Nechápem prečo...

Príspevok v téme: Nechápem prečo...
Anjelik 1805

Zdravím všetkých, čo čítajú moju tému.

Občas ma chytajú depky a ja neviem čo s tým...
Mám teraz kvôli tomu, že na základnej a strednej škole som bola výnimočné dieťa...veľmi dobre som sa učila, bola som poslušná, s každým som si dobre pokecala a pod...aj keď tam boli zádrheli a to že mi na základke kvôli mojej inteligencii a výzoru robili zle a tak isto to ružové v rodine nebolo tiež...ale na strednej to bolo lepšie...no po vyštudovaní, som nastúpila do práce a najprv to vyzeralo skvele, ale potom sa objavil mobbing a bossing...pripadám si odvtedy, lebo sa to vlečie..ale už nie až tak viditeľne...so mnou...mám zo seba pocit, ako keby som bola tá posledná krava...sprostá...že nič neviem a pod. Proste a pritom to nie je pravda...som pravý opak toho, ale tu mi to tak podávajú na zlatom tanieri...a ja už nevládzem...veď ma všetci čo ma poznajú majú radi a vedia aká som...nie som zlá, ani pomstychtivá, ani krava..ale som inteligentná osoba...no ale tu neznamenám nič...a tak isto mám o sebe dosť zlú mienku v tom, že podľa mňa nie som krásna...momentálne chudnem, pretože som tučná, ale nie moc...no proste neprídem si ako pekný človek...aj keď viem, že krása neznamená všetko, hlavné je to vo vnútri človeka, no necítim sa sama so sebou spokojne, čo sa týka výzoru...aj keď mi vravia pravý opak...no ja si to nemyslím...to asi kvôli tomu ponižovaniu v škole a pod....viete mi nejako pomôcť ako si vybudovať sebavedomie a rešpekt? alebo niečo iného čo by mi pomohlo? ak áno tak Vám ďakujem za rady.

Ďakujem veľmi pekne...

magistra07

Zmeň prostredie, v ktorom sa zdržiavaš...depka, stres neprospieva tvojmu zdraviu a ani váhe...zmenu urob najskor v svojej hlave a potom v prostredí, ktoré ťa obkolopuje...

Agnes999

Ona predsa nenapisala, ze je najinteligentnejsia zo vsetkych a nikto na nu nema, tak to tak neobracajte. A co ma napisat ze je sprosta? Je len zdravo sebavedoma, aspon co sa tyka inteligencie, co sa tyka vyzoru tak nie. Anjelik, nesikanuju ta preto, ze nevyzeras ako modelka a ze si pri sebe, kto z nas uz je len dokonale krasny. Sikanuju ta, lebo si zrejme typ, co sa nevie branit a poniektori ked nieco taketo vycitia, tak to radi zneuzivaju. Dobre by bolo na sebe pracovat, chodit k nejakej psychologicke alebo tak, mozes citat knihy o asertivite. Ku kolegom bud mila, ale len do urcitej miery, nenechaj sa vyuzivat a povedz aj nie ked je treba.

zabulka1985

Mylsim si ze ak si dlhodobo nespokojna v praci a nie si stastna tak daj vypoved,myslim si ze sa najde praca vhodna pre teba,kde si nebudes pripadat ako ty pises ako krava,je mnoho moznosti alebo ak mas dost odvahy narovinu povedat aky problem maju s tebou.kym to nevies tak si to len myslis.a to nie je dobre,mala by si vediet na com si a ist dalej.nehovorim ze dat hned vypoved,to by bolo zbrkle.skus najst v sebe vnutornu energiu,si zdrava osoba.sprav si plan ako najst samu seba,nejaky konicek,kurz varenia,tanec,alebo si pis dennik to je velmi dobre,ak to inak nepojde je skvele najst si dobreho psychologa nie je na tom nic chore ani divne je to tvoja osobna vec,ale mne vzdy poradi ako dalej.stale je aj ina druha moznost,ako trpiet posmesky,je jasne ze zdrhat a vzdavat sa nie je ok,ale ked je to za cenu ze mas byt stastna tak preco nie.to je moj nazor,drzim palec.

Anjelik 1805

Tak fakt ďakujem, celé zle, prepáčte mi za môj výraz, ale nepochopili ste ma...
Viem, že ste mi dali dobré rady do života, za čo ďakujem, ale ja som tú inteligenciu myslela úplne inak.
Viem, že nikto z nás z neba nespadol a pod., a tak isto nie som namyslený človek, nepýtam si od Vás odpoveď že áno ty si múdra, najmúdrejšia zo všetkých...to nie...ja som len poukázala na to, že sa presne tak cítim ako mi to podávajú a pritom to nie je pravda...a potom si to myslím aj ja...nie som človek, ktorý je zlý a namyslený, nikdy som taká nebola a nikdy ani byť nechcem! vždy keď sa dalo tak som pomohla ostatným a naďalej som taká!Nie som obyčajné 15 decko, písala som to narýchlo, preto to tak vyzerá!Ľudia, čo ma poznajú naozaj vedia aká v skutočnosti som a nikdy by mi toto nepovedali čo Vy...a to s tou krásou, písala som to preto, pretože už som skúsila všetko a vypočula si mnoho rád a stále aj keď viem, že každý človek je krásny a jedinečný, tak si tak nepripadám...neviem či bolo vôbec múdre sem písať...viem, možno to bola moja chyba štylizovania textu, ale predsa, ďakujem za rady.

Anjelik

Opica

Suhlas s Leelou, este by som za seba doplnila, ze mozno ta nemaju radi v praci prave kvoli tomu, ze sa na nich pozeras zhora a možno nevedome im dávaš najavo, že si myslíš, že si inteligentnejšia, múdrejšia, atď. Nemusí ísť hneď o závisť z ich strany (i keď ľudia ten výraz radi používajú), možno len cítia negatívne vyžarovanie z teba, rovnako ako to ja cítim z tvojho príspevku.

Btw, inteligencia nesuvisi so znamkami, ani poslusnostou a mam pocit, ze ten pocit vynimocnosti ti len na zs a ss vsugerovali, ale realny zivot a svet je o niecom inom..

Leela333

Z tvojho komentáru mám pocit, že chceš od nás len počuť, že určite si krásna aj inteligentná a oni ti len závidia.

Bohužiaľ, v práci sa na známky zo školy veľmi ohľad neberie a zrejme je v práci veľa rovnako dobrých ľudí ako ty. Nemyslím to zle, ale práca je už trošku o niečom inom ako škola. Musíš sa trochu vzchopiť, inak by si mohla o to zamestnanie aj prísť.

luciano

No, ja neviem. Stále opakuješ a pripomínaš nám, aká si inteligentná. Ale tvoje písania pôsobia tak, akoby ich písalo 15ročné decko, ktoré len objavuje svet. Zamestnaná žena v tvojom veku už predsa musí mať vybudované patričné sebavedomie a úctu sama k sebe. A ak toto nemáš, maly by si sa zamyslieť nad sebou a prestať si namýšľať aká si inteligentná. Nič v zlom, ale trochu skromnosti by ti nezaškodilo. Nie pýcha, ale skromnosť a vnútorná pokora sú tou pravou cestou, po ktorej by mal kráčať úspešný človek.

Mimulus

Musíš byť na nich taká istá - trénuj asertivitu a nenechaj sa zastrašovať. Nabudúce nájdi niekomu chyby ty alebo niekomu niečo vytkni uvidíš čo bude :D

Anjelik 1805

ahoj KatkaXYZ...

Ďakujem veľmi pekne za radu :)
No tak áno, ono trvá to, ale hádam to bude lepšie...len ako keby ku mne boli milší, spolupracovalo by sa lepšie...a zlé obodbie...ono ja nemám život moc ružový..no viem, že nie som sama na tom tak...ale aj tak ma to trápi...
Len to je to, že mi to hovorí každý to čo ty, ale zaberá to len na určitú dobu...vieš, keby som sa tak dokázala slovne brániť späť...čo nedokážem, pretože mi to nikdy nešlo...nie som moc typ do hádky...proste tu keď na mňa hučia alebo proste sa ma pýtajú na to, čo som spravila...tak som si istá že to mám dobre, ale oni ja neviem ako to robia, ale hneď po ich konfrontácií, si myslím pravý opak...čo je zlé...nedokážem si presadiť vlastný názor...:/ help me...

KatkaXYZ

Myslím si že máš len zlé obdobie :-) sama si napísala že si inteligentná a ľudia okolo ťa majú radi ... a tie kilečká čo ti prekážajú tak tých sa zbavuješ :-) ... myslím si len že vždy boli na teba kladené vysoké nároky a teraz keď si v práci a nestíhaš povedzme tak už si myslíš že si zlyhala ... nemaj stres chce to čas ty sa do toho dostaneš a onedlho budeš na ich úrovni .. tak si s tým nelám hlavu ... buď rada že máš prácu mnohí by ju chceli po strednej a nemajú možnosť :-) onedlho sa do toho dostaneš a všetko bude v poriadku ;) len daj tomu čas :-) Jedným uchom dnu a druhým von ! :)