Priateľ alebo práca?

Príspevok v téme: Priateľ alebo práca?
nerozhodná

Do pondelka sa musím rozhodnúť, či v lete uprednostním prácu alebo priateľa. S priateľom som 2,5 roka, veľmi sa máme radi, ja chodím na VŠ do BA, on do Brna, čiže cez školu sa stretávame raz za týždeň. Som druháčka a na leto sa mi poskytla veľmi dobrá brigáda, ktorá je pre mňa dôležitá, pretože v svojom odbore potrebujem mať veľa praxe, teória nestačí.
Problém je ten, že sa celý čas tešíme na leto, budeme spolu v našom rodnom meste, lenže ja tú brigádu veľmi chcem a tým pádom, by som strávila leto v Bratislave, a nie doma s priateľom. Neviem si vybrať, v tomto veľmi pociťujem ako vzťah obmedzuje kariéru, lenže ja chcem pestovať náš vzťah a zároveň nechcem mať v budúcnosti problém s hľadaním si práce.
Čo by ste robili vy, čo by ste uprednostnili??? Ďakujem

fero11111

ak ta ma rad uzna ze je to potrebne pre teba a vasu buducnost myslim si ze by nemal byt problem ... to pochopit

nerozhodná

Stefan525 on je naozaj cieľavedomý, neprotirečím si, pretože jeho veľmi baví škola - elektrotechnická, doma si stále pajkuje a konštruuje zosilňovače, chce ísť do zahraničia a tak.. Čiže budúcnosť to má, tiež plánuje podnikať ako jeho oco.
A brigádu určite bude chcieť, ale predsa stále je ešte prvák, a povedal že prácu stačí aj keby od tretiaku

Iba Katka - áno v tomto mu dávajú rodičia peniaze. A áno dobre si to vystihla jemu vyhovuje nič nerobiť v lete a len chodiť na kúpalisko, a s kamarátmi von ako za čias strednej školy.. Ja osobne aký mám z toho pocit je, že nie je ešte úplne vyspelý na to, aby so mnou len tak odišiel a uprednostnil ma pred kamarátmi, rodinou.. Ale možno to neni v tom že ma nemá dosť rád, len na to ešte nedospel.

Ale čo určite spravím je, že prijmem tú prácu, možno nás to spojí, niekedy je lepšie nebyť stále spolu, možno by sme sa tu cez leto aj unudili v tomto malom meste. Ja dúfam že ma tam príde pozrieť :), to by sa patrilo

Stefan525

Dievca, ty si protirecis. Napises ze je velmi cielavedomy karierista a zaroven nechce pracu, je lenivy a chce si uzivat. Toto nejde dokopy absolutne. Takze z toho skor vyplyva je ze lenivy a o kariere len rozprava. Z mojich skusenosti vsetci tito mudrlanti co si chceli uzivat mladost, leto a neviem co, nedopadli bohvieako v zivote. Vacsina skoncila v priemernej praci s hypotekou na krku a autom na lesing.(V horsom pripade smrdia este stale v podnajme) A ja som makal v lete po brigadach v zahranici, riesil vela veci sa teraz len v klude usmievam.

blecha

bože môj, nejdeš do Ameriky.

keby si išla tam, tak je to problém ... ale v tomto problém nevidím ... Slovensko je tak malé....

Iba Katka

Slecna A. mám pocit, že jemu sa chce sedieť doma na riti a nič nerobiť celé prázdniny. Chcel by byť s ňou, ale nechce pre to nič urobiť. Preto jej vyčíta, že chce ostať v BA a nie byť doma s ním. Sú spolu len cez víkendy už teraz a to on nechce, najradšej by s ňou bol každý deň, ale nie vkuse (ako spolu niekde bývať na intráku), lebo by si mohli poliezť na nervy (ako už bolo napísané). A žeby si on našiel tiež brigádu a tým pádom by neboli spolu stále (lebo určite by nerobili v tej istej firme a mali na vlas rovnaké zmeny), to neprichádza v úvahu, lebo on chce sedieť doma na riti a užívať si prázdniny.

Komu niet rady, tomu niet pomoci.

Na jej mieste, už len kvôli tomu by som si zvolila prácu. Prečo by mala ona obetovať kariéru a hovno robiť celé 3-4 mesiace a nemať prax po ukončení školy? Keď on nie je ochotný obetovať nič?

Slecna A.

sklbila by som priatela a pracu. Je prenho velky problem prist na par dni v tyzdni za tebou do BA? Ved ak cez leto nebude on v Brne a nebude mat pracu od nevidim do nevidim, minimalne na vikend moze prist za tebou. Je to len o tom, ze spolu najdete riesenie, nic viac....

sususu

nerozhodna je mi to luto, ale to vyzera ze mu na vasom vztahu az tak nezalezi...inak by asi nechcel aby ste boli tak dlho od seba :-/

nerozhodná

Volala som s priateľom. Hovoril "Ja nechcem brigádu, ja som študent, ja si chcem užívať". Tak teda do BA za mnou nepôjde, lebo vraj čo tam bude robiť.
No ešte sa s ním osobne porozprávam, ale už som asi rozhodnutá, že na leto brigádu chcem, lebo ked sa on nechce prispôsobiť mojemu dobru, ani ja sa nejdem jemu.

Ale strašne ma mrzí, keď povedal že čo bude v BA, akože radšej sa bude doma nudiť ako byť so mnou.
TinaM - no on je tiež veľmi cieľavedomý kariérista, chce mať čo najlepšiu VŠ a tak, len proste brigádu nechce, na to je naozaj veľmi lenivý môžem potvrdiť.

Neviem ale z nášho vzťahu som mala vždy dobrý pocit, rozumieme si, ale v takýchto chvíľach uvažujem že prečo sa nechce pre mňa ani trošku obetovať a to v dobrej veci, vypadnúť z domu a možno zažiť pekné leto spolu + niaké peniažky.. Prečo je lenivý aj čo sa týka vzťahu? Či mu na mne až tak nezáleží, ach!

Iba Katka

Ale pane bože, tebe ide o veľa, tak nech aj on sa trochu prispôsobí. Tu nejde o to, či jemu treba prax alebo nie, ale nech urobí aj on čosi preto, aby ste boli spolu. Môže si kľudne nájsť brigádu len preto, aby si čosi zarobil a nie preto, že by musel. Zase nemusí celé leto sedieť doma na vajciach. A že si poleziete na nervy? Keď budete každý vo svojej práci a uvidíte sa len poobede alebo len večer, tak si nemáte kedy liezť na nervy. Jedného dňa spolu aj tak budete musieť spolu začať žiť. Tak nech sa láskavo nevyhovára.