Zlomene predkolenie

Príspevok v téme: Zlomene predkolenie
Slavo12

Zdravím všetkých, chcem sa opýtať zopár otázok. Mám zlomené predkolenie už cca 2 týždne a chcem sa opýtať čo môžem očakávať po tom ako mi dajú dole sádru. Koľko bude trvať kým sa dá noha dokopy, koľko budú trvať rehabilitácie, za koľko budem vedieť normálne chodiť a či dostanem aj nejaku paličku ako oporu :D Ďakujem za všetky rady a osobné skúsenosti vrelo privítam :))

Marko67

Tiez som mal zlomene predkolenie, bol som na operacii, dali mi sruby, musel som dlhodobo rehabilitovat, chodil som mesiac a potom som poctivo cvicil aj doma, uzival som wobenzym, aby som sa dal dokopy. Teraz som uz v pohode. Cvicim a beham.

Jaja15

Každý prípad je iný, niekomu stačí na zhojenie zlomeniny mesiac, iný pri rovnakom prípade potrebuje 6týždňov a ďalší 2 mesiace....Záleží od toho ako bola kosť zlomená, od veku a aj od množstva prijatého vápnika a schopnosti jeho zapracovania do kostí....Vo väčšine prípadov však platí, že mladšiemu človeku sa zlomenina zahojí skôr a s menšími následkami. Bolesť po zlomenine trvá aj po zahojení dlhšiu dobu, v niektorých prípadoch hlavne u starších ročníkov trvá aj celé roky - hlavne sa bolesť ohlási pri zmene počasia.....Dostupovať na nohu najskôr po dvoch - troch týždňoch, ale znovu záleží od konkrétneho prípadu. Najlepším indikátorom je vždy bolesť. Zároveň treba používať barle a na nohu nedošlapovať celou váhou....

Ria 67

Dobry den prajem,
Zlomila som si predkolenie zhruba pred troma tyzdnami ihned mi to napravali a dali do sadry,operovali ma po troch dnoch,vkladali mi dake platnicky a sroby,zakazali mi dostupovat na nohu ,takze len skacem na jednej s pomocou bariel,chcem sa spytat ako dlho budem musiet nedostupovat a hlavne aka dlha bude liecba

Lennie

Ja som mal taktiež zlomené predkolenie, bola to odporná bolesť.. doktor povedal, že celý život nesmiem robiť drepy a už v žiadnom prípade skákať na tej nohe lebo si to môžem zlomiť zas.

Vivi11

Ahoj. Ja som mala zlomený členok, cca 6 týždňov som mala sadru.Potom som nejaké dva týždne chodila ešte o barlách. Potom som bola bez barlí, ale krívala som. Teraz tak skoro tri mesiace od úrazu síce chodím, ale bolí to stále a stále to mám opuchnuté. Na rehabilitácie nechodím, doktor mi ukázal pár cvikov a cvičím doma. Každý týždeň chodím na kontrolu. No behať tak skoro asi nebudeme. Žiaľ. Barle a paličky mi predpisoval chirurg.