Vybičovanie imunity

Kamil

Moj znamy sa vyliecil s rakoviny hrubeho creva. Robil rozne veci ale asi najviac mu zabral produkt matuzalem je aj na stranke podpornaliecba.sk Robi to rovnovahu buniek v tele. Mozno ti to tiez pomoze.

RNG

OK, nema zmysel sa tu dohadovat, ja zasadne neberiem informacie od vyrobcov ako velmi smerodajne. Je naivita si myslet, ze sa nepokusia nejak neociernit ostatnych a vyzdvihnut seba.
Inac sipky a acerola ceresne sa zbieraju len rucne a obsah vitaminu C neklesa tak rychlo v nich, na to treba tyzdne aby poklesol na polovicu.
Rozbory hrozna, skladovaneho, pomarancov, jablk a zemiakov tomu nasvecuju, ze to neide az tak rychlo.

Ivka 1

Nuž každý máme svoje skúsenosti s prírodnými doplnkami a najlepšia skúsenosť je naša vlastná skúsenosť. Tú nám nikto nevezme. Tiež mám svoje prírodné produkty, na ktoré nedám dopustiť. Súhlasím s Tebou Deria v plnej miere.

Deria

rng, no konecne pises k veci = o potravinovych doplnkoch!:) nie, nemam prebytok penazi, aby som si zbytocne vyberala drahe veci ale kedze som za tie roky zazila s nutrilitom to, co som uz zazila, poviem nie, nie je mi to drahe, zdravie mame len jedno! a potom, drahe, lacne....mna zaujima, co je naozaj ucinne, teda nie iba co je deklarovane v gramoch na obale ale aka je vstrebatelnost. u nutrilite je to az 99%! takze to aj pomerne rychlo poznas na sebe alebo na krvnych testoch. ci ma nutrilite inu acerolu? myslim, ze nie, ibaze rozhodujuce su viacere faktory, (ako je kvalita rastlin, setrne spracovanie a pod.) ktore su podstatne na zachovanie nutricnych hodnot. zacina to uz podou, musi byt cista, bez chemie, odpocinuta aspon 3 roky. pokial viem, nutrilite zbiera acerolu rucne(!), a smie sa skladovat najdlhsie 2 hod. po zbere, inac straca na hodnote, atd,atd. cize to vsetko je velmi pracne a nakladne, takze som presvedcena, ze si taku namahu nedavaju zo srandy. naproti tomu... vraj najlacnejsia a
nenarocna vyroba je vyroba syntetickych vitaminov a ked vidim, co stoja niektore, tak neviem za co zakaznici vobec platia!
ja osobne by som po tom, co mam uz tolko overene, tazko zmenila znacku, (som rada, ze to mam po ruke, keby bolo zle) ale ved ked niekomu, resp. mnohym pomaha to, co im doporucujes, je to o.k.:) a zrejme su ti za to mnohi vdacni.

RNG

Nuz ked ti vyhovuje platit ovela viac za tie iste obsahy ucinnych latok, tak nech sa paci.
Ale vacsina ludi, co chodi na toto forum si nemoze dovolit platit viac, nez absolutne minimum, a pre to sem pisem aj niekedy, kde ake doplnky odporucam kupit.
Napr nasiel som na Amway, Nutrilite Extended release vitamin C s bioflavonoidmi 180 kapsul za 62.85
Porovnam to napr z produktom firmy NOW,(pozri cez Swansonvitamins.com) co tak isto obsahuje 500 mg askorbickej kyseliny, 100 mg aceroly, 100 mg sipok a ine bioflavonoidy, a 250 tabletiek stoji $10.49. Ale ako som povedal, ked si myslis, ze ich vitamin C je kvalitnejsi, alebo ze pouzivaju inu acerolu a sipky, tak plat ich nemozne ceny.
Naviac maju velmi slaby vyber, nemali ani ester C, ani collostrum,ani extrakt z olivovych listov, ani oreganovy olej .... atd.

Deria

rng, este ze si mi poradil s tou anglictinou, inac by som bola stratena:D....je to mozne? zijem 25 rokov vonku a dorozumiem sa vsade a kdekolvek, takze nepotrebujem od teba rady, ci sa mam ucit anglicky alebo nie.
a teraz k veci: ja som tu opisala moje velmi dobre dlhorocne skusenosti s nutrilitom. nechcela som tu robit reklamu a preto som nechcela uviest nazov. a mozno aj z ohladu na teba, lebo viem, ze tu radis uz roky a doporucujes len urcite firmy. vsetko by bolo o.k. ale...bola ti polozena otazka, co si myslis o nutrilite, na co si tu povytahoval rozne linky, (preto som to nazvala litanie, lebo to bolo dlhe) a nevyjadrilo to ani nijako blizsie tvoj nazor. ak nepoznas nutrilite alebo nemas s nim skusenosti,ako vidim nemas, stacilo to povedat jednou vetou. a nie rozmazavat pozadie firmy a hladat blchy tam, kde nie su.

RNG

Nuz to nie su ziadne litanie, ale informacie. Nato nakoniec cele forum je, na informacie.
Ked ijes v Europe, tak si musis uvedomit, ze uradny jazyk nedzistatneho styku v EU je anglictina. Skor ci neskor sa ju budes muset naucit, ako som sa ju musel naucit aj ja kedysi.Teda ked mas zaujem byt dobre informovana.

Deria

no, ja neovladam az natolko anglicky, o.i. nechcem citat tie litanie, myslim, ze viem o tej firme dost a vlastne to nie je podstatne. ja na slovensku nezijem. opisovala som len moje skusenosti, to je vsetko. myslim, ze nie je potrebne to nadalej rozoberat.