Raynaudov syndróm - studené fialové ruky

Príspevok v téme: Raynaudov syndróm - studené fialové ruky
Lenora

Kto má podobný problém studených fialových rúk? Čím väčšia zima, tým chladnejšie ruky a ešte viac sfialovejú a aj keď je v miestnosti teplo, tak veľmi dlho trvá, kým sa aspoň trochu zohrejú, takže je to tak, že hoci môžem aj aj vo vykúrenej miestnosti, aj tak mám studené ruky. A čo je horšie, robia sa mi na prstoch také zdureniny, akoby napuchnuté prsty alebo niečo ako guličky v bruškách prstov a tie zdureniny sú na prvom a druhom článku prstov, aj zvonku alebo z vnútornej strany, alebo aj zboku. Reumatologička mi nepomohla - to, čo mi predpísala, na mňa nemá nijaký účinok a sama povedala, že inak mi už nevie pomôcť. Ešte to, že sú studené ruky, by mi tak nevadilo, to mám už dlhé roky, ale tá fialová farba pôsobí odpudzujúco a normálne sa hanbím ukazovať svoje ruky, väčšinou ich skrývam a nemôžem ich mať len tak voľne, vždy si ich dávam automaticky do vreciek, kde im je aspoň trochu teplejšie alebo musím stále nosiť rukavice, hoci aj v tých mi je zima. Veľmi mi vadia tie zdureniny a so srdcom tiež nič nemám a neviem, ako by som mohla predchádzať aspoň tomu, aby sa mi tie zdureniny netvorili? Asi tak 2 týždne sú a potom postupne zmiznú, ale nie naraz rovnako, takže vždycky na nejakom prste nejaká zdurenina práve je. A potom sa objavia znovu. Naprv som to mala len na pravej ruke, teraz už aj na ľavej, takže sa mi to rozširuje.

vitavi

Predpokladám, že nie si alkoholička a neberieš drogy. V tom prípade bude na príčine chémia, lieky, povzbudzujúce látky, aromatické látky v potravinách i v kozmetike, sladkosti alebo tropické a subtropické plody a šťavy.Všetky tieto látky spôsobujú expanziu drobných cievok na konci a sčervenanie a v extrémnych prípadoch sfialovenie.
Okrem týchto potravín a látok vyraď i nadmerné solenie, aby ťa k nim nepriťahovalo.

RNG

Co sa tyka zleho hojenia ran, na to by som pouzil zmes jemneho praskoveho cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu do tej zmesy. Ja to pouzivam ako cukrovkar DM-2 ktoremu sa tak isto zle hoja rany uz dlhe roky, a bez tejto zmesi mi zacnu rany hnisat.

RNG

Inac na spruznovanie stien ciev je vitamin C , E, a rozne antioxidanty, najma bioflavonoidy ako rutin, hesperidin a najma diosmin. Pomaha aj escin,(vytazok z pagastanu konskeho) podobne ako pri krcovych zilach , je mozne dostat aj krem s jeho obsahom pod menom "konska" mast, typicky obsahujuca 1 % escinu.

RNG

Lipaza je sucast napr pancreatinu, pozri si napr vyrobok firmy Jarrow, Jarro-zyme plus.
Alebo este lepsie entericky pokryty pancreatin, ktory sa nespotrebuje v zaludku ale rozpusti az v crevach, tj absorbuje sa znacna cast z neho do krvi. Aj Swansom ma taky, a dokonca dost lacny, kde 300 kapsul(kazda ma ekvivalent 1.5 gramu pancreatinu,) stoji pod 13 dolarov

Renka Renáta

Dobrý deň RNG,

chcela by som sa opýtať, kde môžem zohnať lipázu, totižto lecitín aj nattokinázu si chcem objednať cez Swanson a lipázu tam nevidím predávať. Mám Raynaudov syndróm, prejavuje sa zimou na nohách a rukách, k tomu mi ešte na rukách praskajú hlavne v zime žilky, čo sa prejaví sfialovením prsta, v ktorom žilka praskla.

CHRASTN

Aj ja mam Raynaudov sindrom už dosť dlho prešla som vyšetrenia ake sa len dali a nič ja nemožem ani isť v zime von lebo hned my zmodraju prsty a začnu ma aš štipať ale teraz mam problem shnisavimy prstamy stači že sa len trocha škrabnem alebo zastryhnem s nožnicamy čo mam robiť už som v koncoch strašne to boli ....poradte ak možte prosim.

ives28

Takito mám tento problém ,, myslim ze sa to volá Raynaudova choroba .. ja to mámuž od detstva rodové
od matky ,, tak netusim ci sa dá s tým nieco robit., alebo aspon zmiernit príznaky . bo v zime je to vázne hrozné,
ruky mam uplne ceveno fialove a jasne ze najhorsie su na tom prsty ktore uplne znecitliveju
najhorsie je ze podnikam a stale s niekym podavam ruku ,, potom je clovek z toho furt v strese,
tak snad a niekto ozve a vymenime si cenne rady, lebo to lezie na psychiku a coraz viac..

deniska80

podla tradicnej cinskej mediciny za toto moze oslabenie obliciek ..zimomravost, studene koncatiny- nedostatok krvi........skuste zajst na cinsku diagnostiku,skuste prirodne bylinky, treba doplnit energiu... mozno pomoze..

simka111

Ja som mala tiež problém s prstami na rukách, ale nie až taky, že mi ostali fľakaté.. vždy ked bolo zima, alebo aspon trocha chladnejšie v zime, dokonca aj ked som mala rukavice, mi hlavne na ľavej ruke prostrednik a maliček uplne zbelel a strpol, nemala som v nich cit dlhšiu dobu, potom boli modre až fialové, ale nikdy nie cele, väčšinou boli farebne, polka biela, polka už modra a ked toto cele prešlo boli strašne prekrvene, červene... niekedy som sa bala že mi odumru prsty, dost dlho boli totiž biele... spôsobuje to hlavne stres.. to môžem potvrdiť.
tuto zimu už taky problém nemám, nestalo sa mi to ani raz a dufam že sa ani nestane...
naozaj zaleži od toho či ste v strese, unaveni a tak...

žrutko

Ja mám tiež takéto problému už asi 4 roky. Som študentkou, mám 17 rokov a tiež mi ruky takto sfialovejú, hambím sa za ne :( už neviem čo mám s tým robiť. Bola som s tým pri reumatologičke, dala mi nejaké lieky na zmiernenie ale to nepomáha, tie lieky majú vedľajší účinok nadmerné potenie takže ich neberiem. Aj ja by som potrebovala radu lebo sa hambím za to
Dakujem za pochopenie