odlicim som chvilu uplne ako rak, potom sa to troska ukludni a rano to je najlepsie, rano mam iba par flakov po akne este, ale znova ked si vycistim a oplachnem tvar, znova som taka do cervena...velmi ma to stve, bez make-upu nevyjdem ani von tak sa chcem opytat ci mi neviete na to nieco poradit? vyskusala som par kremov co boli urcene na citlivu plet, nic nepomaha, ba este naopak mam pocit ze z tych kremov ma to este viac stipe a viac som cervena..nemate niekto nejaky domaci recept pripadne fakt nejaku kozmetiku ktora pomoze?

vsdhsdh

cez noc sa tvar nezaspini natolko ze ju treba cistit. ani zvysok tela si clovek neumyva tak casto. ine su samozrejme ruky , ktorymi sa dotykame kadecoho a jeme nimi atd. tvar je zbytocne takto cistit, zvlast ak je citliva. tvar si vytvara vlastny ochr. filter a umyvanim sa neustale narusa a meni ph cim je plet viac citlivejsia a podrazdena. vody bez alkoholu su fajn na cit. plet. najlepsie je plet cistit odstatou a prevarenou vodou.

xaaax

Ja mám citlivú pleť s ekzémom a keď to takto robím všetko je v poriadku, treba nájsť tie správne produkty.

xaaax

vsdhsdh: prečo si to myslíš? veď pleť treba vyčistiť od nečistôt čo sa na ňu nalepili cez noc a treba používať prípravky bez mydla a potom micerálnu(alebo ružovú)pleťovú vodu tá je aj pre najcitlivejšiu pleť.

xaaax

Fleur-de-lis: olej na lyžičku dám a zapijem rýchlou vodou niekedy ma napínalo, ale ten mandľový alebo konopný niekomu aj chutí, vyskúšaj ten konopný, ten je úplne v pohode. Niektorí ľudia milujú jesť oleje znie to šialene :D skús to, veď to nie je nechutné a zvykneš si.

vsdhsdh

citlivu plet urcite netreba dvakrat denne umyvat a uz vobec nie pouzivat platove vody. staci vecer plet odlicit a to je vsetko. samozrejme pouzit hydratacny krem na citlivu plet, ja odporucam la roche possay . rano uz plet urcite netreba umyvat , vsetky umyvacie emulzie vysusuju plet, je jedno ci su na suchu alebo aku plet a este k tomu voda, ta vysusuje este viac.

Fleur-de-lis

xaax- vďaka. A viem, že je aj dobré ich užívať, ale mne je to strašne nepríjemné si len tak dať na lyžičku. Tú chuť nemám rada. Ty v pohode? Alebo to vždy konzumuješ ešte s niečím?

xaaax

Aj ja mám olivový extra virgin a nič tam nepíšu o tom. To nemusia, pokiaľ je to kvalitný, jedlý olej tak je aj na pleť nemusíš sa báť a aj vyživuje orgány, pretože kozmetiku čo si dávaš na telo ide tiež do krvi.

xaaax

Fleur-de-lis: Ja kupujem normálne jedlé v jednom obchode so zdravou výživou mám aj takú brožúrku a tam ich je kopu. Kupuj normálne jedlé oleje extra virgin, ktoré môžeš aj na lyžičku piť je to veľmi zdravé aj zvnútra pre pleť. A tie druhé,ktoré sú iba na pleť si myslím,že je tam niečo pridané pre pleť nejaké zložky, ktoré sa teda nemajú konzumovať. A to, že sú drahšie bude asi tým, plus sa značku sa platí. To si nevšímaj normálne jedlé oleje sa pijú aj dávajú na pokožku. Ja mám teraz mandľový olej od "Stöger BIO".

Fleur-de-lis

xaaax- a ty si kupuješ oleje, na ktorých priamo píše, že sú na pokožku? Napríklad teraz som pozerala na jednej stránke ponúkajú dva mandľové, a ten na ktorom píše, že je na pokožku tak stojí ešte raz toľko. Ale pritom ten druhý je tiež extra virgin, len na ňom nič nepíše o použití pre pleť... A samozrejme odlišné značky.
Celkovo už som si to častejšie všimla, že majú len také kde to nepíše. Aj ten konopný čo mám je extra virgin, ale nepíše na ňom priamo o použití na telo...