Chcem sa spýtať niečo o posilovaní

Príspevok v téme: Chcem sa spýtať niečo o posilovaní
ales47

Zdravím,mám 13 a posilujem asi 1 rok v posledných 2 mesiacoch vidím dosť veľké zmeny meriam 176cm a vážim 57kg mám svoj posilovací plán mením ho každé 2 týždne a moja strava vyzerá asi takto raňajky: 2 jogurty a 1 rožok a mlieko
desiata: tvaroch a 2 banány
obed: väčšinou mäso s ryžou alebo so zemiakmi a kuracia polievka, alebo nejaká zeleninová
olovrant: nejaké ovocie jogurty a mlieko
večera: nejaký rybací šalát rožky banán mlieko a pred spaním tvaroh
A chcem sa spýtať že či si stým posilovaním môžem nejako ublížiť alebo skriviť chrbticu (chrbát mám dosť hrubý a rovný keď chceťe tak vám dám mieri)...

ales47

Môj starší brat sa tomu venuje už asi 4 roky a občas keď neviem správnu techniku tak sa ho spýtam do fitka teraz nechodím neni na to čas cez školský rok ale mám doma činky a bench-press lavičku...ale už sa teším na letné prázdniny konečne budem môcť začať chodiť do fitka :)

Natalie11

Asi sa pytas skor na nazor chlapa, ale aj ja cvicim uz dost dlho, cca 6 rokov. Chrbat si mozes vo fitku znicit velmi lahko. Casto si vo fitku vsimnem ludi, ked nespravne cvicia, zbytocne zapinaju trapezy, alebo cvicia neefektivne cviky. Ja som mala na zaciatku trenera, ktory ma naucil spravne cvicit, spravne zapinat svaly, pretoze som robila malicke chyby, z ktorych sa po rokoch dlhodobeho cvicenia mohli dostavit vacsie komplikacie... Neviem ci cvicis sam, alebo s niekym kto sa tym zaobera uz dlhsie, ak nie, urcite sa s niekym osobne porad. Tvaroh je super. No v tvojom veku mozes jest vsetko, len viac tvarohu a mliecnych vyrobkov ako bezni ludia. Inak 12 rokov nie je malo na cvicenie, no len vtedy ak to s cvicenim nebudes zbytocne prehanat. Prave teraz ked este rasties si musis davat pozor na chrbticu, lebo mozes mat dost vazne problemy. Tak nech sa dari:)

korpi

tak ako od 12 zacat cvicit podla mna dost skoro :) a ne chrbticu si neskrivis ked cvicis :D a taku istu stravu mam aj ja okrem tvarohu :)