Jedna cigareta denne

Príspevok v téme: Jedna cigareta denne
Sausage 90

Ahojte,

chcem sa vas opytat, co si myslite o tom, ak si clovek zapali jednu cigaretu za den / niekedy aj za dva-tri dni /. Ako velmi to moze skodit?

Ziadnu psychicku ani fyzicku zavislost nemam, ale chuti mi to a tesim sa na cigu, ale zas nic sa nedeje ani ked si nezapalim.

Uz som pocul vselijake nazory - ze cloveku az 3 cigarety denne nemozu uskodit, lebo telo ich dokaze ich vplyv anulovat az po taky nazor, ze fajcit jednu cigaretu denne je horsie ako fajcit krabicku, lebo dychacie cesty sa neustale drazdia a tak vznikaju rozne vazne chronicke choroby.

Co si o tom myslite vy?

Magy

Sausage 90 - podobnym stylom som ja "fajcil" 15 rokov. Niekedy jedna, niekedy tri-styri, ak bola prilezitost a niekedy aj cele mesiace nic.
A potom som s tym sekol nadobro a uz ani ta "prilezitostna". Proste mi doslo ze to nema zmysel.
(takze ceruzka - nesuhlasim. nie kazdy clovek si nutne musi vytvorit zavislost na nikotine, alkohole alebo drogach. je to vysoko individualna zalezitost)

Ci to skodi alebo nie, je zalezitost tvojho tela, obranyschopnosti, kapacity pecene, genetickej predispozicie a dalsich faktorov. Kazdy to ma totiz uplne inak a jeden dostane rakovinu (ci inu chorobu v dosledku fajcenia) uz po troch cigaretach denne za par rokov a ineho neklepne ani ked fajci dvacku denne cely zivot.
A bohuzial, taky test este vedci nevymysleli, ktory by ti spolahlivo povedal, kolko cigariet (skodlivin), dokaze bez nasledkov zvladnut tvoje telo.
Lepsie je nefajcit, to je bez diskusie, ale nemyslim si, ze by jedna cigareta bola az taky problem, zjavne si na tom s nachylnostou na zavislost podobne ako ja. Ked je, tak je a ked nie je - nic sa nedeje.
Skor mas psychologicku "zavislost" na cigarete, teda sa tesis na ten ritual a chvilu, ktoru si spravis "len a len pre seba a zapalis si".
Nie je v takom pripade lepsie si kupit nejaky vonavy tabacik? Nech to uz ma naozaj styl ;)

Sausage 90

Vidite, a toho som sa presne bal.. ze bude par nazorov, a uz vidno tu jasnu nejednoznacnost v nazoroch.

Aby som to uviedol na pravu mieru..nezacinam fajcit. Mam 29 rokov a prvu cigaretu som si zapalil v 17-tich. Mal som obodobia, ked som fajcil viac / nikdy nie viac ako 2-3 cigarety denne /, potom som asi 4 roky vobec nefajcil a teraz asi polroka som na tej cigaretke denne, preto mam trochu obavy.

Zvysovat pocet vyfajcenych cigariet zrejme nebudem, aspon dufam, kedze po tej jednej ma vobec nelaka zapalit si druhu

nirv

A to prestavas fajčiť či zacinas? Ak by si to udržala v tejto rovine, skodis si len minimálne. Ak ti to robí radosť...ale mysli na to, že jednak je to škodlivé a jednak si na to môžeš vytvoriť závislosť a časom budeš zvyšovať pocet cigariet. A prestať je velmi ťažké. Aspoň pre väčšinu.

olivienka

akože, ja osobne by som povedala, že to je zanedbateľné, už len vzhľadom k tomu, koľko svinstva dýchame hlavne v meste, z výfukov a kadečoho, plus pasívne fajčenie... plus milión ďalších škodlivín v potrave a celkovo nezdravý spôsob života... no, už by aj stačilo katastrofických scenárov :D skrátka ja som toho názoru, že sa to stratí, ale nemám túto teóriu ničím podloženú, takže radšej si skús o tom niečo poriadne zistiť

ceruzka

V 1 cigarete je vyse 4000 toxickych latok.

Zo zaciatku mas chut na jednu, o chvilu budes chciet 5 ,10, krabicku ...

Pluca sa menia po kazdej 1 cigarete. Stryco google ti na trosku odbornejsich strankach zodpovie tvoju otazku.