Co to je?

Príspevok v téme: Co to je?
Vikinka11

Ahojte.neviem ci to dakto zazil ale pocas menstruacie mam zlu naladu vsetko vidim cįerne som konflintna, vyvolavam hadky a skreslene si vyvodzujem zavery proste vsetko ma stve vsetko je zle...lenze ide o to ze napriklad teraz skoncili mi kramy uz e to par dni a mne sa ta nalada nezlepsila...moze byt ze tieto stavy trvaju este po menstruacii?? Niekedy to mam skor pred menstruaciou niekedy pocas a niekedy po...cim som starsia tym je to horsie ...a hlavne ma to velmi ovplyvnuje pretoze kazdy jeden vztah co som mala pocas tychto dni som riesila nieco, bola nespokojna, vykrikovala nieco muzom...ked som ok si poviem oreboha sak ani ty nesi dokonala nebud taka negativna a kriticka...moze byt ze som nespokojna celkovo apocas tych dni to davam von ? Keby som bola stastna a spokojna myslite ze by to neslo nejak lahsie..mam pracu som zdrava mam skolu pravidelne sportujem , dobre vyzeram nema ma co stvat stale sa bojim ze frajer si najde inu ked povie ze bol s kolegynov na obede ziarlil a som uplne prepinacka och pomoc co s tym?

nirv

Myslim že máš problém so vzťahom alebo so sebou, normálne to potlacas ale ked sa ti buria hormóny, ide to von. Poznám to, mavala som to, kým som netušila že tie blbe nálady mám skrz menzes, tak som tiež hystercila. Odkedy som si uvedomila ze tie stavy sa pravidelne raz za mesiac opakujú tak si dávam pozor na hádky. Človek potom nemusi zehlit narušené vzťahy. Ak máte s priateľom nejaké problémy, odkomunikuj to ked si kludna. Ked máš depku, pis si to čo ťa trápi na papier. Zásadne sa nehadaj, každému povedz že ti neni dobre a daj si relax.

amanda23

v prvom rade si daj urobit kompletny hormonalny profil u gynekologa a dalsi u endokrinologa - na stitnu zlazu. Urcite nechod k psychiatrovi s tym, ked to mas len chvilku okolo menzesu, to ma vacsina zien taketo hysterie, nic si z toho nerob a okolie to musi pochopit, pred menszesom sa unav cicenim, pobyt vonku, to ta vycerpa a upokoji. Daj si predpisat nejaky Xanax na upokojenie aj u obvodaka,ked je moc zle daj si to, vyuzi bylinky - alchemilka je super, alebo zensky caj, pi to uz dlho pred menzesom aj pocas.

Magy

no mila vikinka11, to je uz na psychologa, aby ti vysvetlil, ze vesmir sa netoci len okolo teba. toto nie je len menstruaciou, tu bude podstatne zavaznejsi hormonalny vykyv spojeny s poruchou osobnosti.

vikinka11

to ze mam nervy je super , ale ja mam paranoju ,,,napadaju ma zle negativne veci ...proste mne vadi to zmyslanie to ze sa vyvrieskam alebo ze dakoho niekde poslem abo ze sa rozrevem alebo som citliva to je ok ale ovladat v hlave negativne veci ktore ma v tom case napadaju ...naprikla priatel urcite ma podvadza a neozyva sa...urcite si dakoho nasiel...kamoska ..sere namna ...od kedy ma sraca uplne jebe nato...

TinaM

Pripisujes tomu velku dolezitost. Su to hormony, je to normalne, ma to kazda. Ide len o to, ze sa musis naucit to ovladat. Ked predsa vies, ze sa vtedy hadas a riesis somariny, tak si do kelu povedz, ze to robit nebudes. Niekto mozno povie- to sa lahko hovori...ale ja sama som to urobila a je mi o dost lahsie v zivote. Ked som si uvedomila, ze zneprijemnujem svojmu okoliu zivot niekolko dni do mesiaca a uplne zbytocne...preco by som to mala robit? Oni tiez nemozu za to, ze ja mam pred/pocas/po kramoch... Najtazsie je odolat tej "tuzbe pohadat sa", je to ako droga niekedy, poznam to :D Nastastie moj priatel je dost nekonfliktny typ, vzdy, ked som zacala s nejakou somarinou, tak sa na mna len usmial (viete si asi predstavit, ako ma to dovadzalo do sialenstva!), ale potom som pochopila, ze ma vlastne pravdu. Ze som len a len smiesna s mojimi vykyvmi nalad a chutou sa hadat. A tak som sa to postupne naucila ovladat.

orchidejka

hej to mozes byt podrazdena aj z niecoho ineho co ta nebavi, trapi a pripisovat to mozes tomuto stavu. Napriklad ja mam o cca dva tyzdne statnice a momentalne je jedno v ktorom dni cyklu som, vrieskam, nervacim, hadam sa, emocne vykyvy, vyvolavam napatie a nepokoj v rodine, staci ked sa ma niekto opyta co i len trochu blbu otazku, uz je ohen na streche (vsetky typicke priznaky PMS hoci v skutocnosti ho ani nemam).

Ak nie si spokojna s tym co robis, beznym stereotypom tak by si mohla nieco skusit zmenit, mozno zacni tym ze niecim novym okorenis svoj vztah, potom ak sa ti nepaci v praci tak si skus najst inu samozrejme ak mas tu moznost a mozno potom zbadas ze ziadna pms ani nie je :P mozno mas len prilis vela volneho casu..

Vikinka11

Ono je to ok keby to trvalo par dni ale vytaca ma ked to trva tyzden po menstruacii..a rozmyslam ci to nieje aj niecim inym ze to pretrvava mozno stereotyp nuda vo vztahu som nespokojna a tym padom mi nejak ten stav pokracuje..ved by som sa mala tesit ked som s drahym ...a mali by ma prejst tieto vykyvy nie,?? Aj ked sme uz dlhsie spolu...mozno musim zmenit pracu...ja neviiem

orchidejka

to ma fakt kazda zena, cest vynimkam. Ved chlapi su z toho na nervy ze pred pocas aj po mame nekontrolovatelne nalady, kedy teda mame tie normalne :D inak ja som to tiez nemavala, ale cim som starsia, tak to coraz viac aj intenzivnejsie pocitujem.len mne sa hormony uz ukludnia pocas M. ak chces skusit na to nejaky liek tak mozes kvapky mastodynon, je to homeopatikum a prave na tieto PMS syndromy..ale ci ti to pomoze je to individualne - u kazdeho inac.

Vikinka11

Anoo snazim sa ale niekedy som taka ze zacinam ja...nedam si pokoj az kym sa nepohadam a potom mi to j luto...a hlavne ja vtedy riesim a pytam sa preco nejdeme von frajera? Preco mi nerobis program nudim sa?? A dookola dokola...neviem to ovladat

orchidejka

PMS..ked mas take nalady, len povedz vsetkym naokolo ze teraz sa nehadam a nechajte ma vsetci napokoji, veci ktore vtedy riesim - neberte vazne a pod.